Casatoria Perfecta - Samael Aun Weor


CAPITOLUL XXV

FATALITATEA


Cand a sosit Varsta Neagră, Colegiile Iniţiatice şi-au inchis porţile. Era Fatalitatea. De atunci, Marile Loje Negre, care s-au născut in tenebrele arhaice ale timpurilor Străvechi, au devenit mai active. Tenebrele sunt limita luminii. Alături de fiecare templu de lumină există un templu de tenebre, iar acolo unde lumina străluceşte cu mai multă sclipire, tenebrele sunt mai dense.

Colegiile Iniţiatice ale Egiptului, Greciei, Indiei, Chinei, Mexicului, Yucatanului, Perului, Troiei, Cartagienei, Caldeei, işi aveau antipozii lor periculoşi, fatalele lor antiteze constituite din şcolile Tenebroase de Magie Neagră, umbre fatale ale luminii.

Aceste şcoli ale Magiei Negre formează deci umbra Colegiilor Iniţiatice. Cand aceste Colegii s-au inchis, Şcolile Fatale au devenit foarte active.

Nu este ciudat să găsim, in aceste grote ale Lojei Negre, termeni, ştiinţe şi ritualuri asemănătoare celor care aveau loc in Colegiile Iniţiatice. Aceasta ii pune in incurcătură foarte adesea pe Evlavioşii Drumului. Evlaviosul iubeşte prin natura sa ceea ce este bizar, exotic, neobişnuit, şi atunci cand intalneşte un Magician Negru de acest gen, care vorbeşte de Misterele Egiptene, Mayaşe, Aztece, Incaşe, Greceşti, Caldeene, Persiene, el crede atunci cu sinceritate că l-a "apucat pe Dumnezeu de barbă" şi se predă in mainile Magicianului Negru, crezandu-l alb.

arcan 16 tarotAceşti Magicieni ai Tenebrelor abundă peste tot unde au existat Colegii Iniţiatice. Ei reprezintă Antiteza acestor Colegii şi vorbesc ca Maeştrii, trecand intotdeauna ca Iniţiaţi ai acestor Colegii. Ei nu spun niciodată nimic ce ar putea trezi bănuieli. Ei se arată generoşi şi umili, apără binele şi adevărul, afişează aere superb mistice etc. In aceste condiţii, este obişnuit ca evlaviosul ingenu şi neexperimentat să abandoneze drumul tăişului de cuţit, pentru a se preda legat burduf acestor lupi deghizaţi in miei. Este Fatalitatea.

Aceste Şcoli de Magie Neagră sunt răspandite peste tot. Să ne amintim de secta dizidentă a Mayaşilor. Adepţii săi au fost expulzaţi din Loja Albă Maya. Sunt magicieni negri. Această Şcoală este stabilită intre Yucatan şi Guatemala. Actualmente, această Şcoală de Magie Neagră are Agenţi activi in Mexic şi Guatemala. Totuşi, cine ar indrăzni să se indoiască de aceşti tenebroşi care-şi spun Prinţi şi Mari Preoţi Mayaşi?

Aceşti domni vorbesc mereu cu o mare reverenţă despre Teoti, Zeul Suprem, creator şi păstrător al lumii. Sunt plini de extaz atunci cand evocă pe Bacabes, Trinitatea Maya, şi pe Camaxtle, cel care-i pedepseşte pe cei răi. In aceste imprejurări se dovedeşte foarte greu de descoperit acest gen de tenebroşi. Cand evlaviosul se predă lor, ei il conduc la templele lor in care il iniţiază. Nu incape dubiu că evlaviosul, cu toată ingenuitatea, devine un Magician Negru. Totuşi, niciodată evlaviosul n-ar accepta să fie calificat drept Magician Negru. Abisul este plin de oameni sinceri care s-au inşelat şi de oameni care au foarte bune intenţii.

Astfel, atat pe malurile Nilului cat şi pe pămantul sacru al Vedelor, există o mulţime de tenebroşi de această speţă. Şi, in plus, ei sunt astăzi foarte activi, luptand pentru a-şi ingroşa randurile.

