Samael Aun Weor .ro - Carti in limba romanaCurs Zodiacal

zodia leu leului horoscopLEU - din 21 IULIE până în 22 AUGUSTGENII ZODIACALE: SAGHAM și SERATIEL

GUVERNEAZĂ: INIMA și ȘIRA SPINĂRII

METAL: AUR

PIATRĂ: DIAMANT

PARFUM: TĂMÂIE

PLANTĂ: FLOAREA SOARELUI

FLOARE: MAC

PLANETA: SOARE

CULOARE: AURIU

ELEMENT: FOC

CUVÂNT: VIAȚĂIubite discipol,azi am intrat în Constelația Leului.

Leul este Inima Zodiacului și Tronul Soarelui.

Leul este Sălașul Fiilor Flăcării, pe care Biblia îi numește ”Tronuri”.

Leul este casa celor Patru Kumarași.

Leul este casa Soarelui și guvernează Inima noastră.

Așa cum Soarele este inima Sistemului Solar, tot așa Inima umană este Soarele organismului uman.

Forțele care, sub forma unui triunghi, coboară, și cele care urcă din Pământ, se întâlnesc în inimă, se amestecă și se mântuiesc, formând Pecetea lui Solomon. Inima este Camera Sacră a Binecuvântatei Zeițe Mamă a lumii. Până acolo ajunge prințesa inefabilă a lui Kundalini, ”Hadit”, Șarpele Înaripat al deșertului.

Crucea Inițierii ni se înmânează în Templul Inimă.

Kundalini este laboratorul în care lucrează Inima.

Focurile Inimii servesc drept control pentru Focurile Spinale. Kundalini urcă după Meritele Inimii. Kundalini evoluează și progresează înăuntrul Aurei Logosului Solar.

Inima este organul cel mai sensibil din organismul nostru. Înăuntrul finelor membrane ale Inimii se înregistrează chiar și mișcările seismice cele mai îndepărtate din lume.

Inima este Sacrul Templu al Maestrului Intern. Maestrul Intern ne vorbește sub formă de imbolduri ale Inimii. Dacă omul ar asculta de aceste Imbolduri ale Inimii, ar trăi fără probleme. Omul se răzvrătește împotriva Vocii Maestrului Intern și își crează probleme.

Înăuntrul nostru există doi oamnei care trăiesc într-o eternă luptă, unul împotriva celuilalt.

În noi există un Om Ceresc și un Om Animalic.

Omul Animalic vrea să rezolve toate lucrurile pe cont propriu și să acționeze cum i se pare mai bine.

Omul Ceresc vorbește sub formă de Imbolduri ale Inimii; vocea sa este Vocea Tăcerii; iar actele sale întotdeauna sunt corecte și aduc Fericire.

Omul Animalic este Mintea, ce se găsește în cap, cu cele Șapte Portaluri ale sale.

Omul Ceresc este Maestrul Intern.

Meastrul ordonă și Mintea nu-l ascultă; ea vrea să rezolve toate lucrurile pe cont propriu și să acționeze cum i se pare mai bine, fără a ține cont câtuși de puțin de ordinele Maestrului Intern. Ca o consecință a acestui fapt, se ivește în mod necesar durerea și amărăciunea, care sunt rezultatul acțiunii greșite și efortului inutil.

Fericiți cei ce acționează doar ghidați de Vocea Tăcerii; lor niciodată nu le va lipsi pâinea, veșmântul și adăpostul; vor trăi fără probleme și vor fi fericiți.

Vizitiule, stăpâniți-vă bine mânzul sălbatic al Minții, pentru ca să nu vă arunce trăsura în Abis.

Maestru Intern este Divinul Martor, așezat pe tronul Templului-Inimă.

Esența internă a Maestrului este Fericire Absolută și Omniștiință nelimitată.

Maestul Intern este ”simplu”. Toate celelalte sunt compuse.

Natura Eternă trăiește schimbându-se dar Maestrul Intern este imutabil și, din acest motiv, Maestrul se poate elibera de Natură.

