Casatoria Perfecta - Samael Aun Weor


CAPITOLUL XXVI

TOTEMISMUL


Porcii ignoranţi ai Materialismului Dialectic critică Totemismul şi-l iau in ras, fără a-l inţelege. Noi, Gnosticii, inţelegem Grandoarea Totemismului şi ştim că Doctrina sa se bazează pe principiile fundamentale ale Ocultismului.

Totemiştii cunosc temeinic legea Reincarnării, precum şi legile care regizează Evoluţia tuturor speciilor vii. Ei ştiu că Karma este legea cauzei şi efectului. Ei inţeleg că tot ceea ce trăieşte este supus Karmei.

Marii Iniţiaţi Totemişti au investigat cu ajutorul puterii lor de Clarvăzători viaţa intimă a intregii creaţii şi au aşezat asupra acestor investigaţii ştiinţifice principiile lor doctrinare, pe care proştii ignoranţi ai Materialismului le tăgăduiesc total.

Totemiştii ştiu din experienţă, pe bază ştiinţifică, că orice atom mineral este corpul fizic al unui Elemental Inteligent. Totemiştii ştiu că acest elemental mineral evoluează pană la a se transforma in Sufletul unei Plante. Sufletele plantelor vegetale sunt Elementalii Vegetali pe care Paracelsus ii ştia manipula pentru vindecările sale. Cu vegetalele se pot provoca furtuni şi cutremure de pămant. Cu ele putem vindeca bolnavii de la distanţă. Elementalii Vegetali, avandu-şi Kundalini a lor dezvoltată, pentru că nu s-au dedat niciodată desfranării, sunt Atot-puternici.

Totemiştii ştiu că Elementalii Plantelor evoluează pentru a se transforma mai tarziu in Elementali Animali. Marii Magi cunosc Magia Elementalilor Animali şi folosesc in mod obişnuit Elementalii Animalelor pentru a realiza miracole.

Totemiştii ştiu că Elementalii Animali se transformă in fiinţe omeneşti. Fiecare Elemental Animal care şi-a terminat evoluţia se Reincarnează intr-un corp uman.

Preoţii Totemişti spun, cu Inţelepciune, că dacă fiinţa umană acţionează rău, ea poate cădea in involuţie, regresează pentru a se transforma din nou intr-un animal. Este cu totul adevărat. Fiecare fiinţă umană perversă revine la starea animalică. Ea se poate deci reincarna in animal, insă in majoritatea timpului ea se converteşte, se transformă in animal in interiorul planului Astral. Astfel deci, această afirmaţie a Totemismului este adevărată. Şi tot atat de sigur este că perverşii pot să se

Reincarneze intr-adevăr in corpuri de animale feroce.

Există alte cazuri in care sufletul foarte pur al unui Sfant se Reincarnează intr-o specie animală pentru a o ajuta să se ridice la un nivel superior de conştiinţă. Astfel principiile Totemismului sunt exacte.

Totemiştii cunosc temeinic legea Karmei şi ştiu că destinul fiecărei fiinţe umane este rezultatul Karmei vieţilor sale trecute.

In triburile in care domneşte Totemismul, se venerează prin tradiţie un Elemental Vegetal sau Mineral determinat, care se cunoaşte din experienţă directă. De obicei, acest Elemental a atribuit o mulţime de servicii tribului. Cand Totemul este un arbore, pe trunchiul acestei specii se gravează figuri umane. Avem acum o explicaţie a tuturor acestor mituri şi fabule ciudate in care se vorbeşte de fiinţe insolite, jumătate oameni, jumătate fiare, aşa cum sunt centaurii, minotaurii, sfincşii etc. Aceste imagini deosebite ale Totemismului sunt veritabile cutii de bijuterii care cuprind giuvaiere de Inţelepciune pe care purceii Materialismului nu le cunosc absolut deloc. Aceşti proşti ai Materialismului nu ştiu decat să-şi bată joc. Victor Hugo spunea: "Cel care rade de ceea ce el nu cunoaşte este pe cale să devină idiot".

In Totemism se interzice tăierea animalului considerat Totem. Acesta a fost Miruit, printre cei de speţa lui, pentru a fi reunit anumite caracteristici secrete pe care numai Clarvăzătorii le pot recunoaşte. Inţelepţii Sacerdoţi Totemişti venerează Elementalul Animal sau Vegetal care serveşte de vehicul Divinităţii. Se are o grijă extrem de mare de această creatură şi moartea sa este intovărăşită intotdeauna de o Liturghie foarte sacră şi de un doliu general de mai multe zile. Civilizaţii ignoranţi nu inţeleg aceasta, pentru că ei au divorţat de Marea Natură. Cu toate acestea, Preoţii Totemului inţeleg. Recunoatem urmele Totemismului in toate cultele religioase. Hinduşii venerează Vaca Albă; Caldeenii, umila Oaie; Egiptenii, Taurul; Arabii, Cămila; Incaşii, Lama; Mexicanii, Cainele şi Păsarea Colibri; Crieştinismul Gnostic primitiv cinstea Mielul, Peştele şi Albul Porumbel ca simbol al Sfantului Spirit.