Discipolului care vrea o cheie, un mijloc ca să descopere aceste personaje ale umbrei, noi i-o dăm cu cea mai mare plăcere. Vorbiţi-i persoanei pe care doriţi s-o incercaţi despre Magia Sexuală Albă, fără emitere de Sămanţă. Menţionaţi-i Castitatea Ştiinţifică; spuneţi-i că voi nu vă răspandiţi niciodată sămanţă. Puteţi fi siguri că dacă persoana suspectă este in realitate un Magician Negru, ea va incerca prin toate mijloacele să vă convingă că Magia Sexuală este periculoasă pentru sănătate, că ea este nefastă din toate punctele de vedere şi vă va da sugestia de a vă răspandi sămanţa.

Feriţi-vă, stimate discipol, de persoanele de acest fel care vă sfătuiesc să răsturnaţi Cupa lui Hermes. Ei sunt Magicieni Negri. Nu vă lăsaţi seduşi de dulcile lor cuvinte, nici de Manierele lor Exotice, nici de numele lor insolite sau extravagante. Orice persoană care răstoarnă Vasul lui Hermes cade in abisul fatalităţii in mod inevitabil.

Fiţi vigilent. Amintiţi-vă că Drumul Căsătoriei Perfecte este Drumul Lamei de Brici.

Acest Drum este plin de pericole, inăuntru şi in afară. Numeroşi sunt cei care incep, dar e greu de găsit vreunul care să nu părăsească Drumul, care merge pană la capăt.

Imi vine in memorie cazul unui Iniţiat care era discipolul Contelui Cagliostro. Acest student practicase Magia Sexuală intens cu soţia sa şi, natural, obţinuse grade, puteri, Iniţieri etc. Totul a mers bine pană intr-o zi cand a avut slăbiciunea să povestească despre problemele sale intime, unui prieten care era şi el ocultist.

Acesta a fost scandalizat şi cu ajutorul argumentelor pe care le avea in marea sa erudiţie, il l-a sfătuit pe Iniţiat să abandoneze practica Magiei Sexuale fără Ejaculare de Sămanţă. Invăţăturile eronate ale acestui prieten, aparent sincer, il derutară pe Iniţiat care, incepand din acel moment a inceput să practice Magia Sexuală Negativă, răsturnand Cupa lui Hermes. Rezultatul a fost dezastruos. Kundalini Iniţiatului cobori din nou pană la centrul magnetic al coccisului; el a pierdut grade şi puteri, sabie şi capă, tunici şi mantale sacre. Acesta a fost un veritabil dezastru. Era Fatalitatea. Este bine de ştiut că Magicienii Negri iubesc intărirea Minţii. Ei afirmă că numai prin Minte omul poate să semene cu Dumnezeu. Magicienii Tenebrelor urăsc de moarte Castitatea. Se numără cu milioanele evlavioşii care au abandonat drumul Căsătoriei Perfecte pentru a se face discipoli ai Lojei Negre. Se intamplă ca evlavioşii ocultismului să fie atraşi de ceea este Nefolosit, de ceea ce este Nou, Misterios, şi atunci cand ei intalnesc pe unul din aceşti Magicieni de-o ciudăţenie fascinantă, ei se lasă imediat in mainile lui ca şi o vulgară prostituată a minţii. Este Fatalitatea.

Cel care vrea să se nască ca Inger Cosmic, cel care vrea să se transforme intr-un Inger cu putere asupra focului, aerului, apei şi pămantului, cel care vrea să se transforme intr-un Zeu, nu trebuie să se lase in mod stupid prins in toate capcanele periculoase pe care i le intind magicienii tenebrelor.

Este greu de găsit persoane care să fie destul de ferme şi conştiente pentru a nu abandona niciodată Drumul Căsătoriei Perfecte. Fiinţa umană este extrem de slabă.

Este Fatalitatea.

"Mulţi sunt chemaţi, dar puţini sunt aleşi". De aceea, dacă obţinem ca o mană de fiinţe să se ridice la Starea Angelică ne-am declara satisfăcuţi.


