Casatoria Perfecta - Samael Aun Weor


CAPITOLUL XXI

A NOUA SFERĂ


Coborarea in a Noua Sferă era, la marile civilizaţii antice care ne-au precedat in cursul secolelor, Dovada Maximă pentru Suprema Demnitate a Hierofanţilor; Hermes, Buddha, Isus, Dante, Zoroastru şi mulţi alţi mari Maeştri au trebuit să treacă prin această grea probă.

Amintiţi-vă, prea-iubiţi discipoli, că a Noua Sferă este Sexul. Numeroşi sunt cei ce intră in a Noua Sferă, dar foarte rar se intalneşte vreo persoană care să fi ieşit victorioasă din greaua incercare. Majoritatea studenţilor ocultişti işi petrec viaţa trecand de la o şcoală la alta, din Lojă in Lojă, mereu curioşi, mereu in căutarea noutăţii, la panda unui nou conferenţiar care vine in oraş. Cand un student de acest gen decide să lucreze cu Arcanul A.Z.F., atunci cand un student de acest gen se hotăreşte să coboare in a Noua Sferă pentru a lucra cu focul şi cu apa, el o face, ca intotdeauna, "căutand ceva" prosteşte, din curiozitate. Studentul ocultist transformă totul intr-un lucru Şcolar şi Teoretic. Dacă intră in a Noua Sferă, el o face ca şi cum ea n-ar fi nici mai mult nici mai puţin decat o “Şcoală in plus”, mereu curios, mereu imbecil şi superficial. Este greu de găsit un aspirant serios şi cu adevărat hotărat să o ia pe Drumul Căsătoriei Perfecte. Uneori vin anumiţi studenţi aparent foarte maturi şi foarte serioşi, insă cu timpul se ajunge la a le vedea imaturitatea. Tristă Realitate, dar este realitatea acestei vieţi.

Probele celei de a Noua Sfere sunt foarte fine şi subtile. Medicul il sfătuieşte pe student să se dedea desfraului, altminteri se va imbolnăvi. Cumetrele infiltrează frica in tanăra soţie; fraţii mici ai tuturor Organizaţiilor il sperie pe student, Magicienii Intunecimilor, deghizaţi in Sfinţi, recomandă evlaviosului să-şi risipească cu sfinţenie Sămanţa; pseudo-inţelepţii il invaţă pe aspirant Magia Sexuală Negativă cu Emisiune de Sămanţă. Modul lor de a instrui, nuanţa sublimă şi mistică pe care aceşti tenebroşi deghizaţi in Sfinţi o dau Doctrinei lor, reuşeşte să-l abată pe devot şi să-l indepărteze de Drumul Tăişului de Cuţit. Studentul cade atunci in Magia Neagră.

Cand studentul se indepărtează de adevăratul drum, el se crede mai inţelept decat Maeştrii Gnozei. Cei căzuţi din a Noua Sferă, cei care n-au reuşit să treacă peste lungile şi durele probe ale Arcanului, se transformă, de fapt, in Demoni teribil de perverşi; cel mai rău este că nici un Demon nu se crede rău şi pervers. Fiecare Demon se presupune Sfant şi Inţelept.

Cand se incepe practicarea Magiei Sexuale, organismul se revoltă. Se ajunge uneori ca Glandele Sexuale şi alte Glande Endocrine să se inflameze, apar durerile de cap, se simt anumite zăpăceli etc. Aceasta ingrozeşte pe cei curioşi care zburdă din şcoală-n şcoală, care fug atunci, terorizaţi, in căutarea, ca intotdeauna, a unui “refugiu” intr-o mică “Şcoală” bună. Astfel, aceşti bieţi “proşti” işi petrec viaţa zburand din floare in floare. Apoi intr-o bună zi mor, fără să fi obţinut ceva. Ei şi-au pierdut timpul, in mod mizerabil. După moartea lor, aceşti Nebuni se transformă intr-o legiune de Demoni care continuă.

A Noua Sferă este determinantă pentru aspirantul la Realizare. Este imposibil să te Auto-Realizezi in mod Intim fără să fi incarnat Sufletul şi nimeni nu poate Incarna Sufletul dacă nu a putut să creeze Astral-Cristosul, Mental-Cristosul şi Cristosul-Voinţă. Vehiculele interne actuale ale omului, menţionate de Teosofie, nu sunt decat simple forme mentale pe care fiecare om trebuie să le dizolve dacă are intenţia de a se Auto-Realiza Intim.

