CURS ZODIACAL ESOTERIC

REZUMAT ANALITIC AL PREZENTULUI CURSPRIMA LECŢIE


In prima lecţie a Berbecului am predat cum si in ce fel umplem Potirul (creierul) nostru cu Lumina Cristică pentru a ne cristifica total, de la cap pana la picioare. Este clar ca acea Lumina este Sămânţa Cristonica sau Energia Cristica ce rezultă din transmutarea Spermei in Energie, caci masa se transformă intotdeauna in energie, cum a demonstrat-o deja inteleptul Einstein.

Am inceput aceasta lectie a Berbecului aratand ca discipolului îi este total interzis sa fornice.

Iar acea interdictie are ca scop faptul ca discipolul să poata acumula Energie Cristica pentru a se realiza in profunzime.

Energia Cristica trebuie sa treaca de-a lungul celor Douasprezece Porti Zodiacale ale organismului nostru, pentru a obtine Cristificarea noastra si prima poarta pe care trebuie sa o traverseze Sămânţa noastra Cristonica, dupa ce Fortele Sexuale au urcat de la glandele genitale, este Poarta Berbecului din cap.

Acolo, in creier, Sămânţa noastra Cristica se incarca cu Lumina Berbecului. Apoi, acea Forta Cristica continua, trecand prin gât, glanda timus, inima, etc., sub influenta fortelor Centurii Zodiacale.

Acest curs al curentilor seminali este frumos descris de Apostolul Marcu, ce a avut grija de Sfanta noastra Ungere Gnostica.A DOUA LECŢIE


Taur: in aceasta lectie i-am invatat pe discipolii nostrii puterea Verbului Creator. Laringele este un uter sexual, unde se zamisleste cuvantul.

Nu se fornica doar cu membru viril, ci si prin cuvant. Blestemarea este fornicare.

Barbatul perfect este cel care stie sa taca atunci cand "Intimul" său vorbeste.

In Taur trebuie sa ardem deseurile din laringele nostru pentru ca Fortele Cristice sa se poata exprima prin intermediul lui, ca si prin laringele Ingerilor. Ingerii creeaza prin intermediul cuvantului.A TREIA LECŢIE


La inceputurile secolului XII un calugar numit Norbert a fondat in Europa un ordin cu caracter religios. Inainte ca amintitului om sa-i vina acea idee, era un om monden, dedicat excusiv viciilor si placerilor, dar intr-o anumita zi i s-a intamplat ceva foarte important; a fost atins de un trasnet si, chiar daca nu l-a omorat, intreaga sa fiinta a fost transformata total.

Acest eveniment nu a fost o coincidenta, nici vreo intamplare. A fost un eventiment cosmic provocat de Zei, caci acest om era predestinat sa marcheze Karma lumilor, facand o noua opera si iniţiind o Noua Etapa Culturala a Constiintei.

Toate legaturile fluidice dintre Corpurile Fizic, Astral si Mental ale acelui om au ramas complet modificate de şocul fortei conştiente continute in trasnet si acel şoc extern a marcat Noua Constiinta care, in Varsator, avea sa ajunga la splendoarea ei.

Ei bine, pana in anul 1889 acele socuri externe erau foarte obisnuite, pentru ca intr-adevar, a intra in Lumile Interne pe durata secolelor XVIII-XIX, era aproape imposibil. Natura ii inchisese omenirii portile Lumilor Interne, caci era nevoie ca omul sa treaca printr-o era de tenebre pentru a intra apoi in Lumile Interne, in mod diferit si pozitiv.

Acele socuri externe erau singurele capabile in secolele XVIII si XIX de a le da acces la Lumile Interne catorva Suflete Evoluate.

In 1899 s-a incheiat primul ciclu al Kali-Yugai si, plecand de la aceasta data, acele socuri "animice-externe" au devenit interne. In această lectie a Gemenilor ii invăţam pe discipolii nostrii sa intre in mod pozitiv in Lumile Interne.

