Samael Aun Weor .ro - Carti in limba romanaCurs Zodiacal

Capricorn - din 22 DECEMBRIE până în 19 IANUARIE

 

zodia capricornGENII ZODIACALE: SAGDALON ŞI SEMAKIEL

GUVERNEAZĂ: GENUNCHII ŞI PIELEA

METAL: PLUMB

PIATRĂ: ONIX

PARFUM: EXTRACT DE PIN

PLANTĂ: PALTIN

FLOARE: FLOARE DE LOTUS

PLANETĂ: SATURN

CULOARE: NEGRU

ELEMENT: PĂMÂNT

CUVÂNT CHEIE: OBSTRUCŢIE

 

 

Iubite discipol,

Astăzi am ajuns în acest curs la Constelaţia Capricornului.

Această Constelaţie este casa lui Saturn, Bătrânul Timpului. Saturn este planeta Sistemului Solar cea mai îndepărtată de Pămant. Luna este satelitul cel mai apropiat de Pămant. Mercur îi urmează apoi în ordinea distanţei, apoi urmează Venus, Soarele, Marte, Jupiter şi Saturn, în scări de distanţe ordonate.

Pe această bază naturală şi cosmică se bazează străvechiul calendar de: Luni, Miercuri, Vineri, Duminică, Marți, Joi și Sâmbătă.

Romano-Catolicii au adulterat acest legitim calendar și pe această falsificare s-a ridicat Astrologia Aritmetică Modernistă. Logic este, deci, ca Astrologia Modernă, întemeiată pe baze false, să fie un adevărat eșec.

Acum ne revine sarcina de a reinstaura autentica Astrologie Antică și de aceea este necesar și absolut urgent să ne întoarcem din nou la legitimul Calendar Arhaic.

Toate operele astrologice ale lui Max Heindel și ale lui Alpherat sunt bazate pe un calendar fals, căci nu au o bază fundamentală și sunt greșite.

Noi, Gnosticii, suntem restauratorii Înțelepciunii Esoterice.

Eu, Samael Aun Weor, sunt Marele Avatar al Vărsătorului. Sunt Inițiatorul Noii Ere. Sunt Mesagerul Lumilor Superioare ale Conștiinței și am venit să aduc Cultura pentru Noua Eră. Am venit să formez o Nouă Rasă de Zei și vreau ca voi să mă ascultați: „Cereți și vi se va da, bateți și vi se va deschide.” Aceasta spun Sfintele Scripturi.

V-am arătat misterul de nerostit al Marelui Arcan și vreau să învățați să mânuiți Scânteierea Stelelor pentru a guverna Natura.

Ascultați-mă bine: Orele Planetare, așa cum vin în anuarele astrologice și textele de astrologie, în general, sunt false și absurde, întrucât calendarul în vogă este fals și absurd, pentru că niciodată nici un popor arhaic nu a utilizat atât de „mult trâmbițatele” și curioasele ore planetare ale astrologilor moderni.

Vechii Înțelepți Antici au considerat ziua ca o cruce înăuntrul unui cerc perfect. Acei vechi contemplatori ai stelelor, cu ochii lor scrutători, au pătruns profund în Misterele Stelelor și au primit iluminarea de la Zeii Planetari. Acești Vechi Astrologi au învățat de la Zei că ziua se divide în patru părți, ca o cruce înăuntrul cercului perfect.

Ei știau că ziua era guvernată doar de patru planete dupa vechea ordine: Lună, Mercur, Venus, Soare, Marte, Jupiter și Saturn.

Primul sfert al zilei este guvernat de planeta zilei ce-i poartă numele, iar al doilea, al treilea și al patrulea sfert al zilei se desfășoară după ordinea planetelor: Lună, Mercur, Venus, Soare, Marte, Jupiter și Saturn.

Astfel, deci, ziua de Luni corespunde Duminicii actuale, iar Sâmbăta Sâmbetei actuale, care este a șaptea zi.

Următoarea imagine reprezintă ordinea planetară autentică:

 

ZILELE SAPTAMANII

Pentru cei care nu cunosc semnele planetare, le explicăm astfel:

 

 • Luna ☽
 • Mercur: ☿
 • Venus: ♀
 • Soare: ☉
 • Marte: ♂
 • Jupiter: ♃
 • Saturn: ♄
 •  

  În acest fel, cele douăsprezece ore ale zilei se divid în patru părți, de trei ore fiecare dintre ele.

  Acest sistem simplu, ușor și rapid, ne permite să știm exact ce planetă guvernează spațiul la un moment dat. Acesta a fost sistemul pe care l-au cunoscut Marii Astrologi Antici, iar ei l-au învățat de la Zeii Siderali.

