Capitolul 1

MOARTEA


1. –Ce este moartea fizică?

R. –Încetarea tuturor funcțiilor organice, decesul.

2. –Ce există după moarte?

R. –Moartea este profund semnificativă. Descoperind ceea ce este în ea însăși, vom cunoaște secretul vieții. Ceea ce continuă dincolo de mormânt poate fi cunoscut doar de oameni cu conștiința trezită. Dumneavoastră sunteți adormit și de aceea nu cunoașteți ceea ce se află dincolo de moarte. Teorii există multe, fiecare își poate forma părerea sa, dar important este să experimentăm în mod direct ceea ce aparține misterelor de dincolo de mormânt. Vă pot asigura că înăuntrul ultra-ului acestei mari naturi trăiesc sufletele defuncților.

3. –De ce există teama față de moarte?

R. –Teama față de moarte se datorează ignoranței, unei persoane întotdeauna îi e frică de ceea ce nu cunoaște. Când conștiința se trezește, ignoranța dispare și atunci teama de necunoscut încetează să mai existe.

4. –Corpul fizic știm că se dezintegrează în mormânt după moarte, ce se întâmplă sau unde merge sufletul?

R. –Sufletul defuncților continuă în dimensiunile superioare ale naturii. Asta înseamnă de fapt că dezîncarnații pot vedea soarele, luna, stelele, râurile, văile, munții, ca și noi, dar într-o formă mai splendidă.

5. –Este adevărat că după ce ducem o viață de răutate și libertinaj, dacă ne căim în momentul morții, sufletul se poate salva?

R. –Pentru cel nedemn toate porțile sunt închise, în afară de una, cea a căinței. Este clar că dacă ne căim, chiar dacă este în ultima clipă vom putea fi ajutați cu scopul de a ne îndrepta greșelile.

6. –De ce după ce murim venim ca fantome în această lume?

R. –Este bine de știut că înăuntrul acestei planete există un univers paralel, regiuni ale unei a patra dimensiuni, unde trăiesc defuncții; acea lume aparent invizibilă interferează cu a noastră fără a se confunda.

7. –Unde merge sufletul unei ființe umane care și-a luat singură viața?

R. –Sinucigașii suferă mult după dezîncarnare; trăiesc aici și acum în regiunea morților și vor trebui să se întoarcă la o nouă matrice și să se nască din nou în această vale a lacrimilor și să moară contrar voinței lor când vor ajunge din nou la vârsta la care s-au sinucis, poate în clipele în care sunt cei mai iluzionați de viață.

8. –Este același lucru spiritul și sufletul?

R. –Un spirit este, un suflet se deține. Sunt deci diferite.

9. –Animalele și plantele au suflet?

R. –Da, au. Sufletele vegetale sunt cunoscute în toate legendele universale sub numele de Zâne etc. Sufletele animalelor sunt făpturi inocente. Să ne amintim de cuvântul animal, dacă îi înlăturăm ultima literă «L», va rămâne scris astfel: ANIMA.

10. –Există o judecată superioară după moarte și cine o face?

anubis karma

R. –După moarte trebuie să revizuim viața care tocmai a trecut; o retrăim în mod retrospectiv, cu inteligența și cu inima.

O dată încheiată acea retrospecție, atunci trebuie să ne prezentăm în fața tribunalelor lui Dumnezeu, în fața Îngerilor Legii, numiți printre Orientali: DOMNI AI KARMEI; ei ne vor judeca în funcție de faptele noastre și din acea judecată poate rezulta faptul că ne vom întoarce iar la o nouă matrice pentru a ne naște din nou în această lume neîntârziat sau faptul că vom petrece o perioadă de vacanță în lumile luminii și ale fericirii sau în ultimul rând faptul că ne vom vedea obligați să intrăm în interiorul pământului unde se află lumile infernale cu toate suferințele și amărăciunile lor.

11. –Când un copil moare la naștere, unde se duce sufletul său?

R. –Stă scris că sufletele copiilor intră în limb, regiunea morților, însă apoi vor intra iar într-o nouă matrice și se vor naște din nou în această lume.

12. –Cărui fapt se datorează că ei mor la naștere?

R. –Se datorează Legii destinului; părinți care aveau nevoie să treacă prin acea dură lecție, care în vieți anterioare au fost cruzi cu fiii lor și cu această suferință se îndreaptă, învață să iubească.

13. –Slujbele care i se fac după deces îi servesc sufletului drept ajutor?

R. –Orice ritual ajută sufletele defuncților, este clar că rugile rudelor duc consolare sufletelor morților.


DINCOLO DE MOARTE - Samael Aun Weor