Capitolul 7

RELATĂRI INTERESANTE

1. –Într-o noapte de aprilie din 1968, fiind profund adormit, am auzit strigăte și zgomote ca de oameni care spărgeau geamuri și se băteau pe stradă; temându-mă că au spart un geam al automobilului meu care rămăsese pe stradă, m-am ridicat, mi-am luat niște papuci și pantalonii și m-am dus pe coridor; am trecut prin camera de zi și am scos capul pe fereastră (ridicând perdeaua) și am descoperit cu surprindere că nu erau oameni, nici zgomote și în schimb era pace și liniște, iluminare completă a străzii și mașina mea în perfectă stare.

Crezând că fusese produsul unei iluzii sau al unui coșmar, m-am întors din nou pe coridor până la ușa dormitorului; iar când am deschis-o și am pătruns câțiva pași, am rămas stupefiat văzându-mă în pat dormind profund lângă soția mea, cu brațele afară de sub învelitori, piciorul stâng complet dezvelit și fața rezemată pe partea stângă.

Văzând această scenă, m-a cuprins o groază teribilă și m-am simțit atras către corpul meu ca și cum acesta ar fi avut magnet; m-am trezit foarte speriat cu bătăi puternice de inimă și o sudoare rece pe tot corpul. Puteți să-mi spuneți dumneavoastră ce s-a întâmplat de fapt?

R. –În acest caz concret a avut loc ceea ce se numește o dedublare; sufletul vostru era absent din corpul fizic; este clar că în timpul somnului normal, obișnuit orice suflet iese din corp și hoinărește pe undeva; merge în diferite locuri întorcânduse apoi la corpul său fizic chiar în clipa trezirii; starea de veghe survine tocmai când sufletul intră iar în corpul său din carne și oase.

Ceea ce este interesant în cazul dumneavoastră a fost că sufletul vostru întorcându-se în dormitor și-a putut vedea corpul fizic dormind în pat; dumneavoastră l-ați văzut în același fel în care puteți vedea o masă sau automobilul pe care îl conduceți zilnic; e clar că așa cum șoferul se urcă în automobil pentru a-l conduce, tot așa dumneavoastră, adică sufletul intră în corp, se trezește și vine la starea de veghe; asta a fost ceea ce s-a întâmplat.

2. –În anul 1958, după întoarcerea de la un spectacol de cinema, m-am pomenit cu vestea că în casă toată familia era foarte preocupată de dispariția unei mătuși care ieșise dis-de-dimineață afară lăsându-și copiii singuri în casă (patru, de la 3 la 6 ani), care plângeau de frică și foame. Rudele se duseseră în diferite părți să o caute și totul fusese inutil; atunci s-au organizat pentru a merge să o caute și să întrebe de ea; mie mi-a revenit să rămân în casă.

În preajma orei trei dimineața, m-am trezit speriat și am văzut încăperea în obscuritate totală, dar dintr-o dată a început să lumineze o siluetă ovală în centrul camerei, s-a îndreptat spre pat, a ajuns până la margine și a ridicat pânza apărătoare de țânțari; am simțit ca și cum s-a așezat un corp pe marginea patului și a luat pe de-a-ntregul înfățișarea mătușii mele pe care o căutau, spunându-mi cu voce tare următoarele: „Băiete, nu te speria; sunt mătușa ta și am venit să te anunț că deja am murit și vreau să-i înștiințezi unde îmi pot găsi cadavrul; caută-l pe unchiul tău și spune-i să mă caute la Circa «X»; te rog mult să le spui să aibă grijă și să se roage pentru copiii mei”.

S-a ridicat, a coborât pânza apărătoare de țânțari și a dispărut. În ziua următoare am făcut ceea ce mi-a spus; nimeni nu mi-a dat crezare până ce s-au convins că întradevăr în acea Circă se afla cadavrul său diform pentru că murise într-o baie de aburi.

Cum a fost posibil ca după ce a murit o persoană să dea date pentru localizarea cadavrului său și să ceară ajutor pentru copiii săi?

R. –După moartea corpului fizic, sufletul trăiește în dimensiunile superioare ale naturii și ale cosmosului; asta am spus-o deja într-un capitol separat, dar oricum o repetăm.

Este clar că acel suflet avea nevoie să te informeze asupra morții sale; era necesară acea informare; avea copii și trebuia să-și îndeplinească datoria; în acest caz, neîndoielnic că acel suflet a fost ajutat de către legile superioare și i s-a permis să intre în această lume de trei dimensiuni în care trăim, pentru a-ți da o informare completă, pentru a-ți spune unde se afla cadavrul său, fapt ce a fost constatat cum se cuvine, căci corpul a fost găsit exact în locul unde ea a spus că se află, într-o Circă de Poliție; faptele sunt fapte și trebuie să ne supunem în fața lor.

3. –Aflându-mă la o reuniune Gnostică, o persoană s-a apropiat de mine să mă roage să cer ajutor pentru sănătatea mamei sale, care practic era declarată bolnavă incurabilă; i-am promis că voi face tot ce-mi stă în putință pentru vindecarea ei.