  Aici nu este nevoie de atât de faimoasele calcule ale Astrologilor Aritmetici. Aici, unicul lucru care se cere este puțină practică și bun simț pentru a cunoaște Timpul Sideral.

  Acest sistem atât de simplu și atât de sublim îl poate învăța orice persoană, căci aici nu este nevoie de atâtea complicații, nici de atâția „logaritmi”, nici „tabele de case”, nici de voluminoasele „efemeride astrologice”, nici de acel „jargon” complicat al pseudosavanților Astrologiei Aritmetice.

  Acum s-a născut o nouă generație de Astrologi, Iluminații „Noii Ere”, Paladinii Vărsătorului. Deja nu mai avem nevoie de horoscoapele aritmetice, acum conversăm cu Zeii pentru a cunoaște destinele oamenilor.

  Scuturați praful de pe capetele voastre, bătrani profesori de Astrologie, pentru că deja au răsunat primele bătăi de clopot ale Vărsătorului, cântând Paștele Învierii.

  Lăsați-ne în pace, Astrologi Aritmetici; suntem deja obosiți de greșelile voastre, ardeți tot acest jargon de logaritmi, efemeride, tabele de case, etc. !

  Acum ne interesează doar Paladinii Noii Ere, Astrologii Iluminați care să știu să vorbească direct cu Zeii Siderali. Suntem deja plictisiți de atâta teorie și mergem direct la „sămânță”, la „efectiv”, la „real”. Nu vrem mai mulți astrologi orbi, sprijiniți pe cârjele numerelor!

  Acum ne interesează doar Clarvăzătorii Stelelor, Sacerdoții Templelor Siderale, Înțelepții Vărsătorului.

  Discipolul va trebui să aleagă orele pentru a lucra cu Stelele.

  În orele Lunii, poate lucra cu Luna; în orele lui Mercur poate lucra cu Mercur, etc. Saturn este lăcașul Ierarhiilor Verzi. Aceste Ierarhii i-au dat omului „Sufletul-Animalic” sau Corpul Mental.

  Mintea trebuie să se elibereze de orice fel de „școli”, religii, secte, credințe, etc.

  Toate aceste „colivii” sunt stavile ce fac Mintea incapabilă pentru a gândi liber. Este nevoie ca Mintea să se elibereze de iluziile acestei lumi și să se transforme în finul și minunatul instrument al „Intimului”.

  Trebuie să eliberăm Mintea de orice fel de raționamente ale dorinței.

  Este necesară Cristificarea Minții; a „Minții-Cristos”.

  Avem nevoie de o Minte care să știe să gândească doar cu Inima.

  Avem nevoie de o Minte care să știe să asculte doar Vocea Imboldurilor Inimii.

  Avem nevoie de o Minte care să nu raționeze cand Inima comandă! Mintea care se supune doar Imboldurilor Inimii este „Minte-Cristos”.

  Mintea care nu raționează și acționează doar sub conducerea ordinelor ce ies din Inimă este „Mintea-Cristos”.

  Mintea care nu reacționeaza în fața impacturilor externe este „Minte-Cristos”.

  Mintea trebuie să devină instrumentul Inimii.

  Ce știe Rațiunea? Rațiunea este un proces dureros al minții, bazat pe iluzia lucrurilor externe. Rațiunea nu face decât să divizeze Mintea între Bătălia Antitezelor. Deciziile Rațiunii sunt fiice ale ignoranței și întotdeauna aduc durere.

  Noua Omenire va fi Omenirea Intuiției.

  Intuitivul acționează doar ghidat de Vocea Tăcerii.

  Cristificarea totală a Minții se realizează doar cu Kundalini al „Corpului Mental”.

  Kundalini a Corpului Mental este al Patrulea Grad de Putere a Focului.

  Prin intermediul lui Kundalini al Corpului Mental extragem din Sufletul-Animalic „Mintea-Cristos”. Trebuie să expulzăm din Templul Mental orice fel de gânduri pământești.

  Maestra H.P.B. spune în „Vocea Tăcerii”, urmatoarele:

  „Trebuie să obții o asemenea fixitate a Minții încât nici o briză oricat de puternică ar fi, să nu-i poată insufla nici un gând pământesc. Astfel purificat, sanctuarul trebuie să fie gol de orice acțiune, sunet sau lumină pământești; așa cum fluturele atins de ger, cade fără viață în prag, tot așa, toate gândurile pământești trebuie să cadă moarte înaintea templului. Privește ceea ce este scris.”

  „Înainte ca Flacăra de aur să poată arde cu lumină senină, lampa trebuie să fie păzită într-un loc fără vânt.”