Trebuie să ne Naştem şi această problemă de a te Naşte a fost, este şi va fi mereu o problemă absolut sexuală. Este necesar să te Naşti şi, pentru a ajunge aici, trebuie să cobori in a Noua Sferă. Este proba maximă pentru suprema demnitate a Hierofantului. Este proba cea mai grea. Rar se intalneşte cineva care să poată depăşi această dificilă incercare. De obicei, toată lumea eşuează in a Noua Sferă.

Trebuie ca soţii să se iubească profund. Oamenii confundă dorinţa cu iubirea. Toată lumea cantă Dorinţa şi o confundă cu ceea ce se numeşte Iubire. Numai cei care şi-au incarnat Sufletul ştiu ce este Iubirea. Eul nu ştie ce este Iubirea. Eul este Dorinţă, asta-i tot.

Oricine-şi Incarnează Sufletul este, incepand de-atunci, un Buddha. Fiecare Buddha trebuie să lucreze in a Noua Sferă pentru a Incarna Cristosul Intern. Buddha se naşte in a Noua Sferă. Şi Cristos se naşte in a Noua Sferă. Trebuie să ne naştem mai intai ca Buddha inainte de a ne naşte ca Cristos.

Binecuvantată fie Dragostea. Binecuvantate fie fiinţele care se Iubesc cu adevărat.

Binecuvantaţi cei care ies victorioşi din a Noua Sferă.


SEMĂNĂTORII SPAIMEI. Mulţi Pseudo-Ezoterişti au comis Incalificabile Genocide. In realitate, este un veritabil Genocid să semeni Spaima in privinţa lui Kundalini. Este o crimă incalificabilă impotriva umanităţii de a imprima in cărţi sau de a invăţa pe alţii că a o trezi pe Kundalini este un lucru periculos. Propagandiştii abjectelor falsuri care seamănă Spaima in legătură cu Kundalini sunt mai răi decat Criminalii de Război.

Aceştia au comis crime impotriva Persoanelor fizice, dar Pseudo-ezoteriştii Semănători de Spaimă comit crime impotriva Sufletului. Cel care nu o trezeşte pe Kundalini nu-şi poate Incarna Sufletul, el işi pierde Sufletul.

Este fals să spui că Kundalini se poate trezi fără ca să fi fost un progres moral; dimpotrivă, Kundalini nu se va trezi atata timp cat aceste progrese nu se vor fi realizat. Dezvoltarea lui Kundalini este controlată de meritele inimii. Dăm instrucţiuni concrete pentru trezirea lui Kundalini şi orice cultură serpentină veritabilă cunoaşte perfect acest drum. Este fals că, Kundalini poate lua diferite drumuri cand se practică Magia Sexuală Albă. Kundalini nu ia un alt drum decat atunci cand se practică Magia Sexuală Neagră: ea coboară atunci spre infernurile atomice ale omului şi se transformă in Coada lui Satan. Este falsă deci această absurdă afirmaţie a Semănătorilor de Spaimă, anume că, Kundalini poate să iasă din Canalul Medular, să sfaşie ţesuturile, să provoace dureri teribile şi să producă moartea. Aceste afirmaţii sunt greşite pentru că fiecare din cei Şapte Şerpi işi are maestrul specialist care veghează asupra invăţăcelului; el nu este părăsit in această muncă. Cand Invăţăcelul trezeşte primul Şarpe, este urmărit indeaproape de un specialist, iar atunci cand il trezeşte pe al Doilea Şarpe, este urmărit de un altul, şi aşa mai departe. Aceşti specialişti au sarcina să supravegheze evoluţia Şarpelui in Canalul Medular. Nici un Invăţăcel nu este abandonat. Specialiştii trebuie să răspundă de munca lor. Aceşti specialişti trăiesc in Lumea Astrală.

Kundalini nu se trezeşte in mod Negativ decat atunci cand ne răspandim sămanţa.

Cel care practică Magia Sexuală fără emisiune de sămanţă nu are de ce să se teamă.