In vechime, in Lemuria si Atlantida, intreaga omenire traia in Lumile Interne, dar in mod negativ; Chakrele Astrale se roteau de la dreapta la stanga, adica in mod negativ, invers.

Constiinta fiintelor umane era ca acea pe care o au oamenii in ceea ce numim vise; acea Constiinta a Viselor este chiar cea a Regnurilor Animal, Vegetal si Mineral.

Cu exercitiile Gemenilor schimbam Constiinta "picturala" a vietii onirice cu o Conştiinţă Conştientă si Trezita in mod total.

Aceste exercitii ne confera "Conştiinţa Continuă", Noua Constiinţă a Vărsătorului.

Discipolul ce este adormit in Lumile Interne isi va trezi acum Constiinta sa şi nu va mai visa. Isi va schimba Visele cu Experiente Constiente.

Aceste exercitii vor produce acele socuri interne ce vor Trezi constiinta si vor schimba Visele cu Experiente Reale si Efective in Lumile Interne. Si astfel, in timp ce corpul doarme in pat, discipolul, in lumile Interne, se va transforma intr-un ajutor invizibil si intr-un lucrator sub ordinele Fraternitatii Universale Albe.

Inainte, Chakrele sale se roteau de la dreapta spre stanga, iar acum, cu aceste exercitii, se vor roti in mod pozitiv, ca acele de ceasornic. Aceste exercitii il vor impiedica cu totul sa mai viseze si, in timp ce corpul doarme, el va fi constient de Lumile Interne.

Acesta va fi rezultatul acestor practici. Constiinta Viselor este o ramasita a Constiintei noastre Animale, pe care o posedam odata. Animalele traiesc o viata de vise picturale.

Vor fi multi pe care ii va costa multă muncă "sa iasa" in Corp Astral dupa Voinţă, dar, oricum, exercitiile din aceasta lectie a Gemenilor le vor Trezi Constiinta in mod inevitabil: si astfel, in timp ce corpurile lor dorm in paturile lor, ei vor munci de asemenea in mod constient in Lumile Interne; important este ca la trezire sa-si aminteasca bine Experientele lor Astrale, care "deja nu mai sunt Vise", ci "Experiente Constiente".

Pentru a obtine aceasta este necesar ca in momentul trezirii, sa nu ne miscam si sa facem un exercitiu retrospectiv pentru a ne reaminti bine tot ceea ce am facut cand ne aflam in afara Corpului Fizic, caci orice individ, cand corpul sau doarme, se afla in afara corpului; cei cu Constiinta Adormita, "visand", iar cei cu Constiinta Trezita "lucrand" in mod constient.A PATRA LECŢIE


In aceasta lectie a Racului ii invatam pe discipolii nostrii sa-si pregateasca Corpul Fizic pentru Magia Practică.

Iamblichus, Marele Teurg, odata a facut sa apara, in fata multimilor naucite, doua Genii: Iubirea si Contra-Iubirea (Anael si Lilith).

Iamblichus ii facea vizibili si tangibili pe Zeii Siderali si aceasta o pot face, de asemenea, discipolii nostrii daca isi pregatesc Corpul Fizic.

In ziua in care omenirea va invata sa manuiasca Fortele Lunare, Luna va cadea pe Pamant, fiindca omul nu va mai avea nevoie de ea.A CINCEA LECŢIE


In aceasta lectie a Leului il invatam pe discipol sa converseze cu propriul sau Maestru Interior, prin intermediul Meditatiei Interne.

Dharana (Concentrare), Dhyana (Meditatie) si Samadi (Extaz) sunt cele trei trepte ce ne conduc pana la tronul Maestrului Intern al fiecaruia, care este "Intimul".

Discipolul trebuie sa invete sa vorbeasca cu propriul sau Intim si trebuie sa fie exigent cu propriul sau intim.

Discipolul trebuie sa primeasca instruire de la propriul sau Intim, iar datoria Intimului este de a-si instrui Bodhisattva-ul sau, adica Sufletul sau ce aspria la Lumina.

