Samael Aun Weor .ro - Carti in limba romanaCurs Zodiacal

zodia taurTAUR - din 20 aprilie pâna în 19 MAI


        GENII ZODIACALE: BAGDAD și ARAZIEL

        GUVERNEAZĂ: GÂTUL, CEAFA și URECHILE

        METAL: CUPRU

        PIATRA: SMARALD

        PARFUM: IARBĂ AROMATICĂ

        PLANTA: MESTEACAN

        FLOARE: PĂDUCELUL

        PLANETA: VENUS

        CULOARE: VERDE

        ELEMENT: PĂMÂNT

        CUVANT: CHEIE IUBIRE


Iubite discipol,

în lecția trecută v-am promis sa vă dau cheile acestor doua reguli de aur:

"Pe Leul Legii îl combatem cu Balanța."

"Cand o Lege Inferioară este transcensă de o Lege Superioară, Legea Superioară șterge Legea Inferioară."

Soluția acestor doua reguli de aur se afla într-o a treia, care spune astfel:

"Fă fapte bune pentru a-ți plăti datoriile."


zeul anubis karmaEi bine, imaginați-vă o balanta: pe un taler sunt actiunile voastre bune si pe celalalt actiunile voastre rele si Karma voastra corespunzătoare.

Daca talerul karmic se inclină in defavoarea voastră, atunci il veti putea combate punând mai multă greutate pe talerul actiunilor bune si atunci veti inclina balanța in favoarea voastra si astfel veți ucide karma.

În lumea subtilă există un Templu al Domnilor Karmei și Marele Sef al acestor Arhonți ai destinului este "Șacalul". Această Mare Ființă este Judecatorul Suprem al Tribunalului Cosmic; el are infațisarea unui om mare cu cap de șacal.

Când avem capital acumulat in Banca Cosmică, ne plătim datoriile si evităm durerea. Cei care trăiesc zilnic facand "noi depuneri" la Banca Cosmică, întotdeauna vor avea cu ce să-și platească datoriile vechi. In ceea ce priveste platirea datoriilor trebuie să ținem cont de Legea "Analogiilor" și a Corespondențelor. Analogiile Karmice se combat cu Analogiile Dharmice.

Karma și Dharma: aceste doua cuvinte orientale inseamnă Pedeapsă si Rasplată. In mod mai filosofic, am spune Acțiune Rea si Consecință Rea, Acțiune Bună si Consecință Bună si, modificându-se cauzele, se modifică efectele, căci efectele nu sunt decât cauzele reproduse in altă formă. Vă vor face prizonier? Dați libertate altuia! Vă vor dezîncarna un fiu? Însănătoșiți-vă aproapele! Vă aflați in mizerie? Dați ceea ce vă rămâne flămândului si sacrificati toate eforturile voastre in favoarea celorlalti. Cereți in rugăciune Seniorilor Karmei și veți fi ascultat.

Nu uitați, discipol iubit, că Justiția este Suprema Îndurare si Suprema Neîndurare a Legii. Astfel deci, v-am predat deja cele două reguli de aur si v-am explicat cum se poate ucide Kama. In urmatoarele lecții voi continua să vă invăț să mânuiți Razele Siderale.

"Cel care are, primește și, cu cât dă mai mult, cu atât primește mai mult: aceasta este Legea."

Dar cei ce săvârsesc doar operele răului, vor fi victime ale propriilor lor opere.

De ce suferă oamenii? De ce hulesc împotriva lui Dumnezeu, daca Dumnezeu nu este vinovat de suferințele umane?

Noi înșine suntem creatorii destinului nostru. Sanctificați-vă, iubite discipol, Sanctificați-vă!

In viața există trei lucruri eterne: LEGEA, NIRVANA si SPAȚIUL.

Acum, să intrăm in explicatiile si practicile Constelației Taurului. Cortegiul de stele ce formează Constelatia Taurului este casa lui Venus, steaua inefabilă a iubirii, luceafarul de seară si luceafarul Aurorei si, prin urmare, Taurul este de natură venusiană. Nativii Taurului sunt in consecință de natură venusiană si iubitoare. Iubesc mult in dragoste si trec intotdeauna prin mari decepții.

Nativii Taurului sunt blânzi si muncitori ca boul, care simbolizeaza acest grup de stele, dar uneori sunt, de asemenea, agresivi ca taurul. Sunt tenaci si lacomi, romantici si senzuali. Iubesc muzica, dansul si frumusetea. Au predispozitie pentru orice fel de arte manuale.

Taurul guvernează laringele si gâtul. Laringele este deopotrivă un uter sexual unde se gestează cuvantul. Organul sexual al viitoarei Omeniri divine va fi Laringele Creator.

Focul Sexual al lui Kundalini devine creator in cuvant. In operele noastre intitulate "Căsătoria Perfectă", "Revoluția lui Bel" si "Tratat de Medicină Ocultă și Magie Practică", vorbim deja pe larg despre Kundalini sau predăm Marele Arcan sau Secretul Suprem pentru a o trezi pe prințesa adormită a lui Kundalini.

