Samael Aun Weor .ro - Cărți in limba românăCurs Zodiacal

zodia_sagetator HOROSCOP

SĂGETĂTOR - din 23 NOIMBRIE până în 21 DECEMBRIE


        GENII ZODIACALE : VHCRI și SARITAIEL

        GUVERNEAZĂ : ȘOLDURILE și COAPSELE

        METAL : STANIU

        PIATRA : SAFIR ALBASTRU

        PARFUM: ALOE

        PLANTA : AGAVĂ

        FLOARE : HORTENSIE

        PLANETA  : JUPITER

        CULOARE  : ALBASTRU

        ELEMENT  : FOC

        CUVÂNT  : BUNĂVOINȚĂ


Iubite discipol,


astăzi am ajuns în prezentul nostru curs la Constelația Săgetătorului. Metal: Staniu. Piatră: Safir. Culoare: Albastru.

Nativii Săgetătorului sunt extrem de pasionali și fornicatori.

Eliphas Levi spune:

Nenorocitul Samsonul Kabalei care se lasă adormit de Dalila. Hercule al științei care schimbă Sceptrul său Regal cu Fusul Omfalei, va simți foarte curând răzbunările Deianirei și nu-i va mai rămâne decât rugul de pe muntele Eta pentru a scăpa de torturile devoratoare ale tunicii lui Nessus”.

arbore kabalaCele 7 Planete ale Sistemului Solar sunt cei 7 Sephiroți, iar Trenarul Soare Spiritual este Coroana Sephirotică. Acești 10 Sephiroți trăiesc și palpită în interiorul Conștiinței noastre și trebuie să învățăm să-i mânuim și să-i schimbăm în minunatul laborator al Universului nostru Interior. Acești Sephiroți sunt:


Kether - Puterea Echilibratoare. ”Magul” primului arcan al Tarotului, a cărui hieroglifă primitivă este reprezentată printr-un Bărbat.


Hokmah - Înțelepciunea. Papesa Tarotului. Înțelepciunea Ocultă, Sacerdotesa. A doua carte a Tarotului. Luna, hieroglifa primitivă, este gura omului.


Binah - Inteligența. Planeta Venus. A 3-a carte a Tarotului. Împărăteasa. Simbolul primitiv este o mână în atitudinea de a lua.


Acești trei Sephiroți sunt Coroana Sephirotică. Apoi cei 7 Sephiroți Inferiori continuă în următoarea ordine:


Hesed - Jupiter. Ființa Divină. Atman; hieroglifa primitivă: un Senior. A 4-a carte a Tarotului: Mila. Lama Împăratului.


Geburah - Rigoarea. A 5-a carte a Tarotului. Papa sau Hierofantul Tarotului: Marte, Războinicul Berbecului.


Tipheret - Venus a Taurului, Frumusețea, Iubirea Spiritului Sfânt, Corpul Buddhic al Omului. A 6-a carte a Tarotului. Îndrăgostitul.


Hod - Mercur al Gemenilor. Carul Tarotului. A 7-a carte și Eternitatea a toate.


Netzah - Justiția arcanului. Cartea a 8-a a Tarotului; Saturn: Victoria.


Yesod - Soarele Leului. A 9-a carte a Tarotului. Ermitul. Absolutul.


Malchuth - Univerul Întreg, Maria sau Fecioara. Natura.

Acești 10 Sephiroți trăiesc înăuntrul Ființei noastre și sunt Sistemul nostru Solar. Tarotul este intim relaționat cu Astrologia Esoterică și cu Inițierea.

Arcanul 10. Este prima Oră a lui Apollonius: ”Studiul Transcedental al Ocultismului”.


Arcanul 11. Este a 2-a Ora a lui Apollonius: ” Forța. Abisurile Focului. Virtuțile astrale formează un cerc prin intermediul Dragonilor și a Focului”. (Studiu al Forțelor Ocule)


Arcanul 12. Sacrificiul. A 3-a Oră a lui Apollonius: ”Șerpii, Câinii și Focul”. Alchimie Sexuală. Muncă cu Kundalini (Magie Sexuală).


Acanul 13. Moartea. A 4-a Oră a lui Apollonius: ”Neofitul va hoinări noaptea printre morminte, va experimenta oroarea viziunilor, se va lăsa pradă Magiei și Goeției”. (Aceasta înseamnă că discipolul se va vedea atacat de milioane de Magi Negri în Lumea Astrală; acei Magi Tenebroși încearcă să-l îndepărteze pe discipol de Cărarea Luminoasă).