Doctrina lui “Shin-Sien” invata că Mintea umana este ca o oglinda, ce atrage si reflecta fiecare atom de praf si trebuie sa fie desprafuita in fiecare zi, pana se va transforma in “Minte-Cristos”.

Shin-Sien a fost al Saselea Patriarh al Nordului Chinei, care preda Doctrina Esoterica “Boddhidharma”.

Camera Interna a Inimii este numita in sanscrita “Braham-Pura” (Orasul Zeului Suprem).

Discipolul trebuie sa devina un Maestru al Samadhi-ului. Boddhidharma este Religia Intelepciunii in China.

Doctrina Inimii se numeste Sigiliul Adevarului sau Adevarata Pecete.A SASEA LECŢIE


In această lectie a Fecioarei il invatam pe discipol in pântec, fortele ce urca din pamant se incarca cu hormonii adrenali cu scopul de a se pregati pentru ascensiunea lor la inima. Il invatam, de asemenea, sa vocalizeze vocala U pentru a dezvolta Chakra plexului Solar sau Creierul Emotiilor.

Plexul Solar este antena ce primeste gandurile de la distanta si cu el putem capta starile morale ale tuturor acelora care intra in contact social sau comercial cu noi.A SAPTEA LECŢIE


In aceasta lecţie a Balantei ii invatam pe discipolii nostri Legea Echilibrului.

Trei calitati ale Naturii mentin Sufletul sclav al Naturii: Armonie, Emotie si Inertie, Cele Trei Calitati ale Naturii.

Inainte ca acest Univers sa fi existat, exista doar Akasha si Prana.

Acestea sunt Trei Calitati: Sattva, Rajas si Tamas. Armonia, Emotia si Inertia traiau in echilibru deplin, dar cand acest echilibru s-a pierdut, a venit miscarea Marii Balante a Naturii, Fluxul si Refluxul, Binele si Raul, Ura si Iubirea, etc. Atunci a fost momentul cand “Intimii” umani au intrat in aceasta Mare Universitate a Naturii; si aici Involuam si aici Evoluam, iar daca vrem sa ne eliberam de Natura, trebuie sa transcedem cele Trei Calitati ale naturii, numite Armonie, Emotie si Inertie.

Trebuie sa fim indiferenti in fata Triumfului si a Infrangerii, in fata Placerii si a Durerii, in fata Laudei si a Insultei, iar cand Natura intreaga isi va gasi din nou Echilibrul Primordial, continentele se vor scufunda in mari, va fi mult foc si marile se vor evapora, iar vaporii se vor descompune in formatiunile lor atomice si totul va reveni la Akasha Primitiva, la Noaptea Cosmica, la Echilibru Originar al Marii Balante Cosmice, dupa activitatea unei Mahamvantare, ce dureaza 311.040.000.000.000 de ani. Toate marile cataclisme ale naturii s-au realizat cu Focul.A OPTA LECŢIE


In acest curs il invatam pe discipol sa-si trezeasca Kundalini prin intermediul Magiei Sexuale.

Dragonii Intelepciunii se formeaza cu Ştiinţa Şarpelui si “Arborele-Dragon este insasi Intelepciunea Sarpelui.

Akasha a putut circula prin canalul Sushumna, iar cele doua aspecte ale sale curg prin Ida si Pingala; acesta este Cordonul Brahmanic.

Cordoanele Ida si Pingala sunt cele doua coloane I si B ale Masoneriei, numite Iachin si Boaz. Prin ambele canale nervoase urca Fortele Solare si Lunare, care cand intra in contact in coccis, se trezeste “Hiram”, Focul Divin care construieste Templul lui Solomon (Intimul).

Hiram”este de asemenea o mantra a lui Kundalini. H-ul se pronunta ca un suspin. I-ul se vocalizeaza astfel: iiiii; iar restul astfel rrrrrrraaaaaaaammmmmmmm.

