Casatoria Perfecta - Samael Aun Weor


CAPITOLUL X

CUNOAŞTEREA DIRECTĂ


Oricine studiază ocultismul doreşte cunoaşterea directă, aspiră să ştie cum merge pe cale, vrea să-şi cunoască propriile progrese interne.

Cea mai mare aspiraţie a oricărui student este să se poată converti intr-un cetăţean conştient al lumilor superioare şi să studieze la picioarele Maestrului. Din păcate, ocultismul nu este atat de uşor cum pare la prima vedere. Rasa umană are puterile sale interne complet ruinate, atrofiate. Fiinţele umane şi-au pustiit nu numai simţurile lor fizice, ci şi facultăţile lor interne, iar asta este cel mai rău. Acesta este rezultatul karmic al obiceiurilor şi atitudinilor noastre proaste. Studentul caută ici şi colo, citeşte şi reciteşte orice carte de ocultism sau de magie care-i cade in mană, şi singurul lucru pe care-l obţine bietul aspirant este să se umple de teribile indoieli şi de o mare confuzie intelectuală. Există milioane de teorii şi mii de autori. Unii repetă ideile altora. Aceia ii combat pe aceştia, toţi contra unul, unul contra toţi; intre colegi, se ironizează şi se luptă reciproc, unii impotriva celorlalţi, toţi contra toţi. Anumiţi autori sfătuiesc devotul să devină vegetarian; alţii spun că nu trebuie. Unii recomandă practicarea exerciţiilor respiratorii in timp ce alţii nu le recomandă. Rezultatul? Bietul cercetător se află intr-o situaţie ingrozitoare. Nu mai ştie ce să facă. Aspiră la lumină, imploră, cheamă, dar in zadar, nu se intamplă nimic, nimic, absolut Nimic.

Ce-i de făcut atunci?

Noi am cunoscut indivizi extrem de mistici, “Eroi de Grup”. Mulţi dintre ei sunt vegetarieni, abstinenţi, virtuoşi etc. etc, şi, in general, sunt foarte sinceri, vor binele celor ce-i urmează, insă suspină ca toată lumea, doresc, suferă, plang in secret.

Aceşti bieţi micuţi n-au văzut niciodată ceea ce predică; nu-şi cunosc Gurul, n-au avut niciodată fericirea de a discuta cu el personal. Niciodată n-au văzut planurile de conştiinţă cosmică, planurile sau lumile superioare pe care le reprezintă in diagrame atat de frumoase şi descrieri atat de interesante. Noi, Fraţii Templului, resimţim o adevărată compasiune faţă de ei şi incercăm să-i ajutăm. Este ceea ce incercăm să facem, insă totul este inutil: ei urăsc tot ce priveşte Sexul, tot ceea ce se apropriemai mult sau mai puţin de sex. Cand li se vorbeşte despre Căsătoria Perfectă, izbucnesc in ras şi protestează cu agresivitate, apărandu-şi Abstinenţa. Aceşti bieţi “orbi, ghizi ai orbilor” au nevoie de cineva care să-i ghideze. Ei suferă mult pentru că nu au fericirea să se bucure de cunoaşterea directă. Ei suferă in tăcere pentru a nu-i Demoraliza sau Decepţiona pe cei care-i urmează. Noi, Fraţii Templului, ii iubim sincer şi le impărtăşim durerea. Trebuie să terminăm cu Teoretizarea.

Opiul teoriilor este mai amar decat moartea. Singurul şi unicul drum pentru recucerirea puterilor pierdute este Magia Sexuală. Marele Arcan are avantajul de a Regenera Omul. Fiinţa umană are nevoie să fie Regenerată, iar acest lucru nu este o problemă de cunoştinţe intelectuale, nici de lecturi, nici de frecventarea bibliotecilor.

Trebuie să lucrăm cu Grăuntele, cu Sămanţa. Aşa cum şoparla işi poate regenera coada iar viermele corpul, tot aşa omul işi poate regenera puterile pierdute. Aceste animale işi pot reconstitui corpul, işi pot reface coada pierdută datorită forţei sexuale pe care o posedă. De asemenea, cu această forţă sexuală omul işi poate reface, işi poate regăsi, işi poate redobandi puterile lui interne; pelerinii suferinzi vor putea, prin acest drum, să ajungă la cunoaşterea directă. Ei se vor transforma atunci in adevăraţi sacerdoţi iluminaţi pentru binele suprem al grupurilor lor frăţeşti. Drumul este Magia Sexuală. Fiecare ghid trebuie să fie Clarvăzător şi Clarauditor.

Dăm in continuare un exerciţiu pentru dezvoltarea Clarviziunii şi a Auzului Secret.

