Samael Aun Weor - Carti in limba romanaTratat Ezoteric de Teurgie

Capitolul 3 - A DOUA INVOCATIE


Duoa ce am terminat noi investigatia ezoterica a primei invocatii a acestei Conjurari a celor Sapte, pe care in alte timpuri ne-a dat-o inteleptul rege Solomon, ne-am propus sa investigam cea de-a doua invocatie, care literal spune astfel:

In numele lui Gabriel, fie ca Adonai sa-ti porunceasca si sa te indeparteze de aici, Bael ** !

inger gabrielStim ca Gabriel este un Inger Lunar! Stim ca Adonai este un Inger pretios! Totusi... nu stim cine ar putea fi Bael! De ca ar trebui sa-l conjuram in numele lui Adonai? Acestea erau enigme pentru noi si trebuia sa le descoperim!

Intr-o noapte, in corp astral, l-am invocat pe Bael. Bael era un rege tenebros, care traia intr-o pestera a desertului Gobi. Aici isi instruia discipolii. Preda magia neagra a sferelor sublunare. Adonai, fiu al Luminii si al Bucuriei, era opusul sau. Acest doua antiteze ale filozofiei erau intim relationate ca razele Lunii. Prezenta lui Bael era pe deasupra tenebroasa nevoie mare. Incoronat ca un rege... Ochii indepartati si fermi. Sprancenele sale groase; nasul rotund la varf si drept; buzele groase; chipul sau rotund. Purta tunica de Mag Negru.

Ranit de Conjurarea noastra, tremura in fata noastra. Nu am legat cu el multa prietenie. Caracterul sau a fost inabordabil.

In alta noapte, noi, investigatorii l-am invocat pe Adonai, Fiul Luminii si al Bucuriei. Un copilas de vreo cateva luni a venit la chemarea noastra si ne-a atacat cu o forta teribila si sinistra! Noi a trebuit sa ne folosim de toate fortele noastre sufletesti si spirituale, pentru a incerca sa-l invingem. Insa totul a fost inutil! Acel copil era dotat cu o forta omnipotenta...! Cineva ne-a spus sa-i dam mana prieteneste. Asa am facut. Am intins mana noastra cu dorinta de a-l saluta. El atunci a raspuns fratern si a dat mana cu noi. Acesta era Gardianul Pragului al Ingerului Adonai, Fiul Luminii si al Bucuriei! Cel mai interesant este sa te gandesti ca Ingerul Adonai, dincolo de nemasurata sa perfectiune, inca il mai pastreaza pe Gardianul Pragului, Eul Psihologic, Eul care se reincarneaza, pe care, cu totii trebuie sa-l decapitam si sa-l dizolvam, pentru a-l incarna, inlauntrul nostru insine, pe Cristosul intern.

inger adonaiCe dificil este sa obtii perfectiunea!

Un Inger atat de pretios ca Adonai si, fara indoiala, este dur sa te gandesti ca inca pastreaza Eul Psihologic! (Manunchi de vechi amintiri...)

Alta noapte, cea mai profunda, cea mai tacuta ... noi, investigatorii, l-am invocat pe Ingerul Adonai. Pretiosul Inger ne-a trimis, prin alti ingeri, un cadou divin: un medalion care atarna de un lant de aur! Respectivul medalion ne confera puterea de a schimba instantaneu planul cosmic. Cu aceasta comoara pretioasa putem sa intram in orice departament al Regatului. Ne-am facut buni prieteni cu pretiosul inger Adonai, Fiul Luminii si al Bucuriei si cu Maestrul Zanoni! Toti stim ca Zanoni a primit initierea cosmica in Turnul de Foc al vechii Caldee a inteleptilor. De atunci Zanoni a primit Elixirul Vietii Lungi si a putut sa-si conserve corpul fizic timp de milioane de ani... ! Marele Maestru Zanoni s-a lasat sa cada deoarece s-a indragostit de o artista din Napoli! Iar rezultatul greselii sale a fost ghilotina. Acolo a murit marele Maestru!

Noi, investigatorii, a trebuit sa invatam multe lucruri de la Ingerul Adonai: intelepciune inefabila!

Cu o anumita ocazie, au venit la noi Adonai, fiul Luminii si al Bucuriei, si Maestrul Zanoni. Unul dintre noi, putin surprins, a asteptat. Atunci, amandoi, Adonai si Zanoni, i-au spus surprinsului investigator sa taie cu spada sa un fir straniu care era pe jos. Investigatorul, surprins, intre perplexitate si gratie, s-a supus si a taiat firul acela cu spada sa inflacarata. Odata facut acest lucru, am inteles ca a fost eliberat de o vraja fatala, de un curent malefic, de un act de magie neagra... Cineva l-a prejudiciat cu aceste arte ordinare si i-a cauzat mare rau. Apoi, Maestrul Zanoni si Adonai, impreuna, au vindecat corpul astral al investigatorului si l-au insanatosit.

Indeplinind ordine supreme, in muncile urmatoare, a trebuit sa-l scufundam in abis pe regele Bael. Acest tenebros personaj utiliza puterile pentru a cauza daune mari umanitatii. Realmente, Bael este capul legiunii si trebuie sa-l conjuri in numele antitezei sale, Adonai, Fiul Luminii si al Bucuriei.

Pentru a finaliza prezentul capitol, trebuie sa-i avertizam pe imprudenti ca niciodata sa nu-i invoce pe tenebrosi, pentru ca aceasta este extrem de periculos...! Noi ne-am vazut obligati sa-i invocam pe acesti tenebrosi pentru a investiga Conjurarea celor Sapte a inteleptului Solomon. Era un caz important si trebuia sa facem acest tip de investigatii. Acest gen de tenebrosi se invoca folosind Conjurarea lui Petru d'Apona. Dar, avertizam ca Ingerii Luminii, Fiintele Inefabile, nu se pot invova cu Chemarea lui Petru d'Apona. Ingerii se invoca in Numele lui Cristos, prin Puterea lui Cristos, prin Gloria lui Cristos.

Sa aiba grija imprudentii! Sa nu comita greseala de a invoca Demoni! Aceasta i-ar putea conduce la nenorocire! Noi, investigatorii putem sa facem aceste investigatii pentru ca suntem foarte antrenati in folosirea si coordonarea corpului astral. Totusi, intotdeauna ne-am vazut in mari pericole!

bael

______________________________

** n.e. - Bael, sau Belial, sau Baal (plural Baalim in ebraica) - toate aceste nume sunt relationate cu lumile Klipoth. Baal in ebraica inseamna "domn" sau "stapan", care este contrar, opus, lui Adonai, tradus (si din biblie) ca "Domnul", "Doamne", ca apelativ. Dumnezeu in Malkuth este Adonai dar Bael/Baal este domn in Klipoth, in iad.

 Tratat Ezoteric de Teurgie - Samael Aun Weor - Tratat Esoteric de Teurgie