Samael Aun Weor .ro - Cărți in limba românăCurs Zodiacal

zodia berbecBERBEC - din 21 MARTIE până în 19 APRILIE


            GENII ZODIACALE: SATAARAN și SARAHIEL

            GUVERNEAZĂ: CAPUL

            METAL: FIER

            PIATRA: RUBIN și DIAMANT

            PARFUM: SMIRNA

            PLANTA: STEJAR

            FLOARE: GAROAFA ROȘIE

            PLANETA: MARTE

            CULOARE: ROȘU

            ELEMENT: FOC

            CUVÂNT: ACȚIUNE


Iubite discipol,


intrând în aceste studii de Astrologie Esoterică, trebuie să vă dau câteva instrucțiuni prealabile care să vă servească drept orientare pozitivă în acest lecții.

În nucleul stelar al orcărui Soare Sideral sau al oricărei planete, al oricărui satelit lunar sau al oricărei comete, există totdeauna un "Templu-Inimă" care este lăcașul sacru al unui Geniu Sideral și așa se face că întregul infinit este un sistem de inimi și de aceea Astrologia Esoterică se dovedește a fi Religia Luminii și a Inimii. Fiecare dintre planetele noastre are Conducătorul său Sideral:


        GABRIEL este Conducătorul LUNII.

        RAFAEL este Conducătorul lui MERCUR.

        URIEL este Conducătorul lui VENUS.

        MICHAEL este Conducătorul SOARELUI.

        SAMAEL este Conducătorul lui MARTE.

        ZACHARIEL este Conducătorul lui JUPITER.

        ORIFIEL este Conducătorul lui SATURN.


Acestea sunt cele 7 Spirite dinaintea tronului lui Dumnezeu.

Cum am spus deja, fiecare dintre ele sălășluiește într-un Templu-Inimă și, de aceea, Astrologia Esoterică se dovedește a fi Religia Luminii și a Iubirii.

Aceștia sunt cei 7 Îngeri care-și împart guvernarea lumii în 7 epoci distincte, căci toată istoria lumii se rezumă la 7 epoci.

Cele 7 Planete sunt coardele unei lire divine din care răsună cu cea mai inefabilă melodie a sa, cuvântul Creatorului.

Întregul Sistem Solar se dovedește a fi corpul celest al unei Mari Ființe: "Logosul" Sistemului Solar,"Inefabilul".

Sistemul Solar, văzut din depărtare, pare un om umblând prin inefabilul infinit.

Cele 7 Spirite dinaintea tronului sunt, am spune, miniștrii săi și conducătorii Evoluției Cosmice a acestui Sistem Solar.

Ei bine, voi știți orice roata îsi are axa sa și de aceea veți întelege în centru oricărei mase se află baza mișcării.

Masa se poate domina numai din centrul său, iar centrul oricărei mase este Spiritul; de aceea, afirmăm că în oricare centru sideral există un Templu-Inimă care este lăcașul Geniului Sideral și tocmai aceste Genii Celeste sunt autenticele guvernatoare ale Infinitului și regenții și seniorii propriilor noastre destine omenești.

Astrologii profani vă vor spune că, de exemplu, o cuadratură a lui Saturn cu Marte va aduce o catastrofă, sau o opoziție a lui Venus cu Marte, un eșec amoros, etc., dar aceste pronosticuri ale astrologiei profane pot eșua, chiar de calculele matematice ar fi exacte, deoarece Forțele Siderale nu sunt forțe oarbe.

Aceste Forțe sunt chiar Razele Geniilor Planetare, iar acești seniori pot modifica toate evenimentele umane, chiar dacă horoscopul este plin de cuadraturi și opoziții.

Astfel încât Astrologia Aritmetică nu este exactă; așadar, consider că nu se poate să fii Astrolog Autentic fără a fi Teurg Alchimist. Iamblichus, Marele Teurg, invoca Geniile Planetare și le materializa în Lumea Fizică pentru a conversa cu ele și, prin intermediul lor, realiza marile sale minuni.

Teurgia, sau Divina Magie, se poate exercita doar prin intermediul "Intimului", "Teurgului", iar Intimul este Spiritul nostru, "Eul nostru Superior", Îngerul nostru. De asemenea, este foarte adevarat că Natura este un mare laborator alchimist, în care există esențe și se combină întâmplări de tot felul.

În Școlile de Instruire Internă suntem făcuți să învățăm aceste reguli de aur:

"PE LEUL LEGII ÎL COMBATEM CU BALANȚA"

"CÂND O LEGE INFERIOARĂ ESTE TRANSCENSĂ DE O LEGE SUPERIOARĂ, LEGEA SUPERIOARĂ ȘTERGE LEGEA INFERIOARĂ"

Înțelegerea absolută a acestor două reguli de aur ne permite să anulăm efectul dezastruos al tuturor cuadraturilor și opozițiilor din horoscopul nostru personal. Aceasta înseamnă că prin intermediul acestor doua reguli de aur putem ucide Karma și triumfa în viață. Gravați bine aceste două reguli de aur in mintea voastră, căci în urmatoarele lecții vă voi învațamânuiți formulele lor.

Acest curs de Astrologie Ezoterica vă va transforma în Teurgi și Achimiști și vă va dezvolta toate Puterile Oculte, iar atunci veți învața cum vă faceți invizibili, cum să-i invocați și să-i materializați în lumea fizică pe Zeii Planetari pentru a conversa cu ei; cum să ucideți Karme, și arta secretă de a triumfa în viață prin intermediul anumitor formule misterioase ce vă vor permite să mânuiți Razele Siderale pentru propriile voastre scopuri și pentru a-i ajuta pe ceilalți.

Acum, pentru a termina preambului acestei lecții, vă voi spune că în porticul oricărui Templu Sideral există două coloane: una Albă și alta Neagră. Coloana din dreapta se numește "Iachin" și coloana din stânga se numeste "Boaz".

De asemenea trebuie să știi, bunule discipol, că lângă fiecare coloană există câte un Gardian. Gardianul coloanei drepte ține Bastonul Justiției în mâinile sale, iar al celei stângi ține o carte in mâinile sale.

Iachin și Boaz sunt cele două cuvinte de trecere, ce vă vor permite să intrați în Templul-Inimă al fiecărei Stele, pentru a mânui Raze și a provoca evenimente în Lumea Fizică.


Dragă discipol,

Intrăm acum din plin în învățăturile noastre ezoterice ale Constelației Berbecului. Acest semn zodiacal guvernează capul și este casa Razboinicului Marte; metalul său este Fierul, piatra sa este Rubinul, iar natura sa, Focul.

Nativii Berbecului sunt, din aceasta cauza, de natura razboinică; se infurie puternic și, cum posedă o mare energie, se simt capabili de a se angaja în mari acțiuni și de a le duce la bun sfârșit.

În general nu sunt fericiți în dragoste, căci ușoara iritabilitate pe care o posedă, îi conduce la supărări și separări conjugale.

Pe durata acestui semn, discipolul va trebui să-si umple capul de Lumină pentru a-și trezi glandele Pituitară si Pineală. În aceste doua glande micuțe rezidă puterea Clarviziunii.

Ambele glande sunt unite printr-un canal mic deosebit de fin, care dispare la cadavre, iar când ambele își amestecă Aurelele lor Luminoase, omul devine clarvăzător și percepe atunci toate minunatiile lumii subtile. Va cunoaște toate secretele, gândirea barbaților și a femeilor, va putea să-i vadă pe Zeii Siderali și va putea conversa cu ei.

Cine ar putea să-i ascundă secretul său? Un Clarvazator Iluminat este plin de Lumină și de Foc.

Exercițiile acestui semn sunt următoarele:

samael aun weor in meditatie

PRACTICĂ


Discipolul să se aseze într-un fotoliu comod și va rămâne timp de cinci minute fără a se gândi la nimic.

