Capitolul 9

FENOMENE MISTICE


1. –Odată când încercam să fac un exercițiu de meditație pe câmp, m-am simțit ieșind din corp ca și cum mă cutremuram; deodată am simțit că zburam cu mare viteză ajungând în câteva secunde în Egipt; am coborât foarte aproape de sfinx simțind căldura nisipului în tălpile picioarelor, putând atinge pietrele enorme și măcinate ale monumentului gigantesc; a fost o mare surpriză pentru mine să văd atât de clar panorama și să am o percepție atât de vie a cerului și a unei brize slabe ce venea de la Râul Nil, care mișca niște palmieri mari și subțiri.

sfinx egipt giza

După o scurtă odihnă, am simțit o atracție specială care m-a făcut să mă ridic de jos până am plutit aproximativ la înălțimea nasului sfinxului, în care era o cavitate mică pe unde am pătruns spre o scară ce cobora într-o formă foarte îngustă și semi-iluminată, care m-a condus la ușa unei Camere în care se găsea un gardian, îmbrăcat cu un șorț, sandale aurite, un acoperământ pe cap cu o diademă aurită ce părea o cobră în poziție de a mușca, în mâna dreaptă o lance care mă împiedica să trec; ochii săi erau de un albastru-verzui foarte pătrunzător și pielea negricioasă; nu a pronunțat nici măcar un singur cuvânt; doar m-a examinat și mi-a făcut un salut de trecere, la care am răspuns; a zâmbit și luându-și lancea m-a făcut să trec cu o reverență amabilă; am pătruns într-o cameră mare unde se auzeau niște cântece foarte domoale ale unui cor care rostea rugăciuni sub formă de cântece încântătoare.


Era în ambient un fum de tămâie de culoare roz, care mirosea a extract de trandafiri roșii și care făcea să-mi vibreze corpul din cap până în picioare; erau de asemenea multe simboluri egiptene pe pereți, pe care cu toate că nu le înțelegeam îmi erau foarte familiare; după ce am văzut bogatul decor din acea cameră, care indubitabil trebuie să fie un templu foarte special, a sunat un gong și au apărut trei Maeștri care aveau un chip liniștit și venerabil dar privirea foarte pătrunzătoare; doi dintre ei au venit îmbrăcați în galben și unul cu tunică foarte albă; după ce m-au salutat mi-au urat bun venit cu o îmbrățișare foarte fraternă.

Apoi au oficiat o slujbă la un altar care era între două coloane enorme cu un mare scarabeu de aur ce strălucea prin fumul tămâii; apoi s-a luminat un agheasmatar cu apă cristalină pe care înainte nu-l observasem; m-am apropiat de el și am început să mă văd cu un chip groaznic de negru și bărbos ca de urangutan; apoi am văzut multe pasaje din viața mea în care am comis tot felul de păcate; am terminat gemând și plângând.

scarabeu aur

Apoi m-au dojenit și mi-au dat sfaturi în mod simbolic, înmânându-mi un Scarabeu din aur masiv; l-au pus în mâna mea dreaptă închizându-mi-o și rostind niște cuvinte pe care eu nu le-am înțeles, spunându-mi să-l păstrez și să mă fac vrednic de a-l avea mereu alături de mine; apoi m-au binecuvântat și m-am întors în corpul meu, trezindu-mă instantaneu foarte impresionat și fără să uit până acum nici un detaliu.

Ați putea să-mi spuneți dumneavoastră ce s-a întâmplat și ce semnificație au toate acestea pentru mine?

R. –Cu multă plăcere vă voi răspunde la întrebare. Fără doar și poate reiese cu deplină claritate evidentă o dedublare. Dumneavoastră ați adormit în timp ce meditați și vă rugați, iar atunci sufletul vostru a ieșit din corp și s-a dus în Egipt, Pământul Sacru al Faraonilor.

Vreau ca dumneavoastră să înțelegeți că ați intrat în mod spiritual în templul misterios al Sfinxului. Mă bucură mult faptul că ați descoperit o poartă secretă în chiar nara Sfinxului.Este evident că nu este vorba de o poartă fizică, materială; este mai curând o poartă invizibilă pentru simțurile fizice, dar perfect vizibilă pentru inteligență și inimă.

Este evident că nici templul Sfinxului nu se găsește în această lume fizică; e vorba de un templu invizibil pentru ochii trupești, dar total vizibil pentru ochii spiritului.

Ceea ce vi s-a întâmplat dumneavoastră este ceva foarte asemănător cu acea experiență a Sfântului Pavel, care, cum se știe, a fost dus în cer și a văzut și a auzit lucruri pe care oamenilor nu le este dat să le înțeleagă.

Nu există nici o îndoială că dumneavoastră într-o existență trecută ați fost inițiat în misterele Egiptene și datorită acestui fapt ați fost chemat în templu. De aceea, datorită acelei chemări pe care v-au făcut-o când erați în meditație, ați fost tocmai acolo.

Dumneavoastră ați asistat în mod spiritual la un ritual Egiptean; i-ați văzut și auzit pe Sacerdoții Templului; ați ascultat cântări sublime și v-ați văzut în apă EUL PĂCĂTOS și toate acele delicte pe care le-ați comis. Nu există nici o îndoială că v-ați văzut pe dumneavoastră înșivă destul de urât; căci cineva devine așa de oribil cu păcatele.

V-au înmânat un scarabeu sacru, din aur pur, simbol minunat al sufletului sanctificat; asta e tot.

Sper că dumneavoastră, domnule, m-ați înțeles; este indispensabil să vă hotărâți să urmați drumul sanctității; să vă căiți de toate greșelile voastre.

2. –Altădată când făceam exerciții de meditație în plină pădure în împrejurimile localității Cuernavaca, Mexic, împreună cu un prieten spiritual foarte înțelept, pe care îl stimez ca pe un Tată, am avut următoarea experiență: Ne-am așezat amândoi în poziția YOGA cunoscută ca Floare de Lotus și am făcut câteva exerciții de respirație; apoi am rămas în liniște și meditație; imediat m-am simțit transportat pe Cordilierele Munților Himalaia, mai degrabă în zona TIBETULUI; în acel loc era un frig teribil și se auzea urletul ascuțit al vânturilor; vedeam de asemenea niște soldați chinezi înarmați dând târcoale acelor locuri neprimitoare. Am ajuns pe o câmpie cam acoperită cu nori unde se descoperea puțin câte puțin o construcție maiestuoasă împrejmuită cu ziduri, care avea o enormă poartă de lemn fixată cu cuie de fier forjat cu secole în urmă; de această dată intrarea era păzită de doi soldați de tip tibetan, care când m-am apropiat m-au făcut să mă opresc și mi-au spus să aștept un moment ca să verifice dacă aveam sau nu dreptul să trec.

Câteva clipe după aceea au primit un mesaj și s-a auzit scârțâitul balamalelor enormei porți, și mi s-a spus să trec.

La prima vedere îmi păru un oraș ceresc și totodată spectacular, întrucât albeața marmurei strălucea și erau încântătoare grădini cu flori de o frumusețe indescriptibilă și arbuști cu tonalități verzi și galbene, nicicând văzute pe pământ; am mers pe niște scări ample care aveau balustrade cu coloane sculptate în formă de frumoase figuri de marmură și care m-au condus la o piațetă ce avea o fântână cu apă cristalină și vaporoasă; era micuță și avea în centru un copil frumos care vărsa un ulcior de apă care nu se termina nicicând; apoi am luat-o spre dreapta îndreptându-mă către portalul unui edificiu care se întindea orizontal, care avea șapte coloane de marmură minunat decorate; observând culoarul au început să se audă coruri angelice care aduceau cu ele o siluetă ce emana lumină și respect, nici mai mult, nici mai puțin decât silueta Maestrului Iisus CRISTOSUL, pe care, văzând-o am simțit că leșin; m-a privit fix și pe chipul său s-a schițat un zâmbet de iubire și fraternitate. După aceea s-a apropiat de mine și și-a pus mâna dreaptă pe fruntea mea rostind următoarele cuvinte: 

«MERGEȚI ȘI ÎNVĂȚAȚI TOATE POPOARELE CĂCI EU VOI FI CU VOI».

Apoi ne-am plimbat pe alte coridoare și ne-am întâlnit cu alți mari Maeștri printre care l-am recunoscut pe Maestrul SAMAEL AUN WEOR, pe care l-a chemat cu voce tare și i-a recomandat să-și ia asupra lui sarcina de a veghea și instrui umila mea persoană; apoi i-a chemat pe alți elevi și Maeștrii îmbrăcați în alb care se aflau în apropiere și ne-a binecuvântat cu rugăciuni și Mantre speciale. Și-a luat personal rămas bun de la Maestrul Samael și de la mine, și am văzut cum se închidea iar poarta și cum se făcea nevăzută acea magnifică incintă.

Întorcându-mă în corpul meu, am deschis ochii și am văzut că prietenul meu încă nu se trezea dar după un minut s-a trezit și am comentat experiențele trăite.

Cum se face că un umil student gnostic fără merite de nici un fel, a avut o experiență atât de minunată și i-au încredințat această misiune atât de delicată?

R. –Cu cea mai mare plăcere vă voi răspunde la întrebare.

Vedeți dumneavoastră ceea ce este meditația și rugăciunea.

Dacă o persoană de bunăvoie se dedică rugăciunii și meditației poate să aibă fericirea de a ajunge la extaz. Atunci sufletul iese din corp, cum deja am explicat de multe ori, și călătorește în oricare loc îndepărtat de pe pământ sau din infinit.

În cazul concret al dumneavoastră, este clar că ați fost în Tibet și ați intrat într-un templu secret unde i-ați putut vedea pe Maeștrii umanității și pe Domnul nostru CRISTOSUL.

Să nu uitați că sufletul în rugăciune, în extaz, poate ajunge să-l vadă pe CRISTOS; dumneavoastră ați avut acea fericire și nu există nici o îndoială că Domnul v-a însărcinat să predați această doctrină a Gnozei tuturor semenilor voștri.

Este evident că eu trebuie să vă dau aceste învățături; de aceea ați văzut și auzit că Domnul s-a ocupat pentru ca să vă instruiesc.


DINCOLO DE MOARTE - Samael Aun Weor