Apoi i-am cerut Îngerului Adonaí să mă ajute și m-am imaginat în casa doamnei, o bătrânică simpatică pe care am găsit-o culcată în patul său și care văzându-mă surâse veselă, se ridică în șezut, iar eu i-am pus mâna mea dreaptă pe frunte și cu stânga mea mi-am atins inima; m-am concentrat puternic asupra Maestrului Iisus pentru ca să mă ajute; am văzut cum se restabilea, și surâzătoare ea mă conducea până la ușa casei sale.

La următoarea reuniune, persoana care îmi ceruse ajutorul, aproape cu lacrimi în ochi, a venit să-mi mulțumească și să-mi spună că mama sa se restabilise și că-mi trimitea salutări întrucât mă văzuse.

Cum e posibil ca două persoane numai cu Credință, să obțină o vindecare aproape miraculoasă?

R. –Prietene, Credința face miracole; Divinul Maestru Iisus a spus: Aveți Credință cât un grăunte de muștar și veți muta munții.

Este clar că dumneavoastră imaginându-vă în mod viu că sunteți lângă patul bolnavei, s-a produs o dedublare, sufletul vostru a călătorit spre bolnavă și cu ajutorul Divinului Maestru a însănătoșit pacienta. Să nu vă mire deci că ați fost văzut; când sufletul se dedublează se face de multe ori vizibil chiar la distanțe îndepărtate. N-ați auzit vorbindu-se de sfinți care au făcut același lucru? Care în timpul rugăciunii în stare de extaz au fost văzuți în alte locuri însănătoșind bolnavi?

4. –La alta dintre reuniunile în care se făceau vindecări a venit o doamnă cam de aproximativ 60 de ani, care avea răni de cuțit foarte profunde pe brațe și pe care le-a arătat tuturor asistenților; apoi Maestrul a făcut conjurările și toți am pronunțat cuvintele pe care le spunea el; apoi a făcut-o să se așeze.

La reuniunea următoare, ne-a arătat din nou brațele și deja rănile erau aproape vindecate; s-a făcut aceeași operație și la a treia ocazie ne-a arătat brațele văzând cu surprindere că deja nu mai erau nici măcar cicatrice acolo unde înainte erau adevărate felii de carne.

Ce a fost ceea ce s-a întâmplat pentru ca această persoană să se vindece atât de perfect și de rapid?

R. –A! înțeleg că dumneavoastră îmi vorbiți de reuniuni Gnostice; în mod cert sunt foarte interesante acele adunări; amintiți-vă dumneavoastră că creștinii primitivi au fost Gnostici și că realizau vindecări minunate.

Să nu vă mirați deci de faptul că în acele reuniuni, sub îndrumarea Maestrului care instruiește congregația, s-a realizat alt miracol asemănător; Gnosticii le invocă pe ființele divine care trăiesc în lumea invizibilă pentru ca să realizeze vindecări de acest tip. Nu încape îndoială că asta a fost ceea ce s-a întâmplat și pacienta s-a însănătoșit radical.

5. –În jurul anului 1962, aproximativ prin luna noiembrie, vreme în care eu abia începusem să asist la conferințele Gnostice, s-a prezentat un domn cu un aspect ciudat care exprima îngrijorare și avea o privire vagă și misterioasă; a cerut să fie ajutat să i se scoată «entități tenebroase» din corpul său, care-i făceau rău și îi produseseră umflături la picioare, pe care ni le-a arătat.

Maestrul a consimțit și a rostit «conjurarea celor șapte»; a făcut niște pase magnetice, iar individul a început să se răsucească și să țipe, să urle și să se tânguie ca și cum ar fi simțit dureri imense, în același timp ce gesticula și făcea mișcări ca și cum ceva ieșea din el; după aceea a început să se simtă un puternic miros grețos; apoi a urmat o pauză în care părea să se fi odihnit; Maestrul a bătut de trei ori din palme, iar bărbatul s-a ridicat în capul oaselor, spunând că nu-și amintește nimic. După trei sesiuni avea picioarele perfect sănătoase și nu se mai plângea de faimoasele entități.

Ați putea să-mi explicați ce s-a întâmplat și cum a fost posibilă vindecarea lui?

R. –Acestea sunt cazuri de posedați despre care vorbește Evanghelia creștină; Iisus își punea mâna deasupra posedaților și ordona demonilor să iasă afară din ei, și e clar că aceștia se supuneau.

Apostolii de asemenea au primit acea putere. Iisus le-a dat acea autoritate și au putut să exorcizeze demonii și să-i arunce afară din corpurile pacienților pentru ca aceștia să se însănătoșească; așadar cazul pe care dumneavoastră mi-l povestiți nu este unicul; bolile sunt produse tocmai de entitățile tenebroase care intră înăuntrul corpului bolnavilor; multe triburi indigene din America cunosc aceste mistere; cunosc cazul multor sacerdoți indigeni care înainte de a-și vindeca bolnavii, îi exorcizează cu scopul sănătos de a elimina entitățile tenebroase care cauzează boala; dacă medicii noștri ar urma exemplul acestor vraci indigeni, este evident că ar realiza minuni în domeniul medicinii; cazul concret pe care dumneavoastră mi-l citați este aproape obișnuit, s-a exorcizat bolnavul și acesta s-a însănătoșit, atâta tot. Nu uitați că RUTA și SALVIA sunt plante minunate care se pot folosi ca fumigații în exorcisme.

DINCOLO DE MOARTE - Samael Aun Weor