Natura aruncă umbrele sale asupra Maestrului, dar Maestrul Intern este deasupra tuturor umbrelor.

Când Sufletul fuzionează cu Maestrul Intern, atunci se eliberează de Natură și intră în Suprema Fericire a Existenței Absolute.

Acea stare de fericire se numește Nirvana.

La Nirvana se ajunge prin intermediul a milioane de nașteri și de morți, dar se ajunge deasemenea prin intermediul unui drum mai scurt și acel drum este cel al Inițierii.

Inițiatul ajunge la Nirvana într-o singură viață, dacă așa vrea.

Strâmtă este poarta și îngust este drumul ce duce la lumină și foarte puțini sunt cei care-l găsesc.


Există Șapte Sanctuare Inițiatice în Lumea Astrală și, dacă discipolul vrea să progreseze pe această cale, trebuie să caute un Maestru.

Când discipolul este pregătit, Maestrul apare.

Feriți-vă de falșii profeți.”

Nu accepteți Maeștrii externi ai Lumii Fizice. Învățați să ieșiți în Corp Astral și, când aveți deja practică în astral, alegeți-vă un autentic Maestru al Misterelor Majore al Fraternității Albe și consacrați-i lui cea mai absolută devoțiune și cel mai profund respect.

În Lumea Fizică va trebui să aveți multă grijă, căci există mulți falși profeți. Nu acceptați ordine externe de la nimeni; trebuie să vă supuneți numai ordinelor pe care ”noi” vi le dăm în Lumea Astrală.

Există în Lumea Fizică mulți Inițiați ai Misterelor Minore, buni și sinceri, dar cum nu au fuzionat încă cu Maestrul lor Intern, sunt de asemenea ”Morți Vii” și, în consecință, fac greșeli grave și foarte grave, care îl pot rătăci pe student și îl pot chiar face să cadă în Abis.

Când noi vrem să ne facem recunoscuți în Lumea Fizică de vreun student, mai întâi îi vom da semne și probe în Lumea Astrală, dar atenție, trăiți alerți și vigilenți ca santinela în vreme de război, deoarece în aceste vremuri Anticristul face semne și minuni înșelătoare.

Fiți simpli ca porumbelul și vicleni ca șarpele !

Fiți blânzi și umili, dar când este vorba de Adevăr, fiți puternici în Gândire, Vorbă și Faptă !

Cu cât sunteți mai sus, cu atât mai teribilă va fi o cădere.

Feriți-vă, deci, să cădeți, căci discipolul care se lasă să cadă, trebuie apoi să lupte mult pentru a recupera ceea ce a pierdut.

Aceste reguli sunt foarte simple, dar de o teribilă importanță.

Eu i-am cunoscut pe mulți Inițiați ai Misterelor Minore, care i-au cunoscut și i-au acceptat pe Falșii Profeți ai Lumii Fizice și atunci au căzut în teribilul Abis.

Eu îl învăț pe student să călătorească în Corp Astral, pentru a nu se lăsa înșelat. Studentul ajunge să fie înșelat pentru că nu știe să iasă în Corp Astral.

Oricine încearcă să ridiculizeze Templele noastre Sacre și Sacrele noastre Inițieri este încă un ”Mort Viu”; nu-l ascultați, este periculos.

Există oameni care cred că se poate ajunge la Nirvana fără a trece prin nici o Inițiere; acești oameni sunt ”Morți Vii”, ei urmează Cărarea Spiralată a vieții și, doar prin intermediul a milioane și milioane de vieți și de morți, cu siguranță, vor ajunge la Nirvana.

Dar există și alți ”Morți Vii”, care vor să fuzioneze rapid cu Intimul lor și totuși încearcă să-și bată joc de Sacrele noastre Inițieri.

Cei din acest fel de Morți Vii sunt cei mai periculoși deoarece au pășit pe Cale și își bat joc de Cale. Aceștia sunt ”insultătorii” lui Victor Hugo. Aceștia sunt profanatorii Templului.