Arcanul 14. Cele Două Urne, ”Magnetism Divin și Magnetism Uman”. A 5-a Oră a lui Apollonius: ”Apele Superioare ale Cerului”. În acest răstimp discipolul învață valoarea lichidului său seminal.


Arcanul 15. (Uraganul Electric) Tiphon Bafomet. A 6-a Oră a lui Apollonius: ”Aici este necesar să rămână tăcut, nemișcat din cauza fricii”. (Aceasta înseamnă proba teribilă a Gardianului Pragului, în fața căruia este nevoie de mult curaj pentru a-l învinge)


Arcanul 16. Turnul Trăsnit. A 7-a Oră a lui Apollonius: ”Focul reconfortează ființele însuflețite, iar dacă vreun sacerdot, bărbat suficient de purificat, îl fură și apoi îl proiectează și dacă îl amestecă cu Ulei Sfânt și apoi îl consacră, va reuși să vindece toate bolile doar aplicându-l pe partea afectată”. (inițiatul vede aici bogăția sa materială amenințată și afacerile sale eșuează)


Arcanul 17. Steaua Speranței. A 8-a Oră a lui Apollonius: ”Virtuțile astrale ale Elementelor, ale Semințelor de tot felul”


Arcanul 18. Steaua Magilor. A 9-a Oră a lui Apollonius: ”Aici nimic nu s-a terminat încă. Inițiatul își mărește percepția sa până când depășește limitele Sistemului Solar, dincolo de Zodiac; ajunge la Pragul Infinitului, atinge limitele Lumii Inteligibile, se relevează Lumina Divină și odată cu ele apar noi temeri și pericole”. (Studiu asupra Misterelor Minore, cele 9 arcade prin care trebuie să urce studentul)


Arcanul 19. Lumina Strălucitoare. A 10-a Oră a lui Apollonius: ”Porțile Cerului se deschid și omul iese din letargia sa”. Acesta este numarul 10 al celei de-a Doua Mari Inițieri a Misterelor Majore, care-i permite inițiatului să călătorească în Corp Eteric. Aceasta este înțelepciunea lui Ioan Botezătorul.


Arcanul 20. Trezirea Morților. A unsprezecea Oră a lui Apollonius: ”Îngerii, Heruvimii și Serafimii zboară cu foșnet de aripi. Există bucurie în Cer, se trezesc Pământul și Soarele din care se ivește Adam”. Acest proces aparține Marilor Inițieri Majore unde domnește doar teroarea Legii.


Arcanul 21. Coroana Magilor. A douăsprezecea Oră a lui Apollonius: ”Cortegiile Focului se domolesc”. Aceasta este intrarea triumfală în fericirea fără limite a Nirvanei, unde Maestru se îmbracă cu strălucitoarea haină a Dharmakaya sau renunță la fericirea Nirvanei din iubire pentru omenire, și se convertește în Bodhisattva de Compasiune, este un Salvator al bietei umanități suferinde, este o ”piatră” în plus din zidul Păzitor ridicat cu sângele martirilor. Smyak Sambuddho, Maestru de Perfecțiune, a renunțat la Nirvana din iubire pentru omenire.

Buddhașii Pefecți îmbrăcați cu gloria Dharmakayei, nu-l pot ajuta pe om, nici omenirea, deoarece Nirvana este uitarea de lume și de oameni pentru totdeauna. Bodhisattvașii: Kuan-Shiyin, Tashisni, Buddha și Cristos iradiază Lumina lor asupra omenirii suferinde.

Bodhisattvașii, după mari sacrificii, intră într-o Lume Supranirvanică de Fericire. Zidul Păzitor este format de către Bodhisattvașii de Compasiune. Noi, Gnosticii, călcăm pe urmele predecesorilor noștrii.

Aun Vajrapni Hum.

În această lecție, a lui Jupiter în Săgetător, v-am vorbit de Cărarea Nirvanică, deoarece Jupiter Tunător este sacrul simbol al Intimului nostru; din acest motiv se spune că Jupiter este Tatăl Zeilor. Aceasta ne amintește de Jupiter Capitolin al Romanilor. Jupiter în Săgetător are infuență asupra marilor artere femurale, unde sângele se magnetizează total sub Jupiter.