Apoi să se roage Intimului astfel:


RUGĂCIUNE


"Tatăl meu, tu care esti Fiinta mea adevarată, te implor să te transporti la Steaua Principală a Constelatiei Berbecului, pentru a-l aduce în aceasta umilă casă pe Geniul Principal al acelei Constelatii, pentru a-mi vindeca creierul si a-mi trezi toate Puterile Oculte ale capului meu"

Apoi discipolul, cu mâinile încrucișate pe inimă, va face o mică plecăciune cu capul, salutându-l pe Gardianul coloanei drepte, inspirând profund, ca un suspin și, imediat, va pronunța cuvântul de trecere: Iachin. Numaidecât, va face același salut Gardianului coloanei stângi și va pronunța cuvântul: Boaz. Apoi se va ruga din nou Intimului său astfel:

"Tatăl meu, fă cei 7 pași sacri înăuntru, către interiorul Templului și prosternează-te la picioarele Geniului Principal al Berbecului, rugându-l să vină să-mi trezească Puterile creierului și să-mi inunde capul cu Lumină."

Apoi discipolul va pronunța mantra AOM. Această mantră se pronunță deschizând bine gura cu vocala "A", rotunjind-o cu vocala "O" și închizând-o cu litera "M", astfel:

AAAAAAAAAAAAOOOOOOOOOOOMMMMMMM

Această mantră se pronunță de 4 ori cu intenția ca lumina să inunde întregul nostru creier. În continuare discipolul se va ridica în picioare, își va întinde brațul drept în față și își va înclina capul de 7 ori în față și de 7 ori în spate; de 7 ori rotindu-l spre partea dreaptă și de 7 ori rotindu-l spre partea stângă, cu intenția ca Lumina să inunde și să actioneze în interiorul tuturor glandelor creierului.


Glanda Pineală este influențată de Marte, iar glanda Pituitară de Venus. Glanda Pituitară produce somnul iar cea Pineală ne incită la luptă; și, in acest fel, in timp ce Venus vrea să doarmă, Marte vrea să continue luptând.

Pe durata acestui semn, discipolul va trebui să vocalizeze zilnic și timp de o ora vocala "I" astfel:

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Această vocală va face să vibreze Glanda Pineală și în final veți deveni Clarvăzători. Glanda Pineală, dezvoltată, ne preschimbă în Supra-Oameni, iar atrofiată, ne transforma în idioți. Ea este dezvoltată la cei caști și atrofiată la fornicatori. Astfel deci, dacă dumneavoastră, bunule discipol, vreți să vă transformați in Înger, vă este total interzis orice coit.

Glanda Pineală este Fereastra lui Brahma: un izvor de acumulare pentru Mag; discipolul va trebui să practice înainte de a se culca, în fiecare noapte, acest exercițiu:


Să se așeze într-un fotoliu comod, timp de o jumatate de ora. Să închidă ochii. Să îndeparteze din mintea sa orice gand. Apoi să-și imagineze că Focul Constelației Berbecului coboară din Cer și pătrunde în Coloanele Ignice prin Glanda sa Pineală.


Această glandă se află situată în partea superioară a creierului și în ea rezidă puterea de a vedea Ultra-ul tuturor lucrurilor.

Dacă discipolul realizează cu tenacitate și constanță exercițiile Berbecului, va deveni Iluminat Clarvazator. În timpul acestor exerciții discipolul va fi asistat de Ierarhiile Berbecului și ele îi vor trezi puterile sale și îi vor vindeca creierul cu tratamente speciale. De asemenea discipolul va putea folosi puterea acestor Ierarhii pentru a-i însănatoși pe ceilalți.

planeta marte zodia berbecBerbecul este casa lui Marte, iar Marte este planeta războiului. Ierarhiile Roșii ale lui Marte i-au dat omului Corpul Astral; Samael este Șeful Suprem al Planului Astral, el și războinicii lui. Meditând zilnic asupra Tattvei Tejas, actualizăm Puterile Corpului Astral. Tattva Tejas sau Eterul Ignic este causa causorum a oricărei flacări. Planul Astral este Lumea Arzătoare.


Cu fraternitate, Maestrul lecției voastre:


Samael Aun Weor.