Samael Aun Weor - Carti in limba romanaTratat Ezoteric de Teurgie

Capitolul 5 - A PATRA INVOCATIE


Continuānd investigațiile noastre de Īnaltă Teurgie, să studiem a patra invocație a Conjurării celor Șapte.

Aceasta invocație este următoarea:

"Prin Samael Sabaoth și īn numele lui Elohim Gibor, īndepărtează-te Andamelek!"

Cine sa fie Andamelek? Cine e Elohim Gibor? De ce figureaza aceste genii in aceasta a parta rugaciune a regelui Solomon? Toate aceste enigme ne faceau sa fim nelinistiti. Doar prin intermediul Inaltei Teurgii se poate face acest tip de investigatii.

inger samael

Samael este Geniul lui Marte. Dar cine sa fie Elohim Gibor si cine Andramelek?

Intr-o noapte am iesit in corp astral. Am intrat intr-o pestera subterana. Atunci, acolo, facand uz de marea Chemare a lui Petru d'Apona, l-am invocat pe Andramelek. Am ramas mult timp in acea caverna subterana a Pamantului, invocandu-l pe Andramelek...! In sfarsit, la jumatatea pesterii a aparut un personaj straniu, negru ca si carbunele. Un personaj gigantic, tenebros si oribil. Noi am intins mana dreapta inspre acel monstru oribil, spunand

- In numele lui Jupiter, Tata al tuturor zeilor, eu te conjur, Andramelek...! TE VIGOS CO SILIM...!

Rezultatul a fost formidabil. Acel demon, ranit mortal de trasnetul teribil al Justitiei Divine, a ramas sub stapanirea noastra.

inger samael

Si atunci Andramelek a vorbit si a spus:

- N-am stiut ca tu erai acela care ma chema! Daca as fi stiut as fi venit mai repede...! Ce pot sa fac pentru tine?

Aceste cuvinte pareau sa iasa din cavernele profunde ale intregului Pamant. Parea ca si cum aceasta voce teribila si puternica izvora din chiar profunzimile intime ale Pamantului! Atunci noi i-am vorbit cu curaj lui Andramelek, spunandu-i:

- Da-mi mana Andramelek!

Tenebrosul personaj s-a apropiat de noi si ne-a dat mana. Cel care scrie acestea a revenit la corpul sau fizic. Atunci acel demon, cu tunica sa de rosu sangeriu, trecand pe deasupra acoperisului locuintei, a exclamat, spunand:

- Ti-a fost frica de mine...! Ti-a fost frica de mine...!

Eu i-am raspuns:

- Mie nu mi-e frica de tine, Andramelek...! M-am intors la corpul meu. Asta e tot!

Intr-o alta noapte, un grup de frati, in corpul nostru astral, ne-am reunit intr-un templu pentru a continua investigatiile noastre in legatura cu acest misterios personaj, Andramelek, mentionat de inteleptul Solomon in Conjurarea celor Sapte.

Toti am facut un mare lant pentru a-l invoca pe Andramelek.

Am utilizat formula lui Petru d'Apona. Dupa cateva invocatii, am auzit acolo, in departare, raspunsul lui Andramelek. Un vant ciudat care ingheta profund...! Un uragan ajungea pana la noi! Personajul acela modula vocala "M". Ii dadea acelei litere o intonatie speciala cu tonuri joase si inalte... Fratii au ramas fermi in lant. Dintr-o data unul dintre frati, care dirija lantul, a exclamat cu voce tare spunand:

- Frati, nu lasati lantul! Ramaneti fermi...! Deja vine Andramelek...!

Dupa cateva momente, a aparut un gigant in pragul usii. Acest gigant avea statura de vreo trei sau patru metri. Acel personaj straniu purta o tunica neagra. O fasie alba ii cadea oblic de la umarul drept pana la coapsa stanga trecand prin fata si pe la spate. Avea un mare medalion pe piept. Purta in mana sa dreapta un sceptru de putere. Acel personaj avea fruntea ampla, ochi mari si albastri in care se reflecta cerul instelat. Nasul drept. Buze fine si delicate. Maini albe cu degete conice. Maini lungi cu forma mistica, ca mainile unui Isus din Nazareth sau ale unui Francisc de Assisi...! Fratele care conducea lantul, desprinzandu-se din el, a iesit in intampinarea lui Andramelek, pentru a-l imbratisa si saluta. Apoi, intorcandu-se inspre fratii din lant, le-a spus:

- Fratilor, vi-l prezint aici pe prietenul meu Andramelek!

Toti fratii tremurau. Unul dintre ei, neputand rezista teribilei forte electrice care iradia din ochii lui Andramelek, s-a retras degraba. A fugit inspaimantat!

Acel gigant extraordinar, plin de mare decenta si cu gesturi fine si delicate, si-a intins mana pentru a saluta cu curtoazie pe absolut toti fratii, apoi s-a indreptat spre un birou si s-a asezat acolo, in fata acestuia. Era ceva interesant sa-l contempli pe acel ciudat gigant, avand atata curtoazie, atata decenta si atata armonie! Ceea ce intr-adevar provoca intristare era sa vezi in spatele acelui minunat gigant, abisurile, adica amintirea umbrei fatale. Totusi, sceptrul pe care acel gigant il purta, medalionul de pe piept si toate gesturile sale, erau realmente ale Lojei Albe. Deja asezat, Andramelek l-a chemat pe fratele care dirija lantul si l-a sfatuit cu urmatoarele cuvinte:

- Incearca dumneata, frate, sa te plasezi intr-un mediu cat mai bun posibil! Imbraca-te cu multe decoratiuni! Intelege dumneata ca noi suntem Ingeri si ca de aceea avem pe deplin dreptul sa traim bine!

Fratele interlocutor i-a cerut permisiunea lui Andramelek, spunandu-i:

- Maestre, va cer un ragaz, in acest rastimp ma duc sa-l caut pe fratele C. (Fratele care s-a retras din sala).

Acela a fost momentul cand fratele care dirija lantul a mers in corp astral prin toate tarile Pamantului, cautandu-l pe fratele care a fugit. Dorea ca acest frate sa vorbeasca cu Andramelek. Totul a fost inutil! Cautarea s-a dovedit fara rezultat... Niciunde nu l-a putut localiza pe fratele C...! Ce s-a petrecut? Pe unde s-a dus? Enigme! Enigme!... Fratele conducator al lantului s-a intors din nou in incaperea unde se afla Andramelek. Totusi, deja nu i-a mai fost posibil sa vorbeasca cu minunatul gigant, pentru ca multe persoane, in corpul lor astral, il consultau. Atunci, fratele conducator al lantului s-a intors la corpul sau fizic. Deja in corpul sau, acel frate s-a trezit foarte de dimineata, si-a luat micul dejun si a iesit pe strada... Unde se ducea? Pai, daca nu stii, drag cititor, afla acum! Conducatorul lantului s-a dus sa-l caute pe fratele C. Acel frate era un batran comerciant si i-a fost foarte usor conducatorului lantului sa-l gaseasca la magazinul sau. Fara indoiala, era aici. Fratele C. era ocupat cu comertul in magazinul sau.

Conducatorul lantului, dupa ce l-a salutat cu curtoazie pe prietenul C., l-a interogat, spunandu-i:

- Bine frate... Spune-mi dumneata, de ce ai fugit de la intrevederea cu Andramelek?

Atunci fratele C. a raspuns, spunand:

- Realmente nu am putut rezista privirii lui Andramelek! M-a privit cu o putere electrica teribila! Eu n-am suportat! Mi-a fost frica si am iesit fugind!...

Atunci conducatorul lantului i-a spus fratelui C.:

- Omule, te-am cautat in corp astral peste tot si nu te-am gasit!

Fratele C. a raspuns:

- Nu m-ati gasit ... pentru ca eu m-am intors la corpul meu!

Toata duminica aceea cei doi barbati au petrecut-o comentand subiectul despre Andramelek. Acel gigant era o enigma pentru cei doi investigatori. Sa fie Andramelek un Mag Negru? Sa fie Andramelek un Mag Alb...? Enigme! Enigme! Enigme...!

Realmente totul era enigmatic! Cei doi barbati si-au propus, fiecare separat, sa-l investigheze pe Andramelek.

Dupa un anumit timp au ajuns la urmatoarea concluzie:

Spiritul care a venit la lant este cu adevarat Maestrul Andramelek. Un Maestru al Lojei Albe. Un Maestru al Misterelor Majore...! S-a intamplat ca acest Maestru sa-si trimita Bodhisattva-ul sau ( Sufletul Uman ) sa se reincarneze!

Amintiti-va ca un Suflet se detine. Un Spirit este! Iar acel Bodhisattva s-a reincarnat in China. Din nefericire, acest Bodhisattva s-a lasat sa cada ...!

Iata misterul "Dublei Personalitati" umane. Unul dintre misterele cele mai mari ale Ocultismului! Bodhisattvasii cad ... prin sex! Fornica! Ejaculeaza licoarea seminala. Si atunci, Sarpele de Foc al puterilor magice, Kundalini, coboara inspre Infernurile Atomice ale omului. Asa cad Bodhisattvasii! Totusi Maestrul, adica Intimul, Spiritul, nu poate sa cada niciodata... A cazut Bodhisattva-ul Maestrului Andramelek! Cel mai rau in acest caz, a fost ca acest Bodhisattva s-a dedicat Magiei Negre. Rezultatul din toate acestea a fost ca Maestrul si-a luat Sufletul sau Vointa, Sufletul Uman, al cincilea Pricipiu al Omului, Corpul Cauzal sau Manas-ul Superior al Teozofiei. Atunci, a ramas sa traiasca in China, cuaternarul inferior, compus din vehiculele Fizic, Eteric, Astral si Mental. Acest cuaternar inferior este, de fapt, un om fara suflet. O crusta Kabalistica! O locuinta goala unde deja nu mai traieste Sufletul, unde deja nu mai traieste Principiul Nemuritor al fiecarui om! Aceste fatade kabalistice sunt locuintele Eului psihologic (Satan). Realmente ... acestia sunt Demonii! Asadar, acest om s-a transformat intr-un Demon! Cand investigatorul il invocă pe Andramelek in astral, poate sa se prezinte Andramelek Demonul sau Andramelek marele Maestru Spiritual.

Mult mai tarziu, noi, investigatorii, l-am invocat pe Andramelek si pe Elohim Gibor si au venit la chemare. Atunci am vazut cele doua antiteze fata in fata! Elohim Gibor este antiteza tenebrosului Andramelek! Elohim Gibor este in intregime un Arhanghel din Raza lui Marte! Poarta spada inflacarata la centura si este un barbat teribil de divin. Cand Andramelek ne-a atacat, am putut cu usurinta sa-l invingem. Apoi, culcandu-se pe patul durerii, ne-a spus ca in China el folosea o fiola numita kinocapol cu care trezea clarvederea discipolilor sai, instantaneu. (Evident ca acest tip de clarvedere dureaza pana cand trece efectul injectiei! Si asta nu este tot.) Demonul Andramelek est un comerciant in China! Traieste bine din punct de vedere economic. Acest personaj al Tenebrelor ... locuieste in Abis.

Un prieten de-al nostru, dupa ce a auzit aceasta relatare ne-a intrebat urmatoarele:

- Asadar, in acest caz, Andramelek ... deja nu mai are Intim? Cand se va dezincarna va urca doar la planul Cauzal? In noua reincarnare va avea corp?

Noi a trebuit sa-i raspundem prietenului urmatoarele:

- Andramelek ... deja nu mai are corp! Cu siguranta ca gigantul care a venit la lant este Intimul lui Andramelek! Acest Intim ... deja nu mai are nici o relatie cu barbatul tenebros care traieste in China...! Cand se va dezincarna omul Andramelek, monstrul fara suflet, atunci nu va putea sa urce la planul Cauzal, nici la Lumile Superioare, fiindca este cineva "fara suflet", este o coaja kabalistica, o casa goala... Nu are nici suflet, nici Spirit! Aceste coji kabalistice se cufunda in Infernurile Atomice ale naturii de-a lungul secolelor: incet, incet, vor degenera si-si vor pierde forta! Apoi vor lua figuri de animale oribile ale Abisului. Mai tarziu figuri de plante si in sfarsit de minerale care, in procesul de dezintegrare, vor fi lipsite de inteligenta. La final se convertesc in pulbere cosmica! Aceasta este "a doua moarte" despre care vorbeste Apocalipsa. Fornicatorii, la urma urmelor, trebuie sa treaca prin moartea a doua. Fornicatorii sunt persoane ale Magiei Negre! Oricine ejaculeaza licoarea seminala este fornicator si candidat sigur pentru Abis si a doua moarte.

Andramelek se va transforma in pulbere cosmica in Abis. Dezintegrarea in Abis este foarte lenta si oribila. De multe ori acesti tenebrosi persista timp de eternitati, timp de Zile si Nopti Cosmice intregi. Dar incet-incet se vor dezintegra si in final mor! Andramelek nu va mai avea corp! Este un Demon teribil de pervers. Maestru Intern sufera groaznic si, clar, va trebui sa plateasca o mare karma pentru ca a creat acest Demon.

Interlocutorul nostru, atunci, ne-a pus aceasta alta intrebare:

- Este vinovat Intimul de faptele rele ale lui Andramelek si de karma pe care o are de platit?

Noi i-am raspuns urmatoarele:

- Intimul este un Miel Sacrificat si va trebui sa plateasca pentru aceasta ex-personalitate tantrica! Intimul, Maestru Intern, va trebui sa se reincarneze pentru a plati karma ex-personalitatii sale. Legea este Lege...! Acestui Maestru i-a lipsit forta pentru a domina tenebroasa personalitate umana. Cand spiritul invinge materia este un victorios. Asta este tot ...

 Tratat Ezoteric de Teurgie - Samael Aun Weor - Tratat Esoteric de Teurgie