Capitolul 6

ÎNTÂMPLĂRI UMANE


1. –Vă voi relata un caz care mi s-a întâmplat acum câțiva ani. Am părăsit casa în care am trăit vreme de unsprezece ani și în care am dus-o destul de rău; cum rămăseseră câteva lucruri, mătușa mea și cu mine ne-am întors după puține zile; când am intrat, imediat ne-a venit un miros de cadavru putred; cum casa rămăsese pe de-a-ntregul curată, am urcat curioasă la etajul de sus pentru a verifica și am intrat într-unul dintre dormitoare, văzând în locul unde era unul dintre paturi o groapă profundă ca și cum urmau să pună un sicriu; am țipat și auzind asta, mătușa mea a urcat; văzându-mă atât de înspăimântată, am ieșit de-ndată de acolo, întorcândune la casa în care locuiam.

De atunci am început să nu mai am poftă de mâncare; mâncam din ce în ce mai puțin până ce a venit momentul în care nu puteam înghiți nici un aliment; în două luni am slăbit 20 de kilograme; au trebuit să mă interneze într-un sanatoriu și m-au examinat toți specialiștii, nici unul nu-și dădea seama ce aveam și eram pe moarte, cu o durere în stomac care nu mă lăsa nici un minut; medicamente, mâncare, nu puteam înghiți nimic; totul trebuia să fie injectat.

La opt zile după ce m-am internat, am intrat în stare de comă; medicii s-au descurajat în legătură cu însănătoșirea; au pronosticat că era cancer și corpul meu în realitate emana mirosul corpului canceros; au vrut să mă opereze și rudele mele n-au permis asta; vedeam mereu lângă mine un medic cu halat alb, necunoscut pentru mine și pentru rudele mele, căci nu exista în lumea fizică.

Acel medic, invizibil pentru toți cu excepția mea, m-a reanimat și a promis că mă va însănătoși. Cu siguranță promisiunea s-a îndeplinit și am fost vindecată în mod miraculos.

Când doctorii m-au operat cu scopul de a găsi causa causorum a bolii mele, cu uimire au descoperit că eram complet sănătoasă; presupusul cancer nu exista.

Ați putea să-mi spuneți dumneavoastră ce s-a întâmplat?

Care a fost motivul acestei boli? Aceasta a fost întotdeauna o enigmă pentru mine.

R. –Cu cea mai mare plăcere voi răspunde întrebării voastre. Permiteți-mi să vă spun, domnișoară, că în existența voastră trecută petrecută tocmai aici în orașul capitală a Mexicului, dumneavoastră ați comis un act de Magie Neagră contra unei alte persoane, producându-i moartea și rezultatul a fost boala voastră misterioasă. Dacă v-ați însănătoșit, dacă n-ați murit, aceasta se datorează faptelor bune care au permis să se diminueze Karma voastră. Ați fost asistată de bună seamă de un medic invizibil și pentru aceasta dumneavoastră trebuie să fiți nespus de recunoscătoare.

2. –Din prima căsătorie a tatălui meu am fost trei; când fratele meu mai mare avea un an, l-au luat de la mama mea; după aceea când eu aveam 5 ani, mama mea m-a încredințat tatălui meu, care trăia cu mama lui și cu fratele meu mai mare.

Pe durata întregii mele copilării, niciodată nu m-am bucurat de dragostea nici unuia din ei, căci cum bunicuța mea mă ura atât, ei ca să n-o necăjească nu mă băgau în seamă.

De mama mea n-am știut nicicând dacă trăia, până când am avut 15 ani; ea într-adevăr mi-a dăruit afecțiune până ce a murit, acum 10 ani.

Aș vrea să-mi spuneți dumneavoastră de ce nu am putut dobândi fericirea și dragostea unui bărbat și cărui fapt s-a datorat ura atât de mare din partea bunicii mele?

R. –În reversul medaliei relatării dumneavoastră veți avea răspunsul. Este evident că toate aceste fapte din viața voastră sunt o repetiție a existenței trecute în care dumneavoastră în loc să fiți victima, ați fost călăul. Aceia care astăzi v-au pricinuit atâtea dureri au fost în trecut victimele voastre; asta-i totul. Amintiți-vă că Legea Karmei este balanța fidelă a tuturor cazurilor noastre; nu poate exista efect fără cauză, nici cauză fără efect. Dumneavoastră ați cules consecințele propriilor acțiuni. Dacă v-ați aminti viața anterioară sau viețile anterioare, ați putea verifica realitatea cuvintelor mele.