IUBIREA, UNICUL DRUM AL SALVĂRII. Duşmanii Iubirii se numesc Fornicatori.

Aceştia confundă Iubirea cu Dorinţa. Orice Magician care propovăduieşte Ejacularea Sămanţei este un Magician Negru. Orice persoană care răspandeşte lichidul seminal este desfranată. Va fi imposibil să se ajungă la Auto-Realizarea Intimă atat timp cat nu se va fi ucis dorinţa animalică. Cei care răstoarnă Cupa lui Hermes sunt incapabili să iubească. Iubirea şi Dorinţa sunt incompatibile. Cel care răstoarnă Cupa lui Hemres este o victimă a Dorinţei Animalice. Iubirea este incompatibilă cu Dorinţa şi Fornicarea.


SUFISMUL. Sufismul Persan este ceea ce e cel mai inefabil in Misticismul Mahomedan. El are meritul de a lupta impotriva Materialismului şi Fanatismului, precum şi impotriva interpretării literei Coranului. Sufiştii interpretează Coranul din punct de vedere ezoteric, aşa cum noi, Gnosticii, interpretăm noul testament.

Ceea ce surprinde cel mai mult pe Occidentali este ciudatul şi misteriosul amestec de Erotic şi de Mistic in Religia Orientală şi mai ales in Mistica Sufistă. Teologia Creştină a considerat Carnea ca inamica Spiritului, insă in Religia Musulmană, Carnea şi Spiritul sunt două aspecte, două Substanţe ale aceleiaşi energii. Două Substanţe care trebuie să se ajute reciproc. Numai cei care practică Magia Sexuală Pozitivă pot inţelege aceasta. In Orient, Religia, Ştiinţa, Arta şi Filosofia sunt predate cu ajutorul unui limbaj sexual Erotic. "Mahomed a fost cuprins de dragoste pentru Dumnezeu" spun misticii arabi. "Alege-ţi o nouă soţie in fiecare primăvară a noului an, pentru că calendarul anului trecut nu este bun", spune, in mod enigmatic, un poet şi filosof Persan.

Cei care au studiat in mod minuţios “Cantarea Cantărilor” a Inţeleptului Solomon cunosc acest delicat amestec de Mistic şi Erotic care ii scandalizează aşa de mult pe Infrasexuali.

Religia Adevărată nu poate renunţa la Erotic, căci aceasta ar insemna moartea sa. Un număr mare de Mituri şi de legende antice se fondează pe Erotism. Iubirea şi Moartea constituie, de fapt, Baza intregii Religii autentice.

Sufiştii, poeţii Persani au scris despre iubirea de Dumnezeu, folosind expresii aplicabile dragostei faţă de femeile frumoase. Acest lucru ii scandalizează pe fanaticii Infrasexualităţii. Ideea de Sufism este unirea amoroasă a Sufletului cu Dumnezeu.

Intr-adevăr, nimic nu poate explica mai bine Unirea amoroasă a Sufletului cu Dumnezeu decat Unirea Sexuală delicioasă a Bărbatului cu Femeia. Iată strălucita Idee a Sufismului. Dacă vrem să vorbim de Unirea lui Dumnezeu cu Sufletul, ar trebui să o facem in limbajul Erotic al Iubirii şi al Sexualităţii. Numai astfel vom putea spune ceea ce avem de spus.

Limbajul Simbolic al Sufiştilor are expresii minunate. "Somn" pentru ei inseamnă Meditaţie. In realitate, Meditaţia fără factorul somn dăunează Minţii. Orice Iniţiat Veritabil o ştie foarte bine. Trebuie combinat somnul cu Meditaţia, Sufiştii o ştiu.

Cuvantul "Parfum" inseamnă Speranţa Favorii Divine; "Sărutări" şi "Imbrăţişări" vor să spună, pentru ei, Incantarea in Pietate; "Vin" inseamnă Cunoaştere Spirituală etc. etc.

Poeţii Sufişti cantau Iubirea pentru Femei, Trandafiri, Vin, dar cei mai mulţi dintre ei duceau o viaţă de Sihastru.