Focul are Sapte Grade de Putere, care sunt cele Sapte Grade de Putere a Focului, cele Sapte Trepte ale Cunoasterii. Magia Sexuala ne transforma in Dragoni Omnipotenti ai Focului.A NOUA LECŢIE


In aceasta lectie a Sagetatorului vorbim despre Kabala Sacra, pentru ca Sagetatorul este semnul Clarviziunii si al Intelegerii.

Am explicat ca exista doua feluri de kabalisti, Kabalistii Ratiunii si Kabalistii Intuitiei. Ratiunea este o nesupunere si un delict de lezmaiestate impotriva Maestrului Intern si de aceea Kabalistii Ratiunii sunt Magi Negri.

Marii Kabalisti Intuitivi nu rationeaza, inteleg prin perceptie directa si asculta Vocea Tacerii, cand observa vreo lama a Tarotului sacru.A ZECEA LECŢIE


In lectia Capricornului vorbim de Ordinea Planetara Autentica si de Legitimul Calendar, falsificat si adulterat de catre secta romana.

Consideram ca Astrologia acestei Ere Negre este bazata pe un calendat falsificat si credem ca Astrologia Aritmetica deja nu mai serveste pentru Era Varsatorului.A UNSPREZECEA LECŢIE


In aceasta lectie explicam studentilor nostri ca oamenii hermafroditi se reproduceau prin spori si ca acestia se desprindeau din gambe.

Multora li se vor parea o nebunie afirmatiile noastre, dar clarvazatorul va putea investiga pe cont propriu in Arhivele Akashice si va verifica afirmatiile noastre.

Femeile unei ere viitoare vor concepe fara barbat si viitorii hermafroditi isi vor crea propriile corpuri prin intermediul cuvantului. Sistemul Mare-Simpatic se va transforma intr-o a doua Coloana Vertebrala, iar Ingerii-Oameni din acea vreme vor fi ca Melchisedec, Rege al Focului, fara tata, nici mama, nici vreo obarsie cunoscuta; ce rămâne Sacerdot pe vecie.A DOUASPREZECEA LECŢIE


In aceasta lectie vorbim pe larg despre Nirvana.

Sustin ca Nirvana se obtine profitand la maxim de puterile Maduvei noastre si ale Semintei noastre.

Cel ce practica magia Sexuala incepe sa construiasca luminoasa haina de Dharmakaya. Tunica Dharmakaya-silor se tese cu Focurile Sexuale.

Sustin ca Nirvana o putem castiga intr-o singura reincarnare, profitata din plin. Samael Aun Weor v-a dat acest curs tocmai pentru a castiga Nirvana, şi in putini ani.

Nu vreau partizani, nici adepti, ci doar imitatori ai exemplului meu.

Nu am venit sa formez nici o secta sau credinta in plus, nici nu ma intereseaza scolile actuale, nici credintele particulare ale nimanui. Sunt Initiatorul Noii Ere, eu sunt Avatarul Varsatorului.

Toţi stapanii “Lojilor” sau scolilor spiritualiste supravegheaza coliviile lor de papagali si mi-au declarat razboi. Pe Samael Aun Weor nu-l intereseaza acele “colivii”, nici acele negoturi, nici acel targ de Suflete.

Am dat acest curs pentru ca toti oamenii sa se transforme in Zei Atotputernici, in Zei de Foc, in Flacari Inefabile.

Nu vreau sa vad persoane slabe, nici laşe; a sosit ora marilor decizii si este nevoie de oameni eroici, oameni indrazneti, oameni curajosi.

Destul cu exploatarea, destul cu infamiile, destul cu lasitatile.

Nirvana o avem in Sămânţă si este doar o chestiune de a o realiza in fiecare din noi prin intermediul curajului: acum este nevoie de oameni de otel, oameni eroici, oameni liberi.

Trebuie sa avem intotdeauna o Fiinta Puternica si Omnipotenta si o puternica si robusta Vointa.

Cunosc Nirvana si va pot asigura ca toti locuitorii Nirvanei sunt Zei Puternici si Omnipotenti, cu Vointa robusta si puternica.


Fie ca pacea sa fie cu voi !

SAMAEL AUN WEOR