Nimeni nu poate actualiza aspectele superioare ale lui Kundalini fără o perfectă Sfinţenie. Este deci complet fals a zice că există posibilitatea consecinţelor funeste pentru actualizarea prematură a lui Kundalini. Această afirmaţie e falsă pentru motivul că nu poate fi vorba de deşteptarea prematură a focului. Kundalini nu poate fi trezită decat pe baza unei Sanctificări profunde. Kundalini nu urcă o singură vertebră dacă condiţiile de Sfinţenie necesare pentru a ajunge la Acea Vertebră nu sunt cucerite. Fiecare Vertebră işi are exigenţele morale, condiţiile sale de Sfinţenie. Este fals şi stupid a spune că Kundalini poate trezi ambiţia, orgoliul sau intensifica toate calităţile josnice şi pasiunile bestiale ale Egoului Animal. Cei care folosesc asemenea argumente, cei care declară asemenea lucruri pentru a Speria discipolii şi a-i indepărta de Drumul Regal sunt cu Adevărat ignoranţi, căci Kundalini trezită de Magia Sexuală Albă nu poate inainta nici cu un singur grad dacă Nu există o adevărată Sfinţenie la aspirant.

Kundalini nu este o forţă oarbă. Kundalini nu este o forţă mecanică. Kundalini este controlată de focurile inimii şi nu se dezvoltă decat pe baza Magiei Sexuale şi a Sfinţeniei.

Trebuie să recunoaştem că in Mexic, cultura Serpentină a fost şi este Formidabilă.

Fiecare Sculptură Aztecă este o carte minunată de Ştiinţă Ocultă. Nu putem decat să ne extaziem atunci cand il contemplăm pe Quetzacoalt cu Şarpele incolăcit in jurul corpului său şi cu Lingam-Yoni in mainile sale. Rămanem cu gura căscată contempland această reprezentare a Gigantului Şarpe devorandu-l pe Mag. Suntem copleşiţi de o veneraţie extraordinară in momentul in care vedem Tigrul cu un Falus atarnat de gat: intr-adevăr, in acest Falus rezidă Cuvantul.

In cultura aztecă nu există Semănători de Spaimă. Fiecare carte din piatră, fiecare pictură, fiecare motiv ne invită la deşteptarea lui Kundalini. Este indispensabil să se inceapă prin a o deştepta pe Kundalini, apoi să fim Devoraţi de ea. Noi trebuie să fim Inghiţiţi de Năparcă. Trebuie ca Kundalini să ne devoreze. Cand omul este devorat de Şarpe, se transformă el insuşi in Şarpe. Numai Şarpele uman poate să-l Incarneze pe Cristos. Cristos nu poate face nimic fără Şarpe.

Autenticele civilizaţii Aztecă şi Maya, Egipteană şi Caldeeană etc. sunt Culturi Serpentine care nu pot fi inţelese fără Magia Sexuală şi Kundalini.

Intreaga cultură Arhaică este Serpentină. Intreaga civilizaţie autentică şi veritabilă este Serpentină. O Civilizaţie fără Inţelepciunea Şarpelui nu este o adevărată civilizaţie.


ida pingala shusumnaASCENSIUNEA ŞI COBORÂREA LUI KUNDALINI. Pseudo-Ezoteriştii care afirmă că Kundalini, după ce a urcat pană la Chakra Coronală sau lotusul cu o Mie de Petale, coboară pentru a se Reintoarce din nou in Biserica din Efes sau centrul coccigian, mint ingrozitor. Kundalini nu coboară decat atunci cand Iniţiatul cade, cand işi răspandeşte Sămanţa. Munca de ridicare a Şarpelui după ce a căzut este foarte anevoiasă, foarte dificilă. Domnul Perfecţiunii a spus: "Discipolul nu trebuie să cadă, căci cel care cade trebuie să lupte apoi enorm de mult pentru a recupera ceea ce a pierdut".

Hinduşii spun că in interiorul Canalului Medular există un Canal numit Sushumna şi că in interiorul acestuia există un alt canal numit Vajrini, in interiorul căruia există un al treilea canal numit Chitrini, "la fel de fin ca firul de paianjen”, pe care sunt inşirate chakrele, in felul nodurilor unei trestii de bambus. Astfel vorbesc cărţile sfinte ale Indiei şi noi ştim că Kundalini nu se ridică prin Chitrini decat cu Maithuna, Magia Sexuală, Arcanul A.Z.F., in mod unic şi exclusiv.

