Samael Aun Weor - Carti in limba romanaTratat Ezoteric de Teurgie

Capitolul 6 - A CINCEA INVOCATIE


Cititorul care a urmărit atent tot cursul investigatiilor noastre ezoterice va intelege ca Spiritismul cu mediumii săi sau Necromanția cu "laboratoarele"sale nu ne-au servit pentru a face aceste Invocatii transcedentale de Inalta Teurgie. Din nefericire sunt multi studenti care ar vrea sa vada, sa auda, sa atinga si sa palpeze aceste lucruri, dar facultatile lor sunt complet alterate. Sunt multe persoanele care ar vrea "sa iasă" constient in corp astral si suferă nespus pentru că nu reusesc. Cheia pe care am dat-o in primul capitol cu mantra FARAON este formidabila. Important este sa nu renunțăm, să perseverăm, să nu obosim, pānă cand iesim invingători.

In timpul orelor normale de somn, orice fiinta umana se află in afara corpului fizic. In Lumile Interne intervine Intimul, pentru a ne face să intelegem integral toate procesele traiului zilnic. De exemplu: afacerile pe care le facem in timpul zilei, cuvintele pe care le-am spus, emotiile pe care le-am avut, etc., etc. Din nefericire, noi trăim zilnic intr-un mod foarte inconstient. Nu intelegem tripla semnificatie (fizică, sufletească si spirituală) a fiecareia dintre faptele noastre, a fiecaruia dintre cuvintele noastre, a fiecăruia dintre sentimentele zilnice. Atunci Intimul intervine in timpul somnului, pentru a ne face sa vedem, in forma simbolica, tripla semnificatie a tuturor eventimentelor pe care le realizam in timpul vietii de zi cu zi. Asadar, sufletele umane se misca, in timpul somnului, prin aceasta simbologie. Aceste simboluri sunt asa numitele vise.

Daca noi am trăi cu constiință deplină fiecare dintre actiunile noastre zilnice, daca am intelege tripla semnificatie a fiecarui fapt al acestei vieti zilnice a noastre, daca inainte de a ne incredinta somnului am face un exercitiu retrospectiv pentru a face "conștientă conștiința" de toate incidentele petrecute in timplul zilei, atunci, in timpul orelor de somn am fi "īn vacanță", absolut liberi. Ne-am misca constient in corpul nostru astral. Am actiona in Lumile Interne cu Constiinta treaza. Totusi, trebuie sa avertizam ca exercitiul retrospectiv trebuie sa se faca prin intermediul meditatiei profunde. Sa recunoastem greselile noastre, sa ne căim pentru ele, sa luam decizia de a nu le mai săvārși! Sa nu condamnam greselile noastre! Sa nu justificam erorile noastre! Cand le condamnam sau cand sau cand le justificam, nu le-am inteles! Important este sa le intelegem in mod constient. Cand dăm nastere "conștiinței conștiente", totale si absolute despre un anumit defect, atunci acest defect se dezintegreaza. Ne eliberam de el! Important este, deci, ca visatorul sa se trezeasca in Lumile Interne in timpul somnului normal, fara "mediumisme" sau "hipnotisme", etc.

Dupa aceasta introducere in prezentul nostru capitol, vom continua cu investigarea Conjurarii celor Sapte. Noi, dupa ce ne-am ocupat de precedenta investigatie, ne-am propus sa studiem in Lumile Superioare a cincea conjurare a marelui rege Solomon.

Sa o vedem:

"Prin Zachariel și Sachiel Melek, supune-te īn fața lui Elvah, Sanagabril!"

Deja stim ca Zachariel este Geniul lui Jupiter. Ceea ce nu stiam era cine au fost Elvah si Sanagabril. La o simpla privire am inteles ca erau cele doua antiteze din Raza lui Jupiter. Pe Sanagabril a trebuit sa-l invocam cu Chemarea lui Petru d'Apona, pentru ca era vorba despre o entitate tenebroasa. Deoarece trebuia sa o conjuram pentru a o indeparta, logic, se deduce ca era un tenebros! In ceea ce-l priveste pe Elvah, se deduce ca era un Inger luminos, deci trebuia sa-l folosim pentru a-l indeparta pe Sanagabril. Astfel deci, Elvah nu se putea invoca cu Chemarea lui Petru d'Apona. Trebuia sa-l chemam in Numele lui Cristos, prin Maiestatea lui Cristos, prin Puterea lui Cristos.

zahariel

Noi, in Lumile Interne, am inceput sa-l invocam pe Sanagabril. Invocatia am facut-o in corp astral, īnlăuntrul unui mic salon. L-am chemat de multe ori, si Sanagabril intarzia. Un coridor ingust, un culoar mare plin de tenebre, conducea pana la micutul salon inauntrul caruia faceam invocatia. Dupa o perioada de rabdatoare asteptare, am auzi pe coridorul ingust pasii cuiva care venea. Fara indoiala, acesti pasi nu erau foarte placuti! Zgomotul acestor pasi nu era zgomot de pantofi sau de sandale. Era un zgomot diferit! Era un zgomot de gheare si de unghii, ca acelea ale unui tigru sau ale unui animal periculor.

Noi am ramas fermi! Am asteptat ca Sanagabril sa se apropie ceva mai mult. Eram pregatiti pentru a-l conjura cu forta mare...! Imediat, o fiinta ciudata a ajuns pana la pragul acelei incaperi. Ne-am uitat si am vazut un chip atat de oribil, ca doar imaginatia unui nebun de legat sau a unui idiot l-ar putea concepe. Mai bine era pentru noi sa-i vedem iesind din morti din mormitele lor in mijlocul noptii decat sa contplam chipul grozav de oribil al lui Sanagabril! Sincer, ne-a surprins atat de mult aspectul teribil al acestui animal diabolic, incat a trebuit sa ne intoarcem instantaneu la corpul fizic. Nu ne-a fost frica! Ne-a surprins urāțenia sa oribila...! La acest trist stadiu ajung toti acei care urmeaza Drumul Negru!

Totusi nu am renuntat si ne-am propus sa infruntam din nou oribilul spectacol.

sngbrlAstfel deci, cu spirit ferm, intr-o alta noapte, in corpul nostru astral am facut din nou invocatia pentru Sanagabril. De aceasta data l-am invocat la coltul uneia dintre strazile unui mare oras. Sanagabril a venit la chemarea noastra! Dar, doritor sa converseze cu noi si-a luat figura unui om normal. Parea un bancher, si a ajuns sa ne vorbeasca despre bani; ne-a spus numarul castigator de la Loterie, cică pentru a-l cumpara... Cu aceste tentatii dorea sa ne atraga in sfera sa de influenta tenebroasa. Loteria este pura Magie Neagra! Se fura un popor intreg pentru a se imbogati cativa. Noi nu ne-am lasat prinsi in aceasta "colivie de aur". Ne interesa doar sa cunoastem acest aspect tenebros, aceasta umbra a lui Jupiter!

Apoi, intr-o alta noapte, ne-am propus sa-l investigam pe Elvah. Acest Inger este Iubire, Altruism, Caritate, Castitate, Sfintenie!

 Tratat Ezoteric de Teurgie - Samael Aun Weor - Tratat Esoteric de Teurgie