Samael Aun Weor .ro - Carti in limba romanaCurs Zodiacal

RAC - din 21 iunie până în 22 iulie

zodia racului        GENII ZODIACALE: RAMDHAR Și PHAKIEL

        GUVERNEAZĂ: STOMACUL

        METAL: ARGINT

        PIATRA: PERLA

        PARFUM: CAMFOR

        PLANTĂ: EUCALIPT, CIRES, VIOLETA

        FLOARE: TRANDAFIR ALB

        PLANETĂ: LUNA

        CULOARE: ARGINTIU

        ELEMENT: APA

        CUVÂNT CHEIE: FECUNDAȚIE

 

Iubite discipol,

ați studiat și ați practicat deja lecția Gemenilor. Azi intrăm în constelația Racului.

De-a lungul studiilor voastre, v-ați dat seama că noi, Gnosticii, suntem prin esență practici. Nouă, în mod sincer, nu ne place să ne petrecem viața teoretizând. Noi mergem direct la sămânță, suntem obosiți de atâta teorie. Suntem prin esență ”Realiști”. Vrem fapte, nu teorii, nici intelectualități morbide. Ne plac realitățile efective. Mergem către marile realizări.

Toate școlile spiritualiste vă vorbesc de Lumile Suprasensibile, dar noi mergem mai departe, pentru că suntem mai practici. Îi învățăm pe discipolii noștrii să intre în acele lumi în Corp Astral și chiar cu propriul corp de carne și oase, într-o formă total conștientă și pozitivă.

Acest fapt, de a intra cu Corpul Fizic în Lumile Ultrasensibile, li se pare ciudat teoreticienilor, fiindcă ei nu știu decât să teoretizeze. Dar celor ce înțeleg, nu li se pare ciudat acest lucru. Desigur, acest fapt este atât de vechi, cât lumea. În vremuri nu foarte îndepărtate, Corpul Fizic se desfășura și se dezvolta înăuntrul Lumii Astrale, și atunci?

După acest scurt preambul să intrăm din plin în prezenta noastră lecție, a Racului (Cancerului).

Racul este casa Lunii. Metalul său este Argintul, piatra sa Perla și culoarea sa Albul.

Luna are influență asupra Glandei Timus, ce reglează creșterea ființei umane.

Luna influențează toate secrețiilor lăptoase ale tuturor speciilor vii.

Lune reglează procrearea a tot ce este viu.

Luna guvernează seva vegetalelor și fluxul și refluxul mărilor.

Luna are putere asupra Sării, iar Sarea este baza a tot ceea ce este viu. Înăuntrul organismului nostru există 12 săruri, care sunt cele 12 Săruri ale celor 12 Semne Zodiacale.

scarabeu egyptRacul este semnul Scarabeului Sacru.

Racul este semnul reproducerii. Concepția fetală are loc cu Razele semnului Racului și, de aceea, este semnul Scarabeului Sacru.

În Egipt Scarabeul Sacru simbolizează Sufletul. Sufletele ce se Reîncarnează trec prin Sfera Racului înainte de a lua corp.

Cancerul (Racul) produce boala care-i poartă numele.

Cancerul este Karma fornicatorilor.

Luna este simbolul unei Planete Secrete care se află în spatele ei.

Ierarhiile Violete ale Templului-Inimă al Lunii i-au dat omului Corpul Vital.

Luna este locuită în partea care nu se vede.

Seleniții sunt ființele cele mai vulgare și înapoiate de pe Pământul nostru: a trebuit să-i închid acolo. Aproape toți locuitorii acelei populații sunt femei. Aceste ființe nu sunt nici bune, nici rele, ci doar ”înapoiate”. Pe măsură ce evoluează, li se dă din nou corp aici, pe Pământul nostru, și în final toți îl vor avea din nou. De asemenea, există o altă Lună mică, numită Lilith de către astronomi. Lilith este Luna Neagră. Acolo merg sufletele ce s-au separat deja total de Ființa lor Superioară formată de Atman-Budhi-Manas.

Acele Suflete sunt de o perversitate indescriptibilă și acolo trebuie să treacă prin cea de a Doua Moarte, la care se referă Apocalipsa de care ne-a vorbit Cristos.