S-au cinstit intotdeauna anumiţi elementali, vegetali sau animali. Trebuie să recunoaştem că aceste creaturi Elementale sunt atot-puternice, pentru că ele nu au părăsit Edenul.

Marii Elementali Vegetali sunt veritabili Ingeri care lucrează in Planul Eteric, Regiunea campurilor Magnetice, pentru intreaga omenire.

Elementalii Vegetali se reproduc prin sistemul Magiei Sexuale. La Elementalii Vegetali, copulaţia secretă există şi sămanţa trece la uter fără a fi nevoie de ejacularea sămanţei. Fiecare Animal este corpul unui elemental. Fiecare Vegetal este corpul fizic al unui elemental. Aceşti elementali sunt sacri şi ei realizează minuni in Eden. Cei mai puternici sunt veneraţi de Totem.

Cand fiinţa umană invaţă să se reproducă fără să-şi răspandească sămanţa, ea pătrunde in Eden. Acolo ea cunoaşte creaturile elementale ale Totemului. Aceste creaturi sunt inocente.

Elementalii Animali sunt, in sine, inocenţi. Unii işi risipesc in mod stupid sămanţa, insă cum Scanteia Divină este incă inocentă, ea nu poate fi vinovată. Această scanteie nu s-a reincarnat insă; este o creatură care nu are incă Autoconştiinţă proprie, nu şi-a luat in stăpanire vehiculele, işi reţine focurile; numai umbra sa, Egoul său in stare potenţială ia forma corpurilor.

Mai pur, mai frumos este Elementalul Vegetal. El se reproduce ca Zeii. La aceşti elementali există Căsătoria Perfectă.

Intalnim de asemenea Căsătoria Perfectă şi la Elementalii Minerali. Ei se iubesc şi se reproduc prin Magia Sexuală. Ei au copii; işi au graiul lor şi obiceiurile lor. Ei nu risipesc lichidul seminal, ei sunt compleţi. Ei reunesc mai multe perfecţiuni decat Elementalii Animali pentru că, spre deosebire de aceştia din urmă, ei nu-şi risipesc niciodată lichidul seminal.

Elementalii trăiesc fericiţi in Eden. Oricine urmează Drumul Căsătoriei Perfecte intră, prin insăşi acest fapt, in Eden.

Cel care a obţinut dezvoltarea completă a Focului Sacru intră in Eden.

Dezvoltarea completă a lui Kundalini ne permite să vizităm Edenul cu Corpul Eteric.

Edenul corespunde planului eteric. Este o regiune de un albastru intens unde domneşte fericirea. In Eden trăiesc cei care au invăţat să iubească.


ZEII TOTEMULUI. Zeii există şi Creştinismul ii venerează sub numele de Ingeri, Arhangheli, Serafimi, Virtuţi, Tronuri etc.

Porcii Ignoranţi ai Materialismului cred că omul, din cauza fricii, a creat Zeii Focului, Aerului, Apei şi Pămantului. Această părere a Ignoranţilor Erudiţi ai Materialismului este complet Falsă. Se va pune in curand la punct o Lentilă Specială care va permite să se vadă Aura, Corpul Astral, Lumea Astrală, Egourile Dezincarnate şi Zeii Astralului. Toate afirmaţiile stupide ale Ignoranţilor Instruiţi vor cădea in neant. Fiinţa Umană va reincepe să Adore şi să Cinstească Zeii inefabili. Aceştia existau chiar inainte ca să apară Lumea.


ELEMENTALII. Paracelsus spune că trebuie să inhămăn Elementalii Naturii la căruţa Ştiinţei pentru a zbura prin văzduh călărind Vulturul, pentru a merge pe ape, pentru a ne transporta in locurile cele mai indepărtate ale pămantului in cateva clipe.

Există Elementali care pot să ne ajute in călătoriile Astrale. Ne gandim anume la Elementalul acestei Plante numite Datura şi care poartă poreclele de Măr Delicat, Cornet de Inger, Floare de Noapte, Iarba Magicienilor etc., după ţări. Acest Elemental are puterea de a face ca fiinţa umană să iasă in Corp Astral. Este suficient ca Studentul Gnostic să aibă intotdeauna una din acest Plante la el. Trebuie să caştigi afecţiunea Elementalului acestui Arbust. La venirea serii, discipolul Gnostic se concentrează asupra Elementalului Plantei şi vocalizează Mantra KAM... de mai multe ori, apoi va aţipi rugand Elementalul Daturei să-l facă să iasă din corpul său fizic şi să-l conducă in Corp Astral indiferent in care loc din lume, din Cosmosul Infinit, unde vrea el să meargă. Este cert că Elementalul Vegetal ii va ajuta pe toţi cei care ştiu cu adevărat să ceară cu credinţă şi dragoste.

Această Plantă este cunoscută sub numele de Floripondio in Peru şi Higanton in Bolivar, in Columbia. Mai multe persoane, care sunt Hipersensibile, triumfă Imediat cu aceste practici. Dimpotrivă, persoanele care nu sunt Hipersensibile, trebuie să practice mult inainte de a obţine Victoria.