Cele şapte stări Mistice descrise de Sufişti sunt ceva Extraordinar. Există substanţe chimice in relaţie stransă cu Stările Mistice: Oxidul Nitros şi Eterul. Oxidul Nitros in special, cand il dizolvăm suficient cu Eter, stimulează Conştiinţa Mistică la gradul său extraordinar.

Trebuie să recunoaştem că Omenirea Actuală este subconştientă. Oamenii nu sunt capabili să perceapă Dimensiunile Superioare ale Spaţiului. Este urgent să Trezim Conştiinţa şi asta nu este posibil decat in timpul Extazului. Dacă cu o Logică Dialectică analizăm Extazul, vom descoperi că este Sexual. Aceleaşi Energii Sexuale Transmutate şi Sublimate trezesc şi produc Extaz.

Fatalitatea este a pierde Extazul, a recădea in Subconştienţă. Aceasta vine atunci cand Răsturnăm Cupa lui Hermes.

Un Mare Maestru a spus: "In impulsul sexual, bărbatul este plasat in Relaţia cea mai personală cu Natura. Senzaţia femeii experimentată de bărbat şi vice-versa, cu consimţămantul naturii, este intr-adevăr aceeaşi senzaţie pe care o resimţim in faţă pădurii, a văii, a mării, a munţilor, numai că in primul caz, senzaţia este mai intensă, ea trezeşte voci mai interioare, provoacă sunetul de corzi mai intime". Astfel ajungem noi la Extaz.

Extazul, Experienţa Mistică, işi are principiile fundamentale in Logica Dialectică.

Această logică n-ar putea fi Niciodată Violată. Să ne gandim, de exemplu, la Unitatea Experienţei. Acest principiu există la fel de bine la Hierofanţii Egiptului ca şi la Inţelepţii Sufişti Călugări Persani sau Magii Azteci. In timpul Extazului, Misticii vorbesc in acelaşi Limbaj Universal, folosesc aceleaşi cuvinte şi se simt uniţi cu intreaga creaţie. Scrierile sfinte ale tuturor Religiilor demonstrează aceleaşi principii. Aceasta constituie o Logică Dialectică, o Logică Superioară. Aceasta dovedeşte că Misticii din toate ţările Lumii beau de la aceeaşi fantană a Vieţii, de la acelaşi izvor. Un alt principiu al Logicii Dialectice, Condiţiile Cauzelor lumii, demonstrează realitatea şi Adevărul Extazului cu o mare precizie şi in Concordanţă cu Faptele. Misticii tuturor Religiilor din Lume in totalitate de aceeaşi părere in afirmaţiile lor asupra Condiţiilor Cauzelor Lumii; Concordanţa este Perfectă.

Unitatea Vieţii este un alt Principiu al Logicii Dialectice.

Orice Mistic in stare de Extaz primeşte şi simte Unitatea Vieţii. Matematicile Infinitului şi ale Logicii Dialectice nu pot niciodată greşi. Cel care răstoarnă Cupa lui Hermes pierde Extazul, Viziunile sale nu se inscriu in Logica Dialectică; el continuă să se dezvolte, cu toate acestea, Supratranscendent; el Violează principiile Logicii Dialectice şi cade in nebunia Absurdităţii. Este Fatalitatea.

Orice student Gnostic trebuie să se ţină la distanţă de Tantrismul Negru şi de cei care invaţă Magia Sexuală Neagră, dacă nu vrea să se rostogolească in abisul Fatalităţii.

Dizidenţii anticelor şcoli de mistere sunt, in Kali Yuga, foarte activi.

Magicienii Negri duc in prezent o Formidabilă Campanie cu scopul de a impune Falsa Cunoştinţă, in acest nou veac care este pe cale să inceapă. Ei vor Triumful Lojei Negre.