Cuvantul este intim relaționat cu cele 4 Elemente ale Naturii si, de aceea, in vechile Temple de Mistere li se interzicea initiatilor să vorbească de vechile catastofe ale anticei Arcadii, de teama de a nu le aduce din nou la existență.

Vechii Hierofanti știau prea bine faptul că cuvântul este relaționat cu cele 4 Elemente ale Naturii si că a vorbi despre o catastrofă este ca și cum am evoca-o din nou. De aceea, niciodată Inițiații Antici nu vorbeau public despre vechile cataclisme.

O vorbă dură ne urmarește si cade mai târziu asupra celui ce a pronunțat-o, ca un trăznet de răzbunare.

Nu se fornica doar cu actul sexual: există un alt gen de fornicare, prin cuvânt.

Gresita folosire a cuvantului este de asemenea fornicare: fornicarea cuvântului creeaza larve și nenorociri.

Doare să vezi cum omenirea abuzează de cuvant si umplu lumea de durere. Blestemarea este cea mai rea dintre blasfemii.

Trebuie să realizam, în noi înșine, perfectiunea cuvantului si a limbajului. Trebuie să întelegem responsabilitatea cuvantului. Trebuie să invățăm să mânuim Organul Sexual al Verbului.

Tu nu simți necesitatea de a învăța să mânuiești Verbul? Ascultă-ma, iubite discipol, noi, membrii Sacrului Colegiu de Inițiați, putem crea orice lucru cu gândirea si să-l materializam prin intermediul Cuvântului.

Ferește-te mult să menționezi nume si prenume. Când trebuie să faci vreo relatare, niciodata să nu mentionezi nume sau prenume, pentru ca aceasta este blasfemie.

Daca esti filosof, combate "teoriile", dar nu vorbi niciodată de viața privată a liderilor lor. Cand se vorbeste de un lider, să se vorbească de doctrina sa, dar să nu se mentioneze niciodată viața sa privată. Fiecare este fiecare si nimanui nu trebuie sa-i pese de viata privată a celorlalti.

"Este tot atât de rău să vorbim când trebuie să tăcem, cât și să tăcem când trebuie să vorbim."

Exista cazuri in care a vorbi este un delict.

"Există tăceri delictuoase și, deopotrivă, există cuvinte infame."

Trebuie să vorbim când trebuie să vorbim si trebuie să tăcem când trebuie să tăcem.

Trebuie sa realizăm in noi inșine perfecțiunea Verbului. Trebuie să realizam in noi inșine Înțelepciunea Cuvântului.

Oamenii au pierdut noțiunea Sincerității. In ziua de azi cuvintele umane nu poartă Substanța Sincerității si oamenii suferă din lipsă de Sinceritate.

In ziua de azi cuvintele umane sunt pline de minciuni si ipocrizie.

Știi tu ce sunt cuvintele mincinoase?

Cuvintele înșelatoare generează monștrii.

Ați văzut vreodată nasterea unui copil monstruos? Aceea este Karma cuvantului fals pronunțat in vieți anterioare. Noi admirăm mult Substanța Sinceritatii. La insula noastra Albă niciodată nu ar putea ajunge vreodată un mincinos.

Am ajuns în acest curs la Constelația Taurului. Acest semn guvernează gâtul si aici se repetă iar o nouă luptă între Venus si Marte.

Venus guvernează Glanda Tiroidă iar Marte guvernează Paratiroidele. Este o lupta eterna intre Venus si Marte. În timp ce unele glande dau salivă, altele o usucă.

Această luptă are loc in intregul nostru organism.

Venus se relationează cu iubirea, iar Marte cu razboiul. Astrologul trebuie sa invețe să manuiască Scanteierea Stelelor.

Știți de vreun cămin in care domnește amărăciunea? Vreți să ajutați in mod dezinteresat? Stiti de vreo biată femeie abandonată in mizerie de vreun curtezan? Vreti sa o ajutati? Asculați-mă bine, iubite discipol, căci vă voi invăța să mânuiți Scanteierea lui Venus:


Asezați-vă intr-un fotoliu comod. Închideți-vă ochii.

Îndepartați de mintea voastra orice gând pamantesc si fixati-vă gandirea asupra Maestrului vostru Intern, rugându-vă astfel:


RUGĂCIUNE

Tatăl Meu, tu care ești Ființa mea adevărată, te implor din toată inima mea și din tot sufletul meu să intri în Templul-Inimă al stelei Venus pentru a te prosterna la picioarele lui "Uriel" și a-i cere următoarea favoare: (se imploră favoarea care se dorește).