PRACTICĂ


Așezați-vă pe vine, ca indienii peruani; puneți-vă mâinile pe coapse, cu degetele arătătoare îndreptate în sus, către cer, pentru a atrage razele lui Jupiter, așa cum ne învață Huiracocha, cu scopul de a magnetiza intens arterele femurale.

Mantra este ”Isis”, care se pronunță vocalizând astfel:


IIIIIIIIISSSSSSSSIIIIIIIISSSSSSSS


Pronunțând cu S un sunet șuierător ca al aerului. Cu această cheie vă veți trezi total Clarviziunea și veți câștiga puterea de a citi ”Arhivele Akashice” ale naturii.

Trebuie să medităm acum intens asupra Intimului rugându-l să ni-l aducă pe Îngerul Zachariel pentru a ne ajuta.

Pe această cale va trebui să trăim toate cele 12 Ore despre care ne-a vorbit Marele Înțelept Apollonius. Magul Negru Papus a încercat să deformeze cele 12 Ore ale lui Apollonius cu învățături de Magie Neagră.

Făcând o lichidare a tuturor milioanelor de volume cabalistice care circulă în lume, ajungem la concluzia că întreaga Kabală se reduce la cele 22 de Arcane Majore ale Tarotului și la cei 4 Ași, ce reprezintă cele 4 Elemente ale Naturii.

Asupra unui lucru atât de simplu, erudiții au elaborat sute de volume și teorii care ar ”înnebuni” pe oricine ar avea prostul gust de a se intelectualiza cu tot acest arsenal.

Cel mai rău în acest caz a fost că, in materie de Kabală, Magii Negrii au pus stăpânire pe ceea ce au găsit pentru a desfigura învățătura și a încurca lumea. Operele lui Papus sunt veritabilă Magie Meagră.

Tarotul este o carte atât de veche cât veacurile și este intim relaționat cu Înțelepciunea Zeilor Planetari. Această carte este teancul de cărți de joc al Tarotului și constă din 78 de lame, împărțite în 22 de așa-numite Arcane Majore, 56 denumite Arcane Minore.


4 asi tarotCei 4 Ași, reprezintă Elementele Naturii:

        ASUL DE PICĂ SIMBOLIZEAZĂ FOCUL

        ASUL DE CUPĂ SIMBOLIZEAZĂ APA

        ASUL DE TOBĂ SIMBOLIZEAZĂ AERUL

        ASUL DE TREFLĂ SIMBOLIZEAZĂ PĂMÂNTUL


Toate cele 56 de lame ale Arcanelor Minore se bazează pe acești 4 Ași și pe cele 10 numere ale sistemului nostru zecimal. În cele 22 de Arcane Majore, de exemplu, un 4 de Treflă nu este decât Arcanul ”4”, Împăratul, și simbolul Asului de Treflă repetat de 4 ori; același lucru se întâmplă cu toate 56 de lame ale Arcanelor Minore. Să se interpreteze aceste cărți în mod intuitiv, combinând Elementul Natural cu Arcanele Majore și problema va fi rezolvată.

De exemplu: un 6 de Tobă s-ar interpreta combinând Arcanul VI cu Elementul Aer sau ”Suflet, simbolizat de Tobă; acesta semnifică: ”O Iubire” și așa mai departe.

Există două feluri de Kabaliști: Kabaliști Intelectuali și Kabaliști Intuitivi. Kabaliștii Intelectuali sunt Magi Negri; Kabaliștii Intuitivi sunt Magi Albi.

Zeii Siderali de multe ori ne răspund arătându-ne o carte a Tarotului; atunci înțelegem în mod intuitiv răspunsul ce ni s-a dat. Kabaliștii Intuitivi, doar privind o carte de Tarot, înțeleg ceea ce le rezervă destinul.

Într-o anumită ocazie l-am consultat pe un Geniu Planetar în privința oportunității de a realiza o călătorie, pentru care eu nu eram pregătit economic; Geniul Planetar mi-a răspuns arătându-mi 3 cărți. Una dintre ele era un Rege de Tobă, în întregime frumos brodat cu aur; au înțeles cu inima și am realizat călătoria mea și mi-a mers foarte bine.