  Rațiunea este a „Eului Animalic”, „Intuiția” este Vocea „Intimului”. Rațiunea este externă, Intuiția este internă.

  Al Patrulea Grad de Putere a Focului ne transformă în ARHAT.

  Corpul Mental are de asemenea Măduva sa și Șarpele său. Ascensiunea lui Kundalini al Minți se realizează cu Meritele Inimii.

  Am vorbit de Minte în Capricorn, fiindcă acest semn este casa lui Saturn și în amintitul astru sălășluiesc Ierarhiile Verzi care i-au dat omului Corpul Mental.

  Capricornul este Poarta Cerului, deoarece este casa lui Saturn.

  Cand Sufletul se dezîncarnează, urmand stările „post-mortem”, ajunge la Sfera Ultra-Saturniană, se cufundă în infinit și simte senzația de a avea întreg Infinitul înăuntrul lui însuși. Această senzație se mărește pană se simte legat de un nou Corp Fizic ce îi permite să se întoarcă încă o dată la dureroasa Școală a Vieții pentru a continua ascensiunea sa pe Spirala Vieții.

  Saturn, Seniorul Morții, își găsește casa sa în Capricorn. Capricornul are influență asupra genunchilor și scheletului uman. Curenții ce urcă din pământ, ajungând la genunchi, se încarcă cu Plumbul lui Saturn. Plumbul le dă acestor curenți forță și constanță.

  Genunchii posedă o minunată substanță ce permite mișcarea liberă a acestui atât de simplu și minunat angrenaj osos. Acea substanță este „Sinovia”, ce vrea să spună (sin) cu, și (ovia) ou; „Substanță cu ou”. Oul este într-adevăr o substanță minunată. Experimente esoterice, profund științifice, în relație cu dedublarea Personalității umane, dovedesc faptul că coaja oului are anumite puteri oculte ce facilitează Dedublarea Astrală.

  Cheia consistă în a reduce la praf coaja oului. Acest praf și-l va aplica discipolul pe piept și la subțiori; se va culca apoi în patul său și se va acoperi bine cu păturile. Apoi studentul să ațipească, pronunțând mantra „FARAON”, astfel:

  FAAAAAAAA RRRAAAAAAAA ONNNNNNNN

  Aceasta se poate pronunța mental și, când discipolul se simte deja adormit, să se ridice din patul său și să se îndrepte spre Biserica Gnostică.

  Prima silabă, „FA”, corespunde Gongului Chinezesc sau FA-ului muzical ce răsună în toată Creația. Trebuie să pronunțăm această notă pentru a ne sintoniza cu Mama Natură.

  A doua silabă, „RA”, corespunde unei mantre foarte vechi ce face să vibreze toate Chakrele Corpului Astral; această mantră nu se pronunță cu „r”, ci cu „rr”, astfel:

  RRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAA

  Iar ultima silabă, „ON”, corespunde mantrei Hinduse OM, dar aici se pronunță astfel: ONNNNNNNNNNNNNN.

  Această mantră „Faraon” se poate vocaliza cu Mintea sau mai bine cu Inima. Astfel deci, puternica mantră egipteană „Faraon” servește pentru „a ieși” în Corp Astral.

  Pe durata acestui semn al Capricornului trebuie să se practice următorul exercițiu.

   

  PRACTICĂ

   

  Discipolul să-și imagineze un sicriu pe pamânt și să meagră pe deasupra acelui sicriu imaginat, dar lăsând sicriul între picioare, și se va plimba îndoind genunchii ca pentru a evita un obstacol, și făcând să se rotească genunchii de la stânga la dreapta, cu intenția ca aceștia să se încarce cu plumbul lui Saturn, așa cum ne învață Marele Guru „Huiracocha”.

  De asemenea este urgent să practicăm zilnic exerciții de Meditație Internă, rugându-ne „INTIMULUI” nostru pentru a se deplasa la Templele Siderale, pentru a le aduce pe Geniile Principale ale acelei Constelații, cu scopul ca ele să ne trezească Chakrele și Puterile genunchilor.

  Nativii Capricornului sunt atât de melancolici ca salcia. Au un mare simț al propriei lor responsabilități morale. Sunt pesimiști și au întotdeauna în viața lor un Iuda. Sunt practici și se preocupă mult pentru ziua de mâine. Pricipala lor preocupare este aspectul economic al vieții. În dragoste suferă mult și întotdeauna trebuie să treacă printr-o mare decepție amoroasă. Metalul său este Plumbul. Piatră: Onix Negru. Culoare: Gri și Negru.

   

  Cu fraternitate, Maestrul lecției voastre:

  SAMAEL AUN WEOR.