Samael Aun Weor .ro - Carti in limba romanaCurs Zodiacal

DEDICAȚIE

Hubble - Dusty Spiral GalaxyDedicăm acest curs de Educatie Esoterică omenirii si in mod foarte special tuturor celor deziluzionati de scoli, religii, loji si secte; pentru ei este acest curs de Auto-Educatie Intimă si de adevarata știință practică.

Există doua tipuri de Intelepciune: Doctrina Ochiului si Doctrina Inimii. Doctrina Ochiului este pentru cei ce se multumesc cu teorii spiritualiste, iar Doctrina Inimii este pentru Inițiații autentici. Doctrinei Inimii īi apartin toti membrii asa-numitelor scoli spiritualiste, și conceptul său este atat de schimbator precum sunt parerile celor care o scriu.

Doctrinei Inimii īi apartin toti Maeștrii Fraternității Universale Albe, caci inauntrul ei se cuprind adevarurile prime ale Intelepciunii Unice; una ne vine prin intermediul Deducției si cealalta prin intermediul Intuitiei; pe una o produce Intelectul, pe cealalta Maestrul Intern; una este umană, cealalta este Divină.

Doctrina Ochiului intareste Mintea, de aceea Mintea Materie este lăcașul dorintei: ea gandeste, rationeaza, analizeaza, trage concluzii si conduce la actiunea gresita; vrea sa rezolve totul prin ea insasi, fara a tine cont deloc de Vocea Maestrului Intern. Maestru Intern nu analizeaza, nici nu rationeaza, nici nu nascoceste, ci vocea sa este Vocea Intuitiei. Doctrina Inimii deschide porțile sălii Intelepciunii.

Scolile au dat deja ceea ce au avut de dat; centrele intelepciunii s-au transformat in aule de negustorie, fiecare cu micul său tiran care interzice adepților săi si persoanelor pe care le dirijeaza să se lanseze in cautarea cunoasterii; aici interdictiile, acolo excomunicarile si amenintarile si intotdeauna se lasa pe a doua zi, fie cuvantul de trecere, amuleta care salveaza sau non-plus-ultra... al sectelor pe care nici o alta scoala nu le poseda, si acesti nesățiosi īi asteapta cu sutele pe partizanii neinduratori.

Noi nu vrem idolatri ai stapanilor, nici nu ne intereseaza partizanii. Noi suntem stalpi indicatori, asadar sa nu se ataseze de noi, deoarece munca noastra nu este prozelitică. Indicăm cu gandire logică si cu concept precis drumul de urmat, pentru ca fiecare să ajungă pana la Maestrul său Intern, cel ce sălășluiește in tăcere in interiorul fiecaruia dintre voi.

Va informăm că intelepciunea apartine Intimului si că Virtutile si Darurile nu sunt o chestiune de poza, nici de blāndeti prefacute, ci ele sunt realitati teribile ce ne transforma in puternici si gigantici stejari, pentru ca viforele gāndirii, amenintarile tenebrosilor, invidia micilor tirani și injuria hainilor să se izbească de robusta noastra personalitate.

Acest curs este pentru toți rebelii tuturor școlilor, pentru cei care nu se īmpacă cu stăpāni, pentru nonconformistii tuturor credintelor, pentru cei ce inca mai au ceva omenie si le ramane in inima lor o sclipire de iubire.

Nu ne intereseaza banii nimănui, nici nu ne entuziasmează cotizațiile, nici aulele din caramidă, ciment sau lut, deoarece suntem asistenti conștienți la Catedrala Sufletului si stim că Intelepciunea este a Sufletului. Adularile ne supără; iar elogiile trebuie sa fie doar pentru Tatal nostru care vede in secret si ne vegheaza cu atentie.

Nu umblam in cautare de adepti, vrem doar ca fiecare să se urmeze pe sine īnsuși, pe propriul său Maestru Intern, pe Intimul său sacru, pentru că acesta este unicul care poate sa ne salveze si sa ne glorifice. "Eu nu urmez pe nimeni, asa incat nimeni nu trebuie să mă urmeze pe mine". Oamenii dau intelepciune umană si Tatal nostru painea de Viață; Adevarul este ca el vă va face liberi. Cel care il urmeaza se transformă in propriul său conducator si intr-un preafericit.

Nu mai vrem comedii, nici false misticisme și școli false; acum vrem realități vii, vrem să ne pregătim pentru a vedea, a auzi și palpa realitatea acestor adevăruri. Să apucăm Spada Voinței pentru a rupe lanțurile lumii și să ne lansăm īndrăzneți īntr-o bătălie teribilă pentru eliberare, deoarece știm că salvarea se află īnauntrul omului ...

Īnainte, Īnvingători ! Războinici, la bătălie !

SAMAEL AUN WEOR