INFRASEXUALITATEA ÎN YOGA. Cele Şapte Şcoli de Yoga sunt Arhaice şi Grandioase, dar ele nu puteau scăpa maşinaţiunilor tenebroşilor. Există in prezent o mulţime de infrasexuali care sunt in căutare de prozeliţi şi care formează Şcoli de Yoga. Aceşti Indivizi urăsc de Moarte Drumul Căsătoriei Perfecte, detestă Magia Sexuală Albă. Unii dintre ei predau Tantrismul Negru. Este Fatalitatea. Veritabila Yoga se bazează pe Magia Sexuală Albă. Yoga fără Magie Sexuală este o

Doctrină Infrasexuală, proprie Infrasexualilor.

In Kama Kalpa şi in Budismul Tantric se regăsesc fundamentele legitime ale doctrinei Yoga. Ahamsara şi Maithuna sunt de fapt bazele Veritabilei Yoga. Ahamsara, destrămarea Eului, şi Maithuna, Magia Sexuală, iată Sinteza adevărată a doctrinei Yoga.

Cei care au trăit intr-o Mănăstire de Budism Zen ştiu foarte bine că Maithuna şi Destrămarea Egoului Reincarnat constituie fundamentele adevăratei doctrine Yoga a lui Babaji. Acesta din urmă nu era Celibatar. Cei care credeau că Mataji este sora sa de sange greşesc; Mataji era Soţia Preoteasă a lui Babaji. Cu ea s-a Auto-realizat el in mod Intim.

Budismul Indiei, la fel ca Budismul Zen şi Chan, este Tantric. Fără Tantrismul Alb, Yoga se dovedeşte un eşec. Aceasta este Fatalitatea.

Budismul Chinez şi Japonez este Complet Tantric. Nu există nici un dubiu că Budismul Chan şi Zen merg intr-adevăr pe drumul Auto-Realizării Intime.

In Tibetul secret, Yoga sexuală este grandioasă. Marii Maeştri ai Tibetului practică Magia Sexuală.

Un Bun Prieten al meu mi-a scris din India: "In Tantrismul Hindus şi Tibetan, Yoga Sexuală Pozitivă (Maithuna) se practică fără scurgere seminală, după o pregătire in cursul căreia cuplul, sub direcţia unui Guru expert, invaţă să realizeze impreună practicile Laya Kriya; se trece apoi la Sadhana tantrică, in care soţul trebuie să introducă membrul viril in Vagin. Această operaţie se efectuează după un schimb reciproc de mangaieri intre bărbat şi femeie. Bărbatul ia o Asana (postură), şezand, cu gambele incrucişate, iar femeia, aşezată pe gambele bărbatului, absoarbe in ea Falusul. Cuplul rămane unit sexual mult timp, fără să se mişte, incercand să facă să nu intervină Egoul şi Conştiinţa analitică, lăsand Natura să acţioneze fără interferenţă. Atunci, fără ca să survină orgasmul, curenţii erotici intră in acţiune, provocand Extazul. In acel Moment Egoul Leşină (Dispare temporar), şi dorinţa este transmutată in Iubire. Curenţi intenşi, asemănători curenţilor Electromagnetici, care produc forţe statice, parcurg corpul; o senzaţie de fericire inefabilă cuprinde intreg organismul, şi cuplul experimentează extazul Iubirii şi al comuniunii cosmice". Aici se termină cuvintele acestui prieten, despre care nu voi menţiona nici măcar numele.

Infrasexualii care s-au introdus in Yoga detestă lucrurile care sunt raportate aici, căci tot ceea ce vor ei este să lucreze pornind de la Yoga, pentru a mări numărul fanaticilor Infrasexualităţii. Este Fatalitatea.

Yoga fără Magie Sexuală este ca o Grădină fără Apă sau ca un Automobil fără Benzină sau ca un Corp fără Sange. Este Fatalitatea.


MAGIA AZTECĂ. In marile curţi pavate ale templelor Aztece, bărbaţii şi femeile rămaneau goi timp indelungat, sărutandu-se şi mangaindu-se reciproc, practicand Magia Sexuală. Cand Iniţiatul comitea Crima de a Răsturna Cupa lui Hermes, el era condamnat la moarte pentru că a profanat templul. Delicventul era decapitat. Aceasta este Fatalitatea.