Noi practicăm Meditaţia Internă pentru a Ajunge la Extaz, insă ştim bine că Kundalini nu se trezeşte prin Meditaţie, căci Kundalini este Sexuală. Este fals să se afirme că se poate obţine trezirea lui Kundalini cu Meditaţia. Meditaţia este o tehnică pentru a primi informaţii. Meditaţia nu este o tehnică pentru a o trezi pe Kundalini. Pseudo-Ezoteriştii au făcut multe pagube cu ignoranţa lor.

In India, există şapte şcoli fundamentale de Yoga şi toate vorbesc de Kundalini. Fără Tantrism, aceste şcoli Yoga nu ar servi la nimic. Cel mai bun lucru care vine din Orient este Tantrismul. In orice şcoală autentică de Yoga Ezoterică se practică Maithuna (Magia Sexuală). Acesta este Tantrismul. Tantrismul acordă o valoare fundamentală Yogăi Sexualităţii.

In centrul lotusului inimii există un triunghi minunat. Acest triunghi se regăseşte şi in Chakra Coccigiană şi in Chakra situată intre Sprancene. In fiecare din aceste Chakre există un nod misterios. Sunt cele trei noduri.

Aceste noduri au o semnificaţie adancă. Ele corespund la trei schimbări fundamentale in munca cu Şarpele. La primul nod (Biserica din Efes) abandonăm practica de a ne răspandi sămanţa. La al doilea nod (Biserica din Tiatira) invăţăm să Iubim cu adevărat. La al treilea nod (Biserica din Filadelfia), atingem Veritabila Inţelepciune şi Vedem in mod Clarvăzător.

In cursul ascensiunii sale, Kundalini trebuie să deznoade aceste trei Noduri Misterioase. Pseudo-Ezoteriştii se miră de faptul că vechii Yoghini din India de abia menţionează numeroasele Chakre eterice sau Plexurile organismului şi că in schimb işi consacră intreaga atenţie Chakrelor Şirei Spinării şi lui Kundalini. Yoghinii Hinduşi primitivi erau realmente Tantrişti şi practicau Maithuna. Ei erau veritabili Iniţiaţi in Inţelepciunea Şarpelui. Ştiau foarte bine că cheia Mantuirii noastre se află in Sămanţă şi in Măduva Spinării. Ei inţelegeau că Kundalini, atunci cand se trezeşte, deschide una după alta Chakrele Spinale care, la randul lor, pun in activitate Chakrele Plexurilor. Deci, cele mai importante sunt Chakrele Spinale şi Şarpele. Toţi marii Inţelepţi şi Patriarhi ai civilizaţiilor Serpentine arhaice o ştiau foarte bine.

In cele Trei Triunghiuri ale Chakrelor: Fundamentală, Cardiacă şi Frontală, Zeitatea este reprezentată ca un Lingam Sexual. Aceasta vrea să spună totul, insă Ignoranţii Instruiţi caută mereu subterfugii şi scuze pentru a eluda şi altera adevărul. Nu este corect că Pseudo-Ezoteriştii continuă să inşele, conştient sau inconştient, biata omenire suferindă. Am studiat temeinic marile civilizaţii Serpentine, de aceea vorbim clar pentru ca cei care vor să se salveze, să se salveze cu adevărat. Suntem aici pentru a spune adevărul şi a-l proclama, chiar dacă Pseudo-ocultiştii şi Infrasexualii vor deveni, din această cauză, cei mai mari duşmani ai noştri. Trebuie spus Adevărul şi noi il spunem cu entuziasm.

Este necesar să lucrăm cu Kundalini şi să desfacem cele trei noduri. Cele trei noduri sunt cele trei triunghiuri care transformă viaţa noastră şi trezesc in noi Castitatea, Dragostea şi Inţelepciunea.


