Samael Aun Weor - Carti in limba romanaTratat Ezoteric de Teurgie

Capitolul 4 - A TREIA INVOCATIE


Dupa ce am cercetat invocatiile noastre anterioare, ne-am propus sa investigam a treia invocatie a Conjurarii celor Sapte, care literal spune astfel:


"În numele lui Raphael, dispari din fața lui Elial, Samgabiel!"


Cand il investigam pe Samgabiel (a nu se confunda cu Sfântul Gabriel), ne intalnim cu un teribil demon al Lumii Mintii Cosmice. Ingerul Elial este exact opusul sau divin si inefabil. Intr-o zi l-am invocat pe Raphael... Atunci, mare Maestru a venit la chemarea noastra. Maestrul purta in mana sa dreapta tridentul Lumii Mintii. Chipul sau era rumen ca focul. Barba sa alba, cazandu-i pe piept, era in totalitate plina de splendoare si de lumina. Fruntea ampla a Marelui Maestru ne indica profunda sa intelepciune. Unul dintre noi i-a cerut ceva Marelui Maestru. Maestrul i-a raspuns spunand:

- Tu deja nu mai ai nevoie sa ceri nimic!

Realmente era vorba despre un Initiat cu deplina cunoastere a Stiintei Binelui si Raului.

Cititorii nostrii vor fi foarte uimiti sa stie ca Sufletul Uman al Marelui Maestru (Bodhisattva-ul Raphael) are corp fizic. Cel mai grav este sa stii ca acest Bodhisattva ... este cazut! Totusi, lupta teribil pentru a se ridica... Trebuie sa facem diferenta intre Maestru si Sufletul sau Uman. Maestrul este Dumnezeul Intern. Sufletul Uman al maestrului este acum cazut... In lumea Mintii Cosmice traiesc multi demoni foarte periculosi!

Cu o anumita ocazie noi am intrat intr-un templu foarte luminos al Lumii Mintii. Toti investigatorii faceam aceasta cu Corpul nostru Mental. Se gaseau aici, in acest templu, un grup venerabil de batrani. Ei erau imbracati cu tunici de Maestrii. Si foloseau sandale. Pe umerii lor cadeau, in bucle frumoase, pletele lor albe. Barba lor lunga, alba, si fruntile lor ample, confereau tuturor acestor batrani o prezenta magnifica. Noi, investigatorii, am crezut ca ne aflam intr-un templu de Magie Alba, in fata unui grup de Sfinti Maestrii. Aceasta era convingerea pe care o aveam...! Unul dintre batrani a rostit un discurs inefabil. A vorbit despre lucruri sublime! A exprimat lucruri divine! A vorbit despre Iubire, despre Bine, despre Frumusete, despre Caritate, etc.,etc. Dintr-o data a inceput marele Maestru sa atinga problema Sexului. Si atunci, intr-o forma sublima, a spus:

- Cresteti si inmultiti-va! Actul sexual nu are nimic rau, ejacularea seminala nu este gresita, este necesara pentru reproducere, pentru ca Dumnezeu a spus: "Cresteti si inmultiti-va!"

Acesta si multi alti termeni a folosit acel venerabil batran pentru a apara ejacularea seminala. Acela a fost momentul in care noi am inceput sa suspectam sanctitatea acelui "sfant". Am inceput sa ne indoim... Sa fie acest batran un Mag Negru? Totusi, privind in jurul nostru, vedeam doar batrani venerabili..., lumina straucitoare..., lucruri inefabile...! Ni se parea chiar un sacrilegiu sa ne indoim de acest Maestru si de acest loc atat de sfant! Dar indoiala chinuitoare, dincolo de toate, dincolo de rationamentele noastre, continua sa ne biciuiasca profund. Acela a fost momentul cand unul din noi, vrand sa iasa din indoiala, s-a ridicat in picioare si a lansat aceste propozitii:

- Trăiască Cristos! Jos cu Jahve!

inger rafael

Cristos si Jahve sunt cele doua antiteze! Lumina si Tenebre! Magie Alba si Magie Neagra...! Jahve este acel demon care l-a tentat pe Cristos pe munte. Jahve este un demon teribil de pervers! El este seful Magistraturii Negre. Cand noi strigam "TRAIASCA!" si "JOS!" pentru Jahve, atunci Loja Neagra se intoarce impotriva noastra plina de manie, pentru ca Magii Negrii il adora pe Jahve. Il urmeaza pe Jahve... Aceasta s-a si intamplat in acea noapte in acest templu al Lumii Mintii!

Cand acei "sfinți", bărbați cu o venerabila si augusta prezență, au auzit acest "TRAIASCA!" si acest "JOS!" s-a intamplat ceva oribil. Chipul "sfant" al venerabilului batran care vorbea s-a schimonosit tot, s-a evaporat total, s-a transformat... Atunci am vazut neprevazutul. Acea fata s-a facut oribila...! Acei "sfinti" batrani s-au demascat: erau adevarati Printi ai Tenebrelor, teribili Magi Negri ai lumii Mintii Cosmice! Ne-au insultat cu fraze si cuvinte proprii Marii Prostituate al care numar este 666. Ne-au atacat in mod violent... Noi a trebuit sa scoatem din teaca spada inflacarata pentru a ne apara! Apoi ne-am retras din acea grota de Magie Neagră, pe care noi am crezut-o inainte a fi un templu de sfințenie...

 Tratat Ezoteric de Teurgie - Samael Aun Weor - Tratat Esoteric de Teurgie