Samael Aun Weor - Carti in limba romanaTratat Ezoteric de Teurgie

Capitolul 7 - A SASEA INVOCATIE


pentagramaCalea Inaltei Teurgii ne permite sa studiem Marile Mistere ale Vietii si ale Mortii. Totusi, este necesar sa invatam sa iesim constient in corp astral. Cei care nu detin inca aceasta facultate, au nevoie sa o dobandeasca. Este necesar un antrenament zilnic, riguros, pentru a obtine aceasta facultate. Dupa ce ne intoarcem la corp, ne trezim in pat. Multi discipoli comit greseala de a se misca in pat chiar in momentul trezirii din somnul lor normal. Cu aceasta miscare se agita corpul astral si se pierd amintirile. Studentul ocultismului, la trezirea din somnul sau normal, nu trebuie sa se miste! Trebuie sa ramanem nemiscati, sa inchidem ochii si sa facem un exercitiu retrospectiv, pentru a ne aminti cu minutiozitate toate acele locuri pe unde am fost in corpul nostru astral, toate acele cuvinte pe care le-am auzit, pe care le-am spus, etc. Pentru acest tip de investigatii nu servesc mediumii Spiritismului. Se intampla faptul ca mediumii nu au suficient echilibru mental. Mediumii sunt victimele entitatilor tenebroase. Mediumii au corpul mental dislocat. Vrem să spunem cu aceasta faptul ca, corpurile mental si astral ale mediumii nu posedă echilibru mental, logica exactă care este necesara pentru a investiga toate cauzele si efectele din Natura. Deja stim faptul ca legile naturale se proceseaza intelept. Orice efect isi are cauza sa. Orice cauza este efectul altei cauze superioare. Adesea ni s-a dat ocazia sa ascultam multi indivizi dezechilibrati, care s-ar zice ca se relationeaza cu entitati din Lumea de Dincolo! De obicei, acesti subiecti sunt mediumi. Este necesar sa stim ca investigatorul Lumilor Superioare trebuie sa posede echilibru mental in fata tuturor probelor. Adevaratul investigator este profund analitic si teribil de exact. Noi suntem matematici in investigatie si foarte exigenti in expresie...

Dupa aceasta introducere a prezentului nostru capitol, vom povesti cititorilor nostri investigatia pe care am focut-o cu a sasea invocatie a marelui Rege Solomon. Aceasta invocatie este urmatoarea:

"În numele divin și uman al lui Shaddai și prin semnul Pentagramei pe care o am în mâna dreaptă, în numele Îngerului Anael, prin puterea lui Adam și a Evei care sunt Iot-Chavah, retrage-te Lilith, lasă-ne în pace Nahemah!"


Cine sa fie Lilith? Cine este Nahemah? De ce ar trebui să-i conjurăm pe acești tenebrosi in numele Îngerului Anael, Înger al Iubirii si prin Puterile lui Adam și ale Evei care sunt Iot-Chavah? Noi am dorit sa-l cunoastem pe Îngerul Anael, Îngerul Iubirii!

Un grup de frați, in corp astral, l-am invocat pe Ingerul Anael, in numele lui Cristos, prin Maiestatea lui Cristos, prin puterea lui Cristos! Invocatia am facut-o in lanț, in curtea interioară a unei case. Era aurora unui răsărit... Si l-am chemat cu voce tare pe Ingerul Iubirii! Dupa un timp, am vazut trecând pe deasupra curtii casei, la mare inaltime, niste pasari inefabile! Pasari de argint!... Pasari de aur!... Pasari de foc!... Una dintre ele, cea mai frumoasa, era Anael, Ingerul Iubirii, care in corpul sau astral si-a luat aceasta frumoasa figura. Noi toti am exclamat: "Deja vine Anael, Ingerul Iubirii!"

inger anaelAm asteptat ca aceste pasari minunate si divine sa coboare in curtea acelei case, de unde noi toti, fratii, am făcut invocatia de Inalta Teurgie. Totusi, acele pasari au trecut in zbor navalnic si nu au coborat in curtea acelei case. Ce sa fie...? Ce s-a intamplat? Imediat cineva a batut de trei ori, ritmat, in poarta casei. Noi am desfacut lantul si, frumos imbracat cu tunica trandafirie si albastra, s-a aratat in prag. Alti copii l-au urmat. Acest frumos copil era Anael, Ingerul Iubirii, Ingerul Aurorei, Ingerul lui Venus! Pletele acestui copil pareau ca o cascada de aur care cadea pe spatele sau inefabil. Parea un copil de doisprezece ani. Chipul sau rumen ca aurora. Copilul aducea flori in bratele sale. Noi am ingenunchiat pentru a ne bincuvânta. Iar el ne-a binecuvântat. In prezenta acelui frumos copil oricine simte ce redevine copil! Conducatorul lantului, in genunchi in fata Ingerului Iubirii, l-a consultat pentru ceva. Copilul i-a răspuns cu mare înțelepciune. Am observat cu atentie aura acelui Inger: este albă, pură, inocentă, perfectă. Ingerul Anael iradia lumină stralucitoare, lumină divină, lumină inefabilă! Acea lumina pretioasă iradia din maduva sa spinală... Realmente, maduva spinală este Sfeșnicul cu Șapte Vase al Templului. Uleiul din aur pur al Sfesnicului este semenul cristonic pe care fornicatorii il ejaculează in mod mizerabil. Ingerii sunt plini de lumină si de foc pentru că sunt absolut caști. Demonii sunt plini de tenebre, pentru că își varsă samânța in mod mizerabil. Pentru a procrea nu este nevoie sa ejaculezi lichidul seminal. Samanta intotdeauna trece la matrice, fara necesitatea de a ejacula semenul. Multiplele combinatii ale substantei infinite (semenul) sunt minunate.

Dupa ce noi l-am invocat pe Ingerul Anael, ne-am propus sa o cunoastem pe Lilith, antinteza sa tenebroasa. In alta noapte, cea mai linistita... cea mai tacuta... i-am invocat pe Anael si pe Lilith simultan.

Invocatia am facut-o in corp astral, in interiorul unui mic salon. Dupa cateva momente a venit Ingerul Anael la chemarea noastra. Frumosul copil avea o prezenta inefabila. Noi am ingenunchiat, iar el ne-a binecuvantat. Apoi, copilul s-a asezat pe un scaun. Noi, plini de imensa veneratie si cu profund respect, i-am cerut copilului favoarea de a o invoca pe antiteza sa, Lilith. I-am spus astfel:

- Maestre, invocă-ne-o acum pe Lilith, deoarece investigăm perechile de opuși ai filosofiei.

Ingerul Anael, mental, a facut invocatia antitezei sale... Am simtit pași afara. Si dupa cateva momente a intrat in salon alt copil, de marime absolut identica cu a lui Anael, Ingerul Iubirii. Era antiteza lui Anael. Era Lilith! Am privit si am vazut in noapte un copil teribil de rău, un copil cu chipul teribil de pervers...! Acest copil imbrăca o tunică de culoare neagra si albastru inchis, culori din gama infrarosu. Exact aceste culori, insa in gama ultravioleta, sunt folosite de Loja Alba. Infraroșul este de la Loja Neagra! Ultravioletul este al Lojei Albe! Lilith este un Demon, iar hainele sale sunt de Demon. Lilith este teribil de fornicator! Din maduva sa spinala iradiaza doar abisuri si tenebre. Noi, investigatorii, i-am oferit un scaun lui Lilith pentru a se aseza. Si scaunul a fost pus in fata Ingerului Anael. Astfel deci, cele doua antiteze ale lui Venus s-a asezat fata in fata...! Anael si Lilith! Iubirea si Contra-Iubirea de care Iamblichos, Teurgul, i-a facut sa apara in fata multimilor, in timpuri antice. Aici erau acum Iubirea si Contra-Iubirea, fata in fata! Lilith nu indraznea sa priveasca chipul senin, radiant si luminos al lui Anael. Atunci noi am exclamat:

- Iata misterul sufletelor gemene! Iata perechea de opusi ai filosofiei!

Am fost imbătați prin intelepciune; eram intr-o adevarată stare de teribilă exaltare mistică! (Exista diferite tipuri de suflete gemene).

Lilith si Nahemah sunt doi Demoni teribil de perversi. Acesti doi Demoni guverneaza sferele Abisului.

Maestrul Hilarius IX, in cel de-al Treilea Mesaj al său din Aryavarta Ashram despre Ordinul Sacru din Tibet, spune textual urmatoarele:

"Există in infernuri - spun kabaliștii - doua regine ale Strigilor: Lilith, mama avorturilor si Nahemah, frumusetea fatidicș si mortală.

Cand un barbat este infidel sotiei pe care i-a dat-o cerul si se dedă desfrâului pentru o pasiune sterilă, Dumnezeu îi ia soția legitimă pentru a-l arunca in brațele lui Nahemah. Aceasta regină a Strigilor știe să-l seducă cu toate vrăjile virginității si ale iubirii. Deviază inima părinților împingându-i la abandonul fiilor lor; îi face să viseze la văduvie pe cei căsătoriți și la căsătorie pe oamenii consacrați lui Dumnezeu. Când pune mana pe titlul de soție este usor să o recunoși: în ziua nunții apare cheală, căci părul, fiind vălul pudorii femeii, îi este dat jos în acea zi. După nuntă este cuprinsă de disperare și de sila existenței. Predică suicidul și, în final, abandonează violent căminul, lăsând-o marcată pe victima sa cu o stea infernală între cei doi ochi. Adaugă tradiția că, atunci cand sexul ajunge să domine creierul, această stea se răstoarnă (Steaua Pentagonală), și victima cade în cap mișcându-și picioarele ridicate în aer."

arcan 16 fragilitatea

"Așa apare imaginea Nebunului într-una dintre cele 72 de cărți ale tarotului Boemilor. În privința faptului că știința profană i-a considerat, sistematic, nebuni pe Inițiați, pentru resemnarea noastră este de ajuns faptul notoriu că numita știintă este absolut incapabilă de a distinge, în acest caz, o cădere de o coborare. Psihiatrul ignoră complet existența reală a lui Adam Protoplastos."


In Abis, Lilith si Nahemah traiesc intr-o luptă eternă. Sufletele depravate ale lui Lilith nu mai au deja nici o posibilitate de mântuire. Victimile lui Nahemah au inca posibilitatea de a iesi din Abis.

Problema este sexuala. Demonii sunt teribil de fornicatori! Omul este simbolizat prin Steaua cu Cinci Varfuri. Creierul trebuie sa controleze sexul. Cand creierul deja nu poate sa controleze sexul, atunci Steaua Pentagonală ramane inversată, si se afunda in Abis. Demonii pot fi simbolizati prin Steaua Pentagonală inversată.

 Tratat Ezoteric de Teurgie - Samael Aun Weor - Tratat Esoteric de Teurgie