Samael Aun Weor - Carti in limba romanaTratat Ezoteric de Teurgie

Capitolul 1 - TEURGIE, GOEȚIE ȘI SPIRITISM


teurgie goetieTERURGIA este o știință care ne permite să invocăm Ființele Inefabile din Lumile Superioare, pentru a primi de la ele învățături sublime.

Să facem diferența dintre Teurgie, Goeție și Spiritism.

Goeția ne învață să invocăm entitățile pur tenebroase. În acest caz, invocatorii rămân înrobiți de puterile Răului.

Prin intermediul unor subiecți pasivi, spiritismul ne permite să comunicăm cu Lumea de Dincolo. Totuși, la centrele spiritiste, realmente asistă doar umbrele defuncților. Este bine să știm faptul că aceste umbre ale defuncților constituie Eul psihologic. Astfel, deci, de foarte rare ori intră Sufletul sau Spiritul unui defunct în corpul mediumului. Ceea ce pătrunde în corpurile medumilor este doar Eul psihologic al dezîncarnaților..., umbra ființelor iubite care s-au dezîncarnat... Asta este tot.

Umbrele dezîncarnaților, manifestându-se prin intermediul corpurilor astral, mental și fizic ale mediumilor, pot chiar să producă dizlocarea vehiculelor mental și astral. Consecințele pot fi nebunia, paralizia, etc.

După acest mic preambul să intrăm deplin în studiul nostru Superior de Teurgie.

Teurgul trebuie să știe să se miște conștient cu corpul astral. Invocațiile teurgice se realizează în planul Astral. De asemenea, pot să se facă invocații de Înaltă Teurgie în cele mai elevate lumi de Conștiință Cosmică.

Teurgul trebuie să fie iscusit în Lumea Astrală. Teurgul trebuie să iasă conștient in corp astral. Astfel deci, înainte de a intra pe terenul invocațiilor teurgice, trebuie mai întâi să învățăm să ”intrăm” și să ”ieșim” din corpul fizic după voință.

Realmente corpul astral este veșmântul Sufletului. Înăuntrul corpului astral avem Minte, Voință, Conștiință și Spirit.

Există un moment în care noi putem să abandonăm corpul nostru fizic după voință. Și această clipă este momentul acela în care noi suntem pe punctul de a adormi. În aceste momente de tranziție dintre starea de veghe și somn, orice ființă umană, învelită în corpul său astral, scapă din corpul fizic. Există o cheie care ne permite să ieșim conștient din corpul fizic, pentru a lucra în Lumile Superioare. Divinul Maestru Isus Cristos utiliza această cheie când studia în piramida lui Kefren. Marele Maestru se culca în patul său cu fața în sus, orizontal, cu tălpile picioarelor așezate pe pat și genunchii ridicați. Apoi Maestrul își ridica brațele deasupra capului, până când palmele mâinilor se atingeau între ele. Apoi le cobora extinzându-le la dreapta și la stânga. Apoi, în final, le încrucișa pe piept formând astfel Steaua Microcosmică. Apoi Maestru adormea vocalizând puternica mantră ”FARAON”. Această mantră se vocalizează în trei silabe, astfel:

FAAAAA............RAAAAA.........ONNNNN

Maestru vocaliza această mantră de foarte multe ori, până când adormea.

Atunci, în Lumile Interne ne trezim Conștiința. Ne simțim ușori... Zburăm delicios... Acest procedeu, simplu și ușor, este cheia minunată care ne permite să ne trezim Conștiința în Lumile Superioare.

Când deja am devenit conștienți în Lumile Interne, putem să ne dedicăm din plin muncilor de Înaltă Teurgie. Doctorul Krumm Heller sfătuia de asemenea că, pentru practicile de ieșire în astral, este foarte indicat să se parfumeze locuința sau încăperea cu tămâie veritabilă sau esență de trandafiri, etc.

 Tratat Ezoteric de Teurgie - Samael Aun Weor - Tratat Esoteric de Teurgie - Capitolul 1