Casatoria Perfecta - Samael Aun Weor


CAPITOLUL I

IUBIREA


Dumnezeu ca TATĂ este INŢELEPCIUNE. Dumnezeu ca MAMĂ este IUBIRE.

DUMNEZEU ca TATĂ sălăşluieşte in ochiul INŢELEPCIUNII. Ochiul INŢELEPCIUNII se află situat in spaţiul dintre sprancene.

DUMNEZEU ca IUBIRE se află in TEMPLUL-INIMĂ.

INŢELEPCIUNEA şi IUBIREA sunt cei doi stalpi fundamentali ai MARII LOJE ALBE.

A IUBI, ce frumos este A IUBI. Numai SUFLETELE MARI pot şi ştiu SĂ IUBEASCĂ.

Iubirea este tandreţe infinită... Iubirea este viaţa care palpită in fiecare ATOM aşa cum palpită in fiecare soare.

Iubirea nu se poate defini căci ea este MAMA DIVINĂ A LUMII; este CEEA CE NI SE INTAMPLĂ cand SUNTEM INTR-ADEVĂR INDRĂGOSTIŢI.

IUBIREA este resimţită in adancul inimii; este o experienţă vie şi minunată; este un foc care mistuie, este un vin divin pentru cei care beau din el. O simplă batistă parfumată, o scrisoare, o floare, răscolesc in adancul sufletului emoţii sublime, extazuri insolite, voluptăţi inefabile.

Nimeni n-a putut defini vreodată IUBIREA. Trebuie s-o trăieşti, trebuie s-o simţi.

Numai marii indrăgostiţi ŞTIU CU ADEVĂRAT CEEA CE ESTE IUBIREA.

CĂSĂTORIA PERFECTĂ este unirea a două fiinţe care ŞTIU intr-adevăr SĂ IUBEASCĂ.

Pentru ca să existe CU ADEVĂRAT IUBIRE, este necesar ca bărbatul şi femeia să se adore in cele şapte MARI PLANURI COSMICE.

Ca să existe IUBIRE, trebuie să existe o adevărată comuniune sufletească in cele trei sfere ale GANDIRII, ale SENTIMENTULUI şi ale VOINŢEI.

Cand cele două fiinţe vibrează armonios in gandire, in sentimente şi in actele lor de voinţă, atunci Căsătoria Perfectă se realizează in cele şapte planuri ale conştiinţei cosmice.

Există persoane care sunt căsătorite in planurile fizic şi eteric, dar nu sunt in astral.

Altele sunt căsătorite in planurile fizic, eteric şi astral, dar nu sunt in mental; fiecare gandeşte in felul lui; femeia are o religie iar bărbatul alta; nu sunt de acord in ceea ce gandesc etc. etc. etc.

Există căsătorii armonizate in planurile gandirii şi ale sentimentului insă absolut opuse in lumea voinţei. Aceste căsătorii sunt pline de ciocniri; nu sunt fericite.

Căsătoria Perfectă trebuie să se efectueze in cele şapte planuri de conştiinţă cosmică. Există căsătorii care nu ajung nici măcar la planul astral, iar atunci nu există nici cea mai mică atracţie sexuală; aceste căsătorii sunt veritabile eşecuri. Căsătoriile de acest tip se bazează exclusiv pe contractul de căsătorie.

Unii oameni duc o viaţă matrimonială in planul fizic cu un soţ determinat, iar in plan mental au o viaţă matrimonială cu un soţ diferit. In viaţă se intalneşte foarte rar o Căsătorie Perfectă. Pentru a exista iubire, trebuie să existe afinitate de ganduri, de sentimente şi de voinţă.

Acolo unde există calcul şi interes, nu există iubire. Din păcate, in viaţa modernă, in lumea noastră de cont bancar, de tocmeli şi de celuloid, iubirea este călcată in picioare. In acele cămine unde nu există decat conturi şi calcule, nu există iubire.

Cand iubirea iese din inimă, revine cu greu. IUBIREA ESTE UN COPIL FOARTE SĂLBATIC.

Căsătoria care se realizează fără iubire, doar pe bază de interese economice sau sociale, este cu adevărat un păcat impotriva SPIRITULUI SFANT. Căsătoriile de acest fel eşuează inevitabil.

Indrăgostiţii confundă adeseori dorinţa cu iubirea şi ceea ce este şi mai rău este faptul că se căsătoresc crezand că sunt indrăgostiţi. Odată consumat actul sexual, odată satisfăcută pasiunea carnală, apare deziluzia, rămane teribila REALITATE.

Indrăgostiţii trebuie să se analizeze pe ei insişi inainte de a se căsători pentru a şti dacă sunt cu adevărat indrăgostiţi. Pasiunea este uşor confundată cu iubirea. IUBIREA ŞI DORINŢA SUNT ABSOLUT OPUSE.

Cel care este intr-adevăr indrăgostit este in stare să-şi dea pană şi ultima picătură de sange pentru fiinţa adorată.

Examinează-te pe tine insuţi inainte de a te căsători. Te simţi capabil să-ţi dai şi ultima picătură de sange pentru fiinţa adorată? Ai fi capabil să-ţi dai viaţa pentru ca fiinţa adorată să trăiască? Reflecţionează şi meditează.

Există oare o veritabilă afinitate de gandiri, de sentimente şi de voinţe cu fiinţa pe care o adori? Gandeşte-te că dacă această afinitate completă nu există, atunci căsătoria ta in loc de rai, va fi un adevărat infern. Nu te lăsa dus de dorinţă. TREBUIE SĂ OMORI NU NUMAI DORINŢA DAR CHIAR ŞI INSĂŞI UMBRA ARBORELUI ISPITITOR AL DORINŢEI.

Iubirea incepe printr-un fulger de simpatie delicioasă, ea se substanţializează datorită tandreţii infinite şi se sintetizează in adoraţie supremă.

O CĂSĂTORIE PERFECTĂ este unirea a două fiinţe care se adoră in mod absolut. In iubire, calculele şi conturile in bancă nu există. Dacă incepi să faci proiecte şi calcule, inseamnă că nu eşti indrăgostit. Reflecţionează inainte de a face MARELE PAS. Eşti cu adevărat indrăgostit? Fii atent la iluzia dorinţei. AMINTEŞTE-ŢI CĂ FLACĂRA DORINŢEI CONSUMĂ VIAŢA ŞI ATUNCI NU RĂMANE DECIT TERIBILA REALITATE A MORŢII.

Contemplă ochii fiinţei pe care o adori, pierde-te in fericirea pupilelor sale, dar dacă vrei să fii fericit nu te lăsa condus de dorinţă.

Nu confunda iubirea cu pasiunea. Omule indrăgostit, ANALIZEAZĂ-TE profund. Este indispensabil să ştii dacă femeiea pe care o iubeşti iţi aparţine in spirit. Este necesar să ştii dacă eşti in afinitate absoluă cu ea in cele trei lumi ale gandului, sentimentului şi voinţei.

Adulterul este crudul rezultat al lipsei de iubire. Femeia cu adevărat indrăgostită ar prefera mai curand moartea decat adulterul. Bărbatul care inşeală nu este indrăgostit.

IUBIREA ESTE EXTREM DE DIVINĂ. PREAFERICITA ZEIŢĂ MAMĂ A LUMII ESTE CEEA CE NUMIM IUBIRE.

Cu focul teribil al IUBIRII, noi putem să ne transformăm in ZEI pentru a pătrunde, plini de maiestate, in AMFITEATRUL ŞTIINŢEI COSMICE.