H.P.B. face aluzie în cel de-al 6-lea volum al său al ”Doctrinei Secrete” la Avitchi și la cea de-a Doua Moarte.

Bhagavad-Gita ne vorbește de asemenea de Abis, însă a fost de ajuns ca noi să vorbim de această temă, pentru ca Spiritualiștii din Columbia să râdă de noi.

Niciodata nu am spus că persoana mea fizică se ocupă să închidă Sufletele perverse în Abis. Aceasta ar fi o exagerare, căci eu sunt un om ca oricare altul: aceste puteri le are numai Dumnezeu. Minuni de acest fel face numai Atman, Marele Spirit Universal de Viață, Alaya, Supra-Sufletul lui Emerson, Marele Suflet al lumii. Aceste minuni le-a făcut doar Zeul meu Intern, Purusha-ul meu, Ființa mea Superioară, Intimul meu, Maestrul meu Intern, Monada mea, Îngerul meu Intern, în fața căruia trebuie să îngenunchiez, deoarece el este Atman, Inefabilul.

Aceasta o poate face de asemenea Zeul Intern al oricăruia dintre voi, pentru că Atman este Omnipotentul și Inefabilul.

Maeștri, sunt mulți, dar ”Sufletul-Maestru” este unul: Sufletul lumii, Alaya Divin, care pare a fi mai mulți. Samael Aun Weor este numele autentic a unei Flăcări a Marelui Foc, în fața căruia eu trebuie să mă prosternez.

Samael Aun Weor înseamnă ”Voința lui Dumnezeu” și Voința lui Dumnezeu este cea care a făcut această operă. Astfel deci, când vorbim de Avitchi, nu spunem ceva nou. Aproape toți dintre cei mai buni spiritualiști îl comentează, îl descriu, îl citează, și atunci?

Spiritualiștii se uluiesc de faptul că Atman, Marele Spirit Universal de Viață, acționează prin intermediul uneia dintre Flăcările sale pentru a îndeplini o Misiune Cosmică. Da, se miră aceștia, pentru că ignoranța, în simplitatea sa insolentă, este o bârfitoare miloagă, cu care nu se poate avea contact pur! Unde se află Înțelepciunea tuturor acelor nătărăi care mă critică? Ce le-am făcut?

Avitchi este o temă foarte veche: chiar și Doctorul J Adoum (Magul Jefa) ne vorbește în ”Rugul lui Horeb” despre cea de-a Doua Moarte. Și atunci?

atman budhi manasÎn vechime, Personalitățile separate total de Divina Triadă (Atman-Budhi-Manas) rămâneau în Avitchi-ul Pământului nostru. (să se vadă al 6-le volum al ”Doctrinei Secrete” a lui H.P.B.)

Astăzi vremurile s-au schimbat, suntem pe cale să inițiem Noua Eră a Vărsătorului, și Personalitățile, separate deja de Divinele lor Triade, trebuie izolate de acest glob terestru, pentru a curăța atmosfera de orice răutate. Aceasta este tot. Dacă aceasta este motiv de batjocură din partea spiritualiștilor de aulă și a cititorilor ocazionali, a cui este vina?

Când se rupe podul numit ”Antakarana”, care face legătura Divinei Triade cu ”Personalitatea” sa, atunci Personalitatea rămâne separată și se scufundă în Abisul forțelor disctructive, unde se dezintegrează puțin câte puțin. Este cea de a Doua Moarte de care ne vorbește Apocalipsa. Aceea este starea de conștiință numită Avitchi.

În aceste cazuri Divina Triadă (Atman-Budhi-Manas) se acoperă cu un nou Corp Mental și Astral pentru a-și continua evoluția, iar personalitatea, dată la o parte, se scufundă în starea de Avitchi, în suferințele cele mai indescriptibile.

Toate lunile Sistemului Solar sunt guvernate de Jehovah, dar satelitul nostru terestru este guvernat în mod direct de Îngerul Gabriel.

Magul trebuie să fie atent la Influențele Lunare, pentru că toate Energiile Siderale se cristalizează în globul nostru terestru prin intermediul Forțelor Lunare.

Tot ceea ce se începe în timpul Lunii Crescătoare, progresează în mod rapid.