A voi să fuzionezi rapid cu Intimul fără să fi trecut prin cele Nouă Inițieri ale Misterelor Minore, este ca și cum ai vrea să-ți iei doctoratul în medicină fără să fi frecventat toți anii reglementari ai universității sau ca și cum ai dori să fii general fără să fi trecut prin toate gradele militare.

Toate Inițierile se primesc în Templele Lumii Astrale, dar școala este însăși viața.


Pe durata semnului Leului trebuie să acționăm asupra Inimii, prin intermediul Meditației. Meditația internă cuprinde trei faze:

                1. CONCENTRARE PERFECTĂ

                2. MEDITAȚIE PERFECTĂ

                3. SAMADHI PERFECT.

Trebuie să ne concentrăm Mintea asupra asupra Maestrului Intern. Trebuie să Medităm asupra măreției Maestrului Intern.

Trebuie să vorbim cu Maestrul Intern, chiar să-i auzim vocea și să conversăm cu El despre lucruri inefabile ...

Aceasta se numește ”Samadhi”. Concentrarea este o tehnică. Maestra H.B.P. , în ”Vocea Tăcerii” , pagina 17, spune textual următoarele:

Înainte ca sufletul să poată auzi, imaginea (omului) va trebui să fie surdă atât la strigăte cât și la șoapte, la mugetele elefantului cât și la argintiul zumzet al licuriciului auriu.

Înainte ca sufletul să poată să înțeleagă și să-și amintească, trebuie să fie unit cu tăcerea grăitoare, la fel cum forma pe care trebuie să o ia argila este mai întâi unită cu mintea olarului.

Pentru că atunci sufletul va auzi și își va aminti.

Și atunci Auzul Intern îi va vorbi Vocea Tăcerii.

Astfel, deci, în timpul acestui semn al Leului trebuie să practicăm în special Meditația Internă. Eu îi sfătuiesc pe discipolii mei să practice Meditația Interioară în acele clipe în care se simt mai predispuși la somn.

Trebuie să dominați în totalitate mânzul sălbatic al Minții. Trebuie să controlați orice posibilă reacție a Minții înaintea lucrurilor și sunetelor Lumii Fizice.

Maestrul Intern nu este Mintea. Maestrul Intern nu este Emoția, Maestrul Intern nu este Voința, Maestrul Intern nu este Conștiința, nici măcar Inteligența.

Maestrul Intern este Divinul Martor: Maestrul Intern este Ființa. Maestrul Intern este Intimul; de aceea, cufundați în profundă Meditație Internă, spuneți:

NU SUNT ACEASTA, NU SUNT ACEASTA, NU SUNT ACEASTA, NU SUNT ACEASTA.

”SUNT EL”, ”SUNT EL”, ”SUNT EL”.

Fiți exigent cu Maestrul vostru Intern, el trebuie să vă învețe lucrurile cele mai inefabile. În cazul în care Concentrarea voastră este intensă, atunci veți pătrunde în minunile Cosmosului și veți învăța lucruri imposibil de descris în cuvinte.

Pe durata acestui semn al Leului, vocalizați zilnic vocala ”O” pentru a trezi Chakra Inimii.

Între Soare și Mercur există o Planetă Secretă de unde emană viața a tot ceea ce plapită în Lumea Fizică.

Ierarhiile Albastre ale Soarelui sunt izvorul întregii vieți. Nativii Leului sunt energici și binevoitori în același timp, sunt mărinimoși, mistici și autoritari. Au tendința spre mânie și trebuie să lupte mult pentru a domina acest defect.

Leul, fiind Tronul Soarelui, prevestește noroc și poziție înaltă. Semnificația ocultă a Leului este Intuiția. Metalul acestui semn este aurului, iar piatra, Diamantul.

Nativii Leului sunt autoritari și vor doar să comande.

Leul este predispus la călătorii. Nativii Leului suferă mult moral.

Cu fraternitate, Maestrul lecției voastre:

Samael Aun Weor.