3. –Ați putea dumneavoastră să-mi explicați de ce în viață nu găsesc o dragoste în ciuda faptului că mi-o doresc mult?

R. –Bazându-ne pe legea acțiunii și consecinței, culegem ceea ce semănăm; drept consecință logică vedem că dumneavoastră ați semănat trăsnete și ați cules furtuni.

4. –Ați vrea dumneavoastră să ne relatați un caz concret de boală cauzată de acțiunile rele din vieți anterioare?

R. –Cu cea mai mare plăcere. În reîncarnarea mea trecută am cunoscut cazul unui bandit care a fost împușcat; asta s-a întâmplat pe un drum; tâlharul era numit cu porecla de «RÂNDUNICA» și a căzut în mâinile justiției; a fost legat de un copac și i s-a aplicat pedeapsa capitală.

Mult după aceea acel bărbat s-a născut din nou într-un corp feminin. Într-o zi oarecare părinții săi mi-au solicitat ajutorul. O domnișoară foarte distinsă înăuntrul căreia era încarnat sufletul Rândunicii, făcea spume la gură, se zvârcolea groaznic și țipa plină de spaimă pronunțând fraze precum următoarele: vine deja poliția după mine; spun că sunt un hoț, un tâlhar de drumul mare; mă țin legat de acest copac și mă vor împușca. Aceste ultime cuvinte erau mereu însoțite de mișcări ale mâinilor și de eforturi ca și cum ar fi vrut să dezlege noduri invizibile, corzi ciudate.

Investigațiile noastre ne-au permis să știm cazul concret; era vorba deci de o repetiție mentală a episodului final din viața anterioară a acestui suflet care acum era încarnat în corp de femeie.

Psihiatrii au eșuat în mod categoric; n-au obținut vindecarea.

Noi a trebuit să apelăm la anumite conjurări magice și rezultatul a fost uimitor, bolnava s-a însănătoșit radical. Fără îndoială că am fost asistați de puterea divină a Spiritului Sfânt.

5. –Trăiam într-o casă cu numărul treisprezece la ușă și eram treisprezece în familie; în decursul a unsprezece ani în acea casă n-au fost decât boli și mizerie.carti tarot 13

Ați putea dumneavoastră să ne spuneți cărui fapt s-a datorat asta?

R. –Cu cea mai mare plăcere vă voi răspunde la întrebare, distinsă domnișoară. Amintiți-vă de călătoria navei cosmice Apollo 13; a fost un eșec total, s-a amânat planul de cucerire a spațiului pentru Statele Unite, au fost pe punctul de a pieri cei trei membri ai echipajului etc. Îmi vine în memorie în aceste clipe amintirea unei nopți de Anul Nou. Treisprezece persoane ne aflam reunite în jurul unei mese; atunci, în plin banchet am spus invitaților: unul din cei treisprezece care suntem aici reuniți va muri foarte curând.

Acea profeție s-a îndeplinit câteva luni după aceea, când a decedat într-adevăr unul din acei invitați.

Să nu vă mirați, deci, din cauza fatidicului treisprezece; acel număr este moarte, fatalitate, tragedie, durere; însă de asemenea treisprezecele aduce noi situații, căci moartea și viața sunt intim relaționate; e clar că dumneavoastră plăteați o Karmă groaznică. Asta-i tot.

6. –Ați putea să-mi spuneți dumneavoastră de ce întotdeauna am eșuat în dragoste; când am fost pe punctul de a obține fericirea îmi scapă din mână; chiar în ciuda faptului că întotdeauna spun că mă iubesc, se îndepărtează de mine pentru a se căsători cu alta?

R. –Cu cea mai mare plăcere vă voi răspunde la întrebare, distinsă doamnă. Este clar că problema dumneavoastră n-ar putea fi înțeleasă cum se cuvine dacă ignorăm legea eternei reîntoarceri: toate situațiile sunt o repetare neîncetată a diferitelor vieți trecute. Orice ființă umană, în trecut, a încheiat diverse căsătorii, a stabilit relații sexuale cu alte persoane etc.; rezultatul acelor asocieri conjugale poate fi bun, rău sau indiferent. Dacă ne-am purtat rău cu un anumit consort, într-o nouă viață se stabilește reîntâlnirea cu consecințele noastre: eșecuri matrimoniale, compromitere de nunți, rupturi de relații amoroase etc. Cel mai grav din toate acestea este separarea legală obligatorie dintr-un oarecare motiv și mai ales când există iubire.

DINCOLO DE MOARTE - Samael Aun Weor