SPASMUL SEXUAL. Loja Albă a interzis total şi de o manieră absolută Spasmul Sexual. Este absurd să ajungi pană la spasm. Cei care practică Magia Sexuală nu ar trebui să meargă niciodată pană la Spasm. Cei care-şi propun să evite Ejacularea Seminală fără să abandoneze Plăcerea Spasmului vor putea suferi consecinţe dezastruoase pentru organismul lor. Spasmul este foarte violent şi dacă organismul este violentat, rezultatul nu se lasă aşteptat: impotenţă, afectări ale sistemului nervos etc. Oricine practică Magia Sexuală trebuie să se retragă din act mult inainte de spasm. Medicii cunosc foarte bine motivele pentru care cel care practică Magia Sexuală trebuie să se retragă inaintea Spasmului. Nu trebuie practicată Magia Sexuală decat o singură dată pe zi. Niciodată mai mult de o dată pe zi. Nu trebuie niciodată in viaţa noastră să ne răspandim Sămanţa; niciodată, absolut niciodată. Acest ordin care provine de la Loja Albă trebuie inţeles, căci dacă din nenorocire vine spasmul, impotriva voinţei noastre, va trebui să ne retragem imediat din act şi să ne alungim in decubitus dorsal (pe spate) şi să incercăm să oprim spasmul, executand următorul exerciţiu:


INDICAŢIE. 1. Faceţi supremul efort pe care-l face o femeie pentru a Naşte, trimiţand curentul nervos spre organele Sexuale, făcand efortul de inchidere, printr-o puternică contracţie a sfincterelor, a porţilor prin care iese de obicei lichidul seminal.

Trebuie un mare efort pentru acest lucru.

2. Inspiraţi, forţandu-vă să pompaţi, să faceţi să se urce prin inspiraţie Lichidul Seminal pană la creier. Inspirand, se va vocaliza Mantra “Ham”; imaginaţi-vă energia ridicandu-se pană la creier şi trecand apoi la Inimă.

3. Expiraţi imaginandu-vă că Energia Sexuală se fixează in inimă; expirand, vocalizaţi, Mantra “Sah”.

4. Dacă Spasmul este foarte puternic, infranaţi-vă, infranaţi-vă şi continuaţi să inspiraţi şi expiraţi ajutandu-vă de Mantra Ham-Sah. “Ham” este masculin, “Sah” este feminin. Ham este Solar, Sah este Lunar.

Trebuie expulsat aerul rapid, pe gură, producand sunetul Sah in mod incet şi scurt.

Trebuie inspirat lent, cu gura intre-deschisă, cantand mental Mantra Ham.

Ideea fundamentală de la baza acestui exerciţiu ezoteric este de a inversa procesul respirator, făcandu-l cu adevărat pozitiv, dat fiind că in starea actuală a vieţii curente predomină aspectul negativ Lunar Sah care vine să producă descărcarea seminală; inversand procesul respirator cu ajutorul acestei tehnici respiratorii, forţa Centrifugă se transformă in forţă Centripetă şi sămanţa se intoarce spre interior şi inspre sus.


APLICAŢIE. Exerciţiul pe care l-am dat pentru cazul de Spasm mai poate fi executat de-o manieră generală, in intreaga practică de Magie Sexuală.

Se poate termina Magia Sexuală cu acest minunat exerciţiu. Munca in a Noua Sferă inseamnă luptă, sacrificiu, efort, voinţă. Cei care sunt devoraţi de Şarpe se transformă in Şerpi, in Zei.

In cazurile foarte grave, cand survine spasmul sexual cu un pericol iminent de ejaculare seminală, Iniţiatul trebuie să se retragă imediat din act şi să se intindă pe spate pe pămant, pe duşumeaua dură, reţinandu-şi suflul; pentru a reţine bine suflul el va trebui să-şi inchidă fosele nazale apăsandu-le cu degetul arătător şi cu cel mare.

Acest efort va trebui insoţit de concentrarea gandirii: neofitul se va concentra intens asupra pulsaţiilor falusului, care sunt o manifestare a pulsului cardiac. El va incerca să-şi infraneze pulsaţiile sexuale pentru a evita expulzarea sămanţei şi, dacă se va vedea obligat să inspire, va trebui s-o facă printr-o inhalaţie scurtă şi rapidă, continuand apoi să-şi infraneze pulsaţiile, cu un suflu reţinut cel mai mult posibil.