Apoi, discipolul, salutându-l mental pe Gardianul Coloanei Drepte, va face o adâncă inspirație si va pronunța cuvântul de trecere "Iachin". În continuare va face același lucru cu Gardianul Coloanei Stangi și va pronunța cuvântul de trecere "Boaz"; adică, mai întâi, respirația adâncă, apoi se va ruga Maestrului său Intern spunându-i:

Doamne, fă acum 7 pași către interiorul Templului pentru ca să faci cererea. Tatăl meu, Domnul meu, Dumnezeul meu ...

Odată facută cererea, i se cere din toata inima lui "Uriel" un Cor de Ingeri pentru a realiza munca. (Ei, cântând, creează)

planeta Venus

Daca Îngerul lui Venus acceptă cererea voastră, Corul de Ingeri, care sunt copii săi si care sălășluiesc cu el in Templul nucleului Stelei Venus, vor începe să cânte in "Limba Sacra" pentru a face munca pe care noi am cerut-o.

Astfel Armata Vocii creeaza prin intermediul Verbului.

Orice observator profan, dacă observă cerul in acele clipe, ar putea vedea Planeta Venus strălucind si sclipind in mod intesificat și straniu. Pur și simplu, observatorul ar rămâne uimit contemplând originala Scanteiere a lui Venus in acele clipe.

Ierarhiile de culoare indigo ale Stelei Venus ne-au dat Corpul Cauzal sau Corpul Voinței. Ele ne acordă ceea ce cerem când Karma o permite. Însă, dacă nu se ajunge ca cererea sa fie acordată, atunci Uriel îi va arăta discipolului "Orologiul Destinului" si, in acest caz, nu ne mai rămâne altă soluție decât să înclinăm capul in fata verdictului Legii.

Există in lumea actuală o mare cantitate de școli care încearcă să realizeze aceleași miracole prin intermediul Forței Mentale, fără a ține seama câtuși de putin de aprobarea Seniorilor Destinului. Aceasta este, în mod clar, pură si veritabilă Magie Neagră. Mintea-Cristos lucrează bine cu Legea. Undele Mentale Negre nu ajung acolo unde se trimit, deoarece în Lumea Subtilî existî o mulțime de Elementali ai Aerului care le înhață și le inteceptează trecerea.

De acemenea există în spațiu nenumarate Forțe care deviază sau dezintegrează Undele Mentale Distructive. Astfel deci, Undele Tenebroase pot face rău numai când victima nu știe să iubească, nici să ierte.

Forța Mentală este absolut deficitară când nu lucrează cu Forta Intimului.

Teurgul utilizează forța mentală, dar unind-o cu Intimul. Aceasta este Mintea Cristică. Teurgul lucrează doar cu Divinele Puteri ale "Îngerului său Intern" și ale Minții-Cristos.

Sfinții Maeștrii ai Fraternitătii Albe colaborează cu Teurgul si cu Mintea-Cristos a lui.

Geniile Siderale realizează miracolele lor cu Traznetul Justiției când Teurgul oficiază pe altarul "Leului Legii".

Acum să intrăm în exercițiile Taurului.

Pe durata acestei luni se realizează urmatoarea practică:


PRACTICĂ

Discipolul să se așeze într-un fotoliu comod.

Să-și închidă ochii, să îndepărteze din Mintea sa orice gând, să ațipească puțin si apoi să-și fixeze Mintea spre interior, spre Intim, rugându-se astfel:


RUGĂCIUNE

Tatăl meu, transportă-te acum la Steaua Principală a Taurului, intră pe porțile Templului-Inimă făcând salutările pe care tu le știi deja și roagă-l pe Geniul Sideral al acestei stele și pe Îngerii săi să binevoiască să vină până la mine pentru a-mi pregăti și vindeca laringele.

Apoi, discipolul ațipind, să-și imagineze că vede Lumina acumulată în capul său coborând acum în gât . Cu vocala ”O”, își va imagina Lumina inundând gâtul și cu vocala ”M” discipolul va exhala suflul ca și cum ar expira deșeurile ce se află în gât. Această mantră se pronunță de 4 ori.

Trebuie să-i avertizez pe discipolii mei că salutările, așa cum le-am descris când am vorbit despre Venus, împreună cu cuvintele de trecere ”Iachin” și ”Boaz”, se aplică tuturor Stelelor Cerului.

Astfel deci, Geniile Constelației Taurului vor veni personal să trezească Puterile Laringelui, iar dacă discipolul are vreo boală laringiană poate solicita acestor Genii ale Taurului să fie vindecat, și ele îl vor vindeca. De asemenea, discipolul va putea profita de aceste puteri pentru a-i vindeca pe alții.


Discipolul va trebui să vocalizeze zilnic timp de o oră vocala ”E”, astfel:

EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE


Sunetul vibratoriu al acestei vocale, îi va trezi Puterea Auzului Ocult.

Vocala ”E” face să vibreze Glanda Tiroidă, care este Centrul Auzului Magic.

Vocala ”E” face să vibreze Corpul Mental și ne dă Sintetismul Conceptual și Puterea pentru a pătrunde în sensul intim al cuvintelor.


Cu fraternitate, Maestrul lecției voastre:


Samael Aun Weor