Tot ceea ce se face în timpul Lunii Descrescătoare eșuează.

Luna Nouă este foarte fragilă iar cea plină este foarte puternică și servește pentru a realiza cu succes orice fel de munci de Magie Practică.

Ultima zi a Lunii semnifică nereușite și eșecuri...

Faceți afacerile voastre întotdeauna în timpul Lunii Crescătoare, pentru a triumfa.

Hitler s-a năpusit asupra Rusiei pe Lună Descrescătoare și a eșuat.

Când înăuntrul unui nimb al Lunii strălucește o stea, este semn că un general este înconjurat de dușmani.

Luna produce fluxul și refluxul mării.

Luna produce maree înalte și joase.

Luna atrage și respinge magnetismul terestru.

Magul trebuie să-și pregătească corpul pentru exercitarea Magiei Practice. Corpul Magului este diferit de cel al celorlalți, pentru că este pregătit.


EXERCIȚIU

Așezați-vă într-un fotoliu comod, închideți-vă ochii, îndepărtați din Mintea voastră orice gând, fixați-vă Mintea asupra Intimului vostru și rugați-vă astfel:

Tatăl meu, tu care ești Ființa mea reală, te implor Doamne, să intri în Templul-Inimă al Lunii pentru a-l aduce pe Îngerul Gabriel. Faceți salutările Domnul meu... Amin”. Apoi orientați-vă către cele Patru Puncte Cardinale, faceți următoarea invocare a Îngerului Gabriel, binecuvântând Nordul, Sudul, Estul și Vestul:

INVOCAȚIE

Treisprezece mii de raze are Soarele, treisprezece mii de raze are Luna, de treisprezece mii de ori să se căiască dușmanii pe care îi am eu.”


Discipolul îl va ruga pe Îngerul Gabriel să-i pregătească corpul pentru a deveni invizibil sau pentru a-i transforma chipul, pentru a opri glonțul sau cuțitul într-un moment de pericol sau pentru a materializa orice entitate superioară. Iamblichus, Marele Teurg, îi făcea vizibili în lumea fizică pe Zeii Siderali, deoarece avea corpul bine pregătit.

Îngerul Gabriel va trata în mod ocult splina și anumiți centri ai șirei spinării discipolului.Când acesta poate să-l facă deja vizibil și tangibil în Lumea Fizică pe Îngerul Gabriel, este pentru că deja corpul său este ”pregătit”. Atunci, într-un moment de pericol, va face invocația Îngerului Gabriel, iar dacă discipolul vrea să devină invizibil, Îngerul Gabriel îl va șterge din văzul dușmanilor sau îi va transforma chipul, dacă discipolul o cere. Invocarea se faceîntotdeauna binecuvântând cele Patru Puncte Cardinale.

Aceste exerciții de pregătire a corpului se practică de-a lungul întregii vieți.

Teurgul îi poate face vizibili în Lumea Fizică pe Zeii Siderali când are corpul bine pregătit. Aceasta cere răbdare și constanță, deoarece nimic nu se obține gratuit: totul costă luptă și sacrificiu.

Forțele care coboară din Cer, ajungând la Glanda noastră Timus, se întâlnesc cu Forțele care urcă din Pământ de-a lungul organismului, iar acolo, în Glanda Timus, cele două triunghiuri ale Forțelor Superioare și Inferioare se împletesc pentru a forma Pecetea lui Solomon.

PRACTICĂ

Așezați-vă, imaginați-vă această minunată întâlnire a Forțelor Cosmice formând Pecetea lui Solomon în Glanda Timus și, cufundați în profundă Meditație Internă, rugați-l pe Intimul vostru să intre în Templul Sideral al Stelei Principale a Racului, pentru a aduce Principalele Ierarhii ale acelei Constelații, cu scopul de a vă trezi Puterile Interne și de a vă vindeca acea glandă. Vocalizați litera ”A” o oră zilnic.


Nativii Racului sunt pacifiști, dar uneori prea mânioși. Au predispoziție pentru artele manuale, sunt foarte sensibili și caracterul lor se schimbă odată cu fazele lunare. Le merge bine în călătoriile lungi. Sunt romantici, iubitori și foarte tenaci.


Cu fraternitate, Maestrul lecției voastre

Samael Aun Weor