Capitolul 12

PROBLEME DE DRAGOSTE


1. –Vreau să vă cer dumneavoastră o favoare, domnule; se întâmplă că soțul meu a fost luat de altă femeie, sufăr nespus, și nu știu ce să fac.

Cum dumneavoastră cunoașteți științele oculte, îmi pare că ați putea să-mi soluționați problema. Știu că dumneavoastră dispuneți de o forță mentală minunată și că, în consecință, puteți să dominați mintea altuia, să sugestionați ființa iubită, s-o puneți la picioarele mele prin intermediul magiei.

Ce preț ați cere dumneavoastră pentru această muncă? Eu pot să vă plătesc oricât.

R. –Cred că dumneavoastră v-ați înșelat, doamnă; eu nu sunt mag negru; a utiliza forțele minții pentru a-i subjuga pe alții, pentru a-i înrobi, pentru a-i obliga, este violență și orice act violent este Magie Neagră.

Fiecare este fiecare și nimeni nu are dreptul să intervină în problemele altora; este absurd a vrea să-i domini pe alții. Oare când vor învăța oamenii să respecte liberul arbitru al celorlalți? Dumneavoastră credeți cumva că cineva poate obliga un om să-i iubească pe ceilalți cu forța, doar așa, fără a fi pedepsit? Este necesar să știți că acel tip de acțiuni de magie neagră se plătește cu pedepse foarte dure. Îngerii destinului nu sunt dispuși să ierte acest tip de delicte; dacă dumneavoastră continuați pe acel drum, vă veți primi pedeapsa. În lume există mulți oameni dedicați farmecelor, vrăjitoriei, magiei negre. Milioane de vrăjitori trăiesc din acea afacere murdară și este clar că astfel de oameni nu progresează fiindcă magia neagră atrage după sine mizerie, foame, goliciune, durere supremă.

2. –La persoanele care se dedică vrăjitoriei pedeapsa ajunge și la copiii lor?

R. –Este clar că ambientul magilor negri de obicei este dezastruos; fiii acestor tenebroși sunt de asemenea tenebroși. Este evident că sufletele pierdute îi caută pe magii negri ca și progenitori sau părinți lumești; nu este deci de mirare că fiii perverșilor sunt deopotrivă perverși și cad în dizgrație.

Este lamentabil că oamenii nu înțeleg necesitatea de a respecta liberul arbitru al celorlalți; există întotdeauna tendința nefastă de a-i domina pe alții cu forța, de a vrea să impunem ideile noastre aproapelui nostru; de a încerca să-i obligăm pe ceilalți să facă ceea ce avem noi chef; toate acestea se plătesc foarte scump cu lacrimi, mizerie și supremă durere.

3. –De ce acești magi negri consideră că fac un bine umanității, chiar dacă iau bani, îi ajută să-și rezolve problemele?

R. –Vreau să vă spun că există logica absurdului. Pentru tenebroși albul este negru și viceversa; amintiți-vă că drumul ce duce spre abis este pavat cu bune intenții.

În mod constant plouă cu scrisori din toate părțile solicitândumi-se acel tip de servicii; realmente omenirea cauzează durere sufletească; dacă cineva dă un mesaj divin oamenilor, în loc să-i preocupe studiul acelui mesaj, unicul lucru care l-i se năzărește este să-mi scrie cică pentru a le aranja situația cu Soții, sau de asemenea pentru ca să domin mintea femeii dorite, ori să mă bag în gândirea altuia cu scopul ca cutare să-i plătească atât lui cutărică etc. etc. etc.; într-adevăr toate acestea îmi cauzează profundă durere sufletească; nu îmi scriu pentru a-mi cere orientare esoterică, pentru a clarifica învățăturile, ci pentru ca să-i domin pe ceilalți; așa este starea în care se găsește umanitatea; în aceste condiții prefer să nu mi se scrie întrucât mă interesează doar să dau învățătura, să arăt drumul eliberării, să indic scopul care duce la adevărata fericire a spiritului; din păcate mulțimile nu vor să înțeleagă asta. Există persoane care au foarte bine cotată puterea sugestiei mentale; percep atâția pesos sau atâția dolari pentru fiecare sugestie; atâția alții pentru ca să facă o muncă spiritualistă (cum spun spiritualiștii) ființei adorate sau iubite pentru ca să-i iubească, pentru ca să o lase pe cealaltă persoană în brațele căreia doarme, pentru ca să vină plângând acasă etc. etc. etc.