Când omenirea a fost judecată în fața mea, am văzut Tarotul desfățurat în linii de 7 cărți, și când a strălucit o anumită carte din a 6-a linie, Zeii au judecat-o pe Marea Prostituată (omenirea) și au considerat-o nedemnă. Sentința Zeilor a fost: în Abis, în Abis, în Abis. (Numărul omenirii este 666)

Magul Alb se roagă Zeilor, își răsfiră cărțile pe masă cu ochii închiși; și suplicându-l pe Zeul său, ia o carte, o observă, și cu intuiția extrage pronosticul. Fiecare carte a Tarotului este prin ea însăși un pronostic complet.

Exercițiile Săgetătorului sunt pentru a trezi Clarviziunea și a vedea și a înțelege toate aceste lucruri. Kabaliștii Intuiției înțeleg totul cu Inima. Kabaliștii Intelectuali vor să rezolve totul cu Mintea Animalică. Pe Kabalistul Intuiției îl ghidează doar Vocea Tăcerii, Intimul. Aceste cărți ale Tarotului sunt limbajul Lumilor Superioare ale Luminii. Acese cărți ale Tarotului sunt Înțelepciunea Ocultă a Zeilor Siderali.

Cele 12 Ore ale lui Apollonius sunt Drumul Inițierii. Te îngrozești să vezi cum oamenii au acumulat atâtea teorii descpre acestă carte atât de simplă și atât de sublimă precum Dumnezeu.

Cele 78 de lame ale Tarotului sunt ca 78 de Hieroglife Inefabile strălucind înăuntru acestei piramide cu 5 colțuri care se numește om

1 + 2 + 3 + 4 = 10 ;

pe aceste numere se bazează întregul progres al studentului. Fiecare an are Cartea sa Kabalistică care ne permite să facem pronosticuri intuitive.

Exemple:

    1951 se descompune astfel: 1 + 9 + 5 + 1 = 16 , Arcanul XVI, Turnul Trăsnit. Semnificație: Distrugere Divină. Înainte de 21 Martie 1952, o mare națiune a primit o mare pedeapsă karmică. (Acest fapt este deja definit) Dacă însumăm între ele toate numerele datei de naștere vom obține propriul nostru Număr Kabalistic.

Există unii care scot valorile numerice ale literelor prenumelui și numelui propriu. Iglesias Janeiro este specialist în aceasta, dar pe noi în realitate nu ne interesează această ramură, deoarece nu este studiată în mod profund esoteric, în mod științific. Unicul lucru pe care eu, într-adevăr l-am verificat, este că în numele persoanelor, după sensul literelor,se cuprinde Karma. De exemplu: femeile al căror nume este Dolores suferă nespus în viață. Un anumit om politic columbian avea numele ”Turbay”, pe care l-am putea descompune astfel: există mulțime. Acest om politic a murit fără a vedea triumful său și mulțimile nu l-au urmat.

Kabalistul Autorizat acționează doar sub conducere Vocii Intimului. Cân Intelectul vrea să combine cărțile Tarotului după socoteala sa, cade în cele mai neplăcute rătăciri.


Tarotul este Înțelepciunea Esoterică a Stelelor.

ARCANE majore tarotCărțile Tarotului sunt scoase din Lumile cele mai inefabile ale Luminii Edenice. Semnificația celor 22 de Arcane Majore este următoarea:

        1. BĂRBATUL, MAGUL

        2. FEMEIA ȘI OCULTISMUL

        3. OMENIREA ȘI CREAȚIA

        4. PUTEREA ȘI CEEA CE ESTE CREAT

        5. AUTORITATEA ȘI VIAȚA MENTALĂ

        6. DRAGOSTE ȘI ATRACȚIE AMOROASĂ

        7. CARUL DE RĂZBOI. LUPTE

        8. JUSTIȚIA. SUFERINȚE

        9. IUBIRE DIVINĂ, PRUDENȚĂ

        10. SOARTA

        11. CURAJUL

        12. SACRIFICIUL

        13. MOARTEA. TRANSFORMĂRILE

        14. TEMPERANȚĂ, CASTITATE

        15. FATALITATEA

        16. CATASTROFĂ ȘI DISTRUGERE

        17. SPERANȚE

        18. DUȘMANII OCULȚI

        19. ADEVĂRUL

        20. SCHIMBĂRI

        21. DEMORALIZARE TOTALĂ

        22. TRIUMFUL


Cu fraternitate, Maestrul lecției voastre:


Samael Aun Weor.