După obţinerea acestor facultăţi, este bine să rămanem un anumit timp in mijlocul unei păduri dese, departe de viaţa urbană. In pacea naturii, Zeii Focului, Apei, Aerului şi Pămantului ne invaţă lucruri inefabile. Nu trebuie să trăim numai in pădure. “Ce face, oare, acest Sfant in pădure?” Nu, noi trebuie să ne luăm o vacanţă bună la ţară, atata tot.

Acest lucru este de o importanţă vitală pentru progresul spiritual, pentru un echilibru Mental perfect. Aproape toţi aspiranţii la Ezoterism işi pierd uşor echilibrul mental şi cad in lucrurile cele mai absurde. Cei care doresc cunoaşterea directă trebuie să se preocupe de menţinerea Minţii lor in Echilibru Perfect.


PRACTICĂ. Marele Maestru Huiracocha ne invaţă o practică foarte simplă pentru a vedea Tatwele (Tatwele sunt o vibraţie a Eterului).

Iată exerciţiul: Devotul işi va astupa urechile cu ajutorul degetelor mari de la maini; cu degetele arătătoare işi va menţine ochii inchişi. Cu degetele mijlocii işi va astupa cele două nări şi, in fine, cu degetele inelare şi degetele mici işi va pecetlui buzele.

Porţile senzoriale fiind astfel inchise, invăţăcelul va incerca să vadă Tatwele cu ajutorul celui de-al şaselea simţ, cel al ochiului care se află intre cele două sprancene.

aumYogananda, care dă acelaşi exerciţiu ca şi Krumm Heller, recomandă şi pronunţarea mantrei OM. Yogananda spune că devotul va trebui să efectueze această practică aşezat la o masă, cu faţa spre răsărit, cu coatele rezemate pe o perniţă pusă pe masă. In afară de aceasta, el recomandă ca scaunul pe care se aşează devotul pentru a realiza această practică să fie invelit cu o cuvertură de lană. Acest lucru ne aminteşte de mantaua de lană cu care se acoperea Apolonius din Tyana pentru a se izola total de curenţii pertubatori.

Mulţi autori dau acest exerciţiu, iar noi il considerăm foarte bun. Suntem convinşi că prin această practică veţi dezvolta Clarviziunea şi Auzul Magic.

La inceput devotul nu va vedea nimic altceva decat intuneric. Totuşi, dacă perseverează şi se străduieşte să practice in mod regulat, Clarviziunea şi Auzul său Magic se vor dezvolta incet, dar sigur.

La inceput, devotul nu va auzi decat sunetele sale fiziologice, dar treptat, pe măsură ce inaintează in practică, va percepe sunete din ce in ce mai subtile. In felul acesta se va trezi Auzul său Magic.

In loc să se umplă pană la indigestie cu toate teoriile contradictorii care mişună pe piaţă, mai bine să practice şi să-şi dezvolte facultăţile interne. Procesul Regenerării trebuie să fie asociat in mod intim cu exerciţiile ezoterice. Ştiinţa spune că un organ care nu este folosit, se atrofiază. Trebuie să ne servim de aceste organe ale Clarviziunii şi ale Auzului Magic. Este necesar să exersăm aceste organe şi să le Regenerăm pentru a obţine Realizarea Internă.

Aceste practici nu se impotrivesc nici unei Religii, Secte, Şcoli sau Credinţe. Toţi Preoţii, Ghizii, Instructorii tuturor Şcolilor şi Ordinelor, pot face aceste exerciţii pentru a-şi dezvolta facultăţile. Astfel vor putea să-şi conducă mai bine grupurile respective.

Trezirea facultăţilor interne trebuie să se efectueze in paralel cu dezvoltarea culturală, intelectuală şi spirituală.

Clarvăzătorul trebuie de asemenea să-şi dezvolte toate Chakrele pentru a nu cădea in greşeli mari.

Majoritatea Clarvăzătorilor au comis grave confuzii. Aproape toţi Clarvăzătorii reputaţi au umplut lumea cu lacrimi. Aproape toţi marii Clarvăzători au calomniat oamenii. Clarviziunea prost utilizată a produs divorţuri, asasinate, adultere, furturi etc. etc.

Clarvăzătorul trebuie să aibă o gandire logică şi un mod corect de a vedea. El trebuie să aibă un perfect echilibru Mental.

Clarvăzătorul trebuie să fie dotat cu o mare putere analitică; trebuie să fie matematic in investigare şi exigent in exprimare.

Clarviziunea pretinde pentru funcţionarea sa corectă perfecta dezvoltare a Claraudiţiei, a Intuiţiei, a Telepatiei, a Presentimentului şi a altor facultăţi.