Este clar că toate acele afaceri murdare sunt abisale, tenebroase și aceia care le îndeplinesc cu bună sau cu rea credință, intră inevitabil în abis unde se aude doar plânsul și scrâșnirea dinților.

4. –Eu dau în cărți și pot să jur că le spun oamenilor adevărul, îi ajut în problemele lor, deși le iau bani fiindcă acesta este felul meu de a trăi. Credeți că fac bine?

R. –Oribil fel de a trăi aveți dumneavoastră; de fapt sunteți o pitonisă, o vrăjitoare. Credeți dumneavoastră cumva că cu diavolul băgat înăuntru, în însuși regatul inimii, se poate spune adevărul? Știți prea bine și o dată pentru totdeauna se cuvine să nu ignorați că dumneavoastră îl purtați în adâncul propriei voastre inimi pe eul păcătos al muritorilor, pe Satan însuși. Poate oare să fie iluminată o persoană care nu a ajuns la sfințenie? Faptul însuși de a lua bani pentru a predica sau a ghici, deja este un delict. Dumneavoastră gândiți că e bine, dar să nu vă mire, în abis trăiesc mulți anahoreți, penitenți, vrăjitori, solomonari, ghicitori care se simt martiri și care cred de asemenea că merg foarte bine.

5. –Atunci puteți să-mi spuneți dacă fiii mei, pe care i-am învățat credințele mele, merg rău?

R. –Întrucât este vorba de credințe despre a ghici fapte, destine etc., trebuie să vă spun că merg rău, repet, nu este posibil să cunoști destinul celorlalți dacă nu ne cunoaștem propriul destin și nu este posibil să cunoaștem propriul nostru destin dacă n-am ajuns la trezirea conștiinței; acea trezire se dovedește imposibilă dacă mai întâi nu moare Eul păcătos.

6. –Chiar în ciuda faptului că am studiat mulți ani în școli esoterice și am renunțat la sex fiind căsătorită, credeți dumneavoastră că nu este salvare pentru mine?

R. –Ceea ce cred este că dumneavoastră mergeți foarte rău, sunteți căsătorită și l-ați respins pe mângâietorul despre care ne vorbea Iisus Cristos, mă refer la Spiritul Sfânt; este clar că Spiritul Sfânt se află în sex; știindu-l mânui se ajunge la iluminare, dar dumneavoastră îl urâți și nici măcar nu vă îndepliniți îndatoririle sexuale față de soț. Încă mai credeți că mergeți bine? Veți fi primit informație de tip ocultist sau pseudo-ocultist, însă n-ați realizat nimic; EUL păcătos este foarte viu în dumneavoastră, recunoașteți aceasta, căiți-vă, studiați cărțile noastre.

7. –Domnule, eu fac munci de tot felul, le aranjez altora situația cu soții, îi fac pe oameni să vină cu forța etc. etc. etc., și stau foarte bine economic de vreme ce câștig mulți bani.

Ce mi-ați putea spune dumneavoastră cu privire la asta?

R. –În acest caz mizeria vă va veni puțin mai târziu, între timp mulțumiți-vă cu suferințele morale pe care le aveți ce nu sunt desigur foarte plăcute; amintiți-vă că aveți un fiu bolnav de epilepsie, acest tip de bolnavi sunt în realitate posedați ai diavolului. Nu înțelegeți? Nu vreți să înțelegeți? Soarta care vă așteaptă va fi abisul și cea de-a doua moarte.


DINCOLO DE MOARTE - Samael Aun Weor