Capitolul 11

AFACERI


1. –Domnule, am o afacere și în ultimul timp situația economică a devenit foarte dificilă; magazinul meu merge foarte prost, clienții mi s-au retras.

Ce trebuie să fac?

R. –Înainte de toate, stimatul meu prieten, trebuie să vă spun că dumneavoastră aveți nevoie să țineți 40 de zile de castitate absolută, căci înțeleg că ați dus o viață foarte profană, ați fost foarte fornicator, v-ați irosit cu stângăcie energiile sexuale.

Este indispensabil, este urgent, ca dumneavoastră să înțelegeți intima relație existentă între organele sexuale și glanda pineală.

Să nu vă mirați de ceea ce vă spun; acea glandulă se găsește situată în partea superioară a creierului.

Orice student Gnostic știe foarte bine că în organismul nostru avem stabilit un întreg sistem fără fir. Plexul solar, situat în regiunea ombilicului, este antena receptoare sau telepatică ce captează undele mentale ale prietenilor și dușmanilor noștri și le transmite minții, iar glanda pineală este centrul emițător al gândirii ce transmite unde la diferite persoane și locuri.

Este clar că marii comercianți, marii lideri din toate timpurile, au foarte dezvoltată acea glandă.

Când se risipește energia sexuală, glanda pineală se slăbește, degenerează; atunci deja nu mai poate emite cu forță undele mentale și survine eșecul în afaceri.

Cum dumneavoastră sunteți un bărbat care nu știe nimic despre studiile noastre esoterice, singurul lucru ce vă pot sfătui este să țineți măcar 40 de zile de castitate absolută pentru a acumula energii sexuale și a da forță glandei voastre pineale; astfel vă veți îmbunătăți situația economică; va fi o schimbare favorabilă.

Vă sfătuiesc de asemenea să purtați sulf în pantofii dumneavoastră. Nu vă mirați!; amintiți-vă că emanațiile eterice ale sulfului vă curăță atmosfera personală. Dumneavoastră trebuie să știți că prin fornicație se formează multe larve invizibile împrejurul vostru, în aura voastră; există diferite specii de larve, dar cu emanațiile sulfului acele larve dezgustătoare se dezintegrează și atmosfera vi se limpezește.

Pe lângă aceasta, e convenabil să curățați ambientul unde aveți afacerea dumneavoastră; faceți acolo fumigații cu sulf, asta aproximativ timp de 9 zile; apoi, timp de alte 9 zile faceți fumigații cu zahăr pentru a îndulci ambientul pentru a-l face agreabil.

Vorbim despre ocultism și cred că dumneavoastră trebuie să mă înțelegeți, căci aveți nevoie să vă îmbunătățiți afacerea.

2. –Ați putea dumneavoastră să-mi indicați ce pot să fac pentru a prospera? Eu vând articole în interiorul Republicii fără să am o afacere stabilită, doar că de câteva luni nu reușesc să încasez nimic.

R. –Vă înțeleg situația, prietene; cu toată sinceritatea vreau să vă spun că atunci când cineva îndeplinește întocmai cele 10 porunci ale Legii lui Dumnezeu, când se roagă zilnic Tatălui care se află în secret, e clar că situația se îmbunătățe ște.

Tatăl îi dă unui om totul; atunci nimic nu-i lipsește; însă când cineva merge rău, când nu îndeplinește realmente cele 10 porunci, când nu se consacră Tatălui, atunci el pleacă și persoana cade în dizgrație.

Urmați-mi sfaturile; faceți multe opere de caritate, păstrați castitatea, îmbăiați-vă cu ierburi aromatice, ca menta, mușețelul, eucaliptul, nucul etc. Folosiți aceste plante timp de 40 de zile în baia dumneavoastră zilnică și repet, faceți opere de caritate cu carul, doar așa vi se poate îmbunătăți situația economică.

3. –Bine, dar ce înțelegeți dumneavoastră prin castitate?

R. –Prietene, nu vă voi explica dumneavoastră ARCANUL A.Z.F. din studiile noastre Gnostice întrucât nu l-ați înțelege; această carte este doar un ghid elementar pentru persoane care niciodată n-au studiat operele noastre, mă voi limita doar să vă spun să țineți 40 de zile de abstinență sexuală în gândire, vorbă și faptă; atâta tot. Dacă dumneavoastră doriți să pătrundeți puțin mai mult în studiile noastre, citiți cărțile noastre avansate cum ar fi Căsătoria Perfectă și multe altele.

4. –Ați putea dumneavoastră să-mi explicați care sunt operele de caritate pe care le pot face?

R. –Este bine ca dumneavoastră să știți că operele de caritate sunt operele de milă: a da de mâncare celui flămând, a da de băut celui însetat, a-l îmbrăca pe cel gol, a-l învăța pe cel care nu știe, a-i vindeca pe cei bolnavi etc.

5. –Ați putea să-mi spuneți când trebuie să fac o operă de caritate și când nu, și cui s-o fac?

R. –Cineva nu este judecător pentru a judeca; de altfel caritatea nu necesită judecător. Acesta este un lucru de bunsimț. A da de mâncare celui înfometat este ceva foarte uman fiindcă până și deținuților li se dă să mănânce, altfel ar muri de foame; a da de băut celui însetat este ceva foarte logic căci ar fi prea crud să i se refuze un pahar cu apă unei persoane căreia îi e sete; a dărui o cămașă celui gol este ceva foarte natural; a consola un amărât este foarte uman; pentru asta nu este nevoie de judecători, însă ar fi culmea absurdului să-i dai alcool unui bețiv, sau să-i împrumuți o armă unui asasin. Iubire este lege, dar iubire conștientă.


DINCOLO DE MOARTE - Samael Aun Weor