Introducere in Kabala

Trinitati

Aziluth Trinitate Samael Aun Weor

In Arborele kabalistic primele trei emanatii, cele mai elevate, sunt numite Keter, Chokmah, Binah si formeaza Lumea Arhetipurilor sau a Emanatiilor, Aziluth.

Acesti trei Sephiroti corespund trinitatilor din alte religii, doctrine, mitologii, etc., cu care poate suntem mai familiarizati. Invatand despre acesti trei sephiroti intelegem mai multe despre trinitatiile religiilor. Si, reciproc, analizand diversele trinitati, in variatele forme in care sunt prezente, de la cele mai ermetice la cele mai descriptive, gasim atribute, fatete ale acestor trei sephiroti si, implicit, ale celorlalti sapte:

Dumnezeu Tatal Fiul Sfantul Duh            In Crestinism: Tatal, Fiul, Sfantul Duh


Samael Aun Weor Carti limba romana free download         In Hinduism: Brahma, Vishnu, Shiva. 

Acestia au corespondentele lor polarizate feminin: Sarasvati, Lakshmi, Parvati

Gnoza Samael Aun Weor cei trei munti

In Budism: Dharmakaya, Sambogokaya, Nirmanakaya

                cele Trei Kaya

In traditia Mayasa apar, in Popol-Vuh: Huracan Kakulha, Chipi Kakulha, Raxa Kakulha

(Uraganul Fulgerator, Fulgerul Nou Nascut, Fulgerul cel Viu)

Samael Aun Weor Edda nordic        In mitologia nordica: Odin, Balder, Thor sau Wotan, Wili, We


Samael Gnoza Magie Cristica AztecaIn mitologia Nahua, Azteca: Tonatiuh este Trinitatea.

Quetzalcoatl este Cristosul.

        (pe larg aici http://www.samaelgnosis.us/aztec_calendar/chapter_01_tonatiuh.html )


Samael Aun Weor limba romana carti    In Taoism: Unu, Doi, Trei - "Cei Trei Puri" (Yuanshi Tianzun, Lingbao Tianzun, Daode Tianzun)

"Dao a dat nastere Unului. Unul a dat nastere lui Doi. Doi l-a nascut pe Trei. Trei a nascut 10.000 de fiinte. Cele 10.000 de fiinte il poarta in spinarea lor pe yin si il imbratiseaza pe yang"


In Shintoism: Ame-no-Minaka-Nushi-no-Mikoto, Takami-Musubi-no-Mikoto, Kammi-Musubi-no-Mikoto


Ahura Mazda download pdf

    In Zoroastrianism: Ahura Mazda, Spenta Mainyu, Angra Mainyu


    In Gnosticism: Primul Logos, Al Doilea Logos, Al Treilea Logos. Aziluth este numit Lumea Logoica.

s.a.m.d.


Observatii:

- Unitatea in Trinitate, la fel cum in crestinism Dumnezeu este Tatal-Fiul-Sfantul Duh, trei in unu, poate fi prezenta in diversele traditii, fara a fi explicitata, divinitatea unica prezentand aspectele a trei divinitati in anumite contexte (ex. Zeus in mitologia greaca)

- nu toate Trimurti-urile se refera la Trinitatea din acest articol - Kether-Chokmah-Binah. Carl Jung considera ca aranjarea zeitatilor in tripleti, in religii, este un arhetip. In Arborele Kabalei si in corespondentele sale in diversele religii veti descoperi Trimurti-uti si la alte niveluri. Astfel, Binah se dedubleaza, se divide in doua polaritati (sa zicem masculin-feminin), Aba si Aima, care in Daath dau nastere lui Hesed. Deci un alt Trimurti: Aba-Aima-Hesed. Iar Hesed, cu cele doua suflete, divin si uman, formeaza un alt Trimurti: Hesed-Geburah-Tipheret. Poate parea complicat la inceput, insa prin putin studiu, mai tarziu devine simplu si logic.