Samael Aun Weor . ro  - Prima pagina      -      Carti in limba Romana

.

.

GIMNASTICA DE LAMASERIE sau RITURI TIBETANE


Note de editor:

Textul de mai jos este transcris dupa instructiunile orale date de Samael Aun Weor unuia dintre studentii gnostici. Textul transcris a fost initial publicat in limba spaniola sub forma unei povestiri si includea si alte subiecte, mai multe portiuni anecdotice personale si lucruri ce nu erau in legatura cu gnoza. In anii urmatori, pasajele adiacente subiectului principal au fost eliminate si lucrurile de baza au fost stranse si prezentate ca o carte scrisa de Samael Aun Weor, insa trebuie notat ca el nu a scris - propriu-zis - acest text, ce nu poate fi considerat, din aceste motive, complet sau original, chiar daca Samael a continuat sa predea si sa practice exercitiile descrise aici.

Ca o nota de subsol, autorul textului initial a devenit relativ cunoscut pentru scrierea sa, si cand a venit la o intrunire gnostica, cativa ani mai tarziu, Samael Aun Weor i-a cerut sa arate exercitiile de lamaserie in fata studentiilor. Omul a raspuns "Imi pare rau, dar eu nu le practic. Nu le cunosc."

"Exercitiile de Lamaserie" rau "Riturile Tibetane" ale traditiei gnostice sunt o condensare rafinata si sintetica extrasa din anticele si foarte sofisticatele stiinte ale Yantra Yoga ('khrul 'khor), care consta intr-o serie de exercitii foarte riguroase si energice practicate in toate scolile de Budism Tibetan.

Terminologie

Aceste exercitii au fost conoscute sub diverse denumiri, de obicei "Rituri Tibetane" sau "Exercitii de Lamaserie. Este important de notat ca termenul "lamaserie" nu este originar din Asia ci a fost inventat de occidentali. Samael Aun Weor a utilizat termenul ce era conventional la momentul cand le preda. Totusi, in spiritul imbunatatirii continue si respectand traditia din care aceste exercitii sunt derivate, am prefera sa nu prepetuam utilizarea acestui termen. Ca urmare, in aceasta carte, denumirea "lamaserie" poate fi inlocuita cu termenul mai exact si mai potrivit de "manastire".


Yantra Yoga

Cuvantul sanscrit yantra, ce deriva din radacina yam, ce impica : a controla, a incatusa, a lega/legatura, a tine/a sustine inseamna, poate fi tradusa literal si ca "masina", "instrument", "mijloc (prin care)". Acest cuvant are diferite sensuri corespunzatoare traditiei ce il utilizeaza.

In Hinduism, acest termen este deobicei folosit in Tantra hindusa (invatatura ezoterica) in legatura cu diagramele mistice sau figurile utilizate in meditatie.

In Budism, yantra se refera la o serie de miscari ale corpului ce se invata in Tantra Budista pentru a pregati intr-un mod special studentii. Maestrul tantric indian Padmasambhava si elevul sau, un invatat calugar numit Vairochana, sunt creditati pentru stabilirea Budismului in Tibet (in special Dzoghen) in secolul opt d.C., ca si pentru fondarea medicinei Tibetane si a unei sofisticate serii de exercitii fizice si energetice numite "Yantra Yoga" (in tibetana 'khrul 'khor, intalnit si ca trul khor) a carui scop era crearea unui fundament puternic pentru dezvoltarea spirituala.

Astazi, aceste exercitii sunt practicate in unele dintre scolile Budismului Tibetan, dar este tinut doar pentru initiati. Asa cum spunea Samael Aun Weor, unele dintre exercitii au fost prezentate public dar intr-o forma incompleta.

Adevaratele exercitii Yantrice au o oarecare legatura cu Hatha Yoga (acum foarte populara in Occident), Ghi Gung, si diverse arte martiale, toate acestea aparute cu intentia de a mentine corpul fizic intr-o forma buna pentru a putea suporta solicitarile intense ale dezvoltarii spirituale. In mod clar, Hatha Yoga si artele martiale, amandoua, si-au abandonat in cea mai mare parte originile concentrate spre dezvoltarea spirituala, dovada pentru aceasta fiind completa lor inabilitate de a trezi constiintele celor ce le practica. Exercitiile descrise mai jos, insa, sunt foarte diferite si, practicate in mod sustinut, pot trezi constiinta si pot aduce multe alte beneficii esentiale.

Printre scolile Budismului Tibetan sunt diverse variatii si traditii ale Yantra Yoga. Exercitiile din aceasta carte sunt extrase, fara a fi identice, cu acele traditii.

Asa cum veti gasi scris:

"Aceste rituri nu sunt patrimoniul exclusiv al nimanui. Sunt niste manastiri in Himalaya si in alte locuri, unde aceste rituri sunt practicate, cu precadere intr-o manastire numita "Fantana Tineretii"...

"Am obtinut unele date de la manastirea amintita, pe care o stiu foarte bine, si alte date de la alte scoli din India, pe care le stiu foarte bine, deasemenea."- Samael Aun WeorGIMNASTICA DIN LAMASERIE


E necesar să știm că în corpul uman, în organismul celular, există anumite Chakre pe care le-am putea numi specifice, speciale pentru vitalitatea organică; sunt sub formă de vârtejuri pe unde intră prana, viața, în organismul nostru.

Repet, aceste șapte Chakre sunt fundamentale pentru vitalitatea organismului fizic [aceste Chakre sunt relaționate cu vitalitatea organismului, chakre aditionale, nu se refera aici la cele sapte binecunoscute chakre principale ale corpului] la ; pe acolo pătrunde prana, viața, în corpul vital, este suportul întregii activități organice.

Cea Laringiană, de exemplu, păstrează concordanță, relație, cu cea Prostatică, de aceea vocea, cuvântul, trebuie să fie supravegheat. Trebuie să evităm cu grijă sunetele ascuțite sau exagerat de joase în voce. Dacă observăm cu atenție viața multor bătrâni ramoliți, putem verifica perfect că emit multe sunete ascuțite; aceasta denaturează potența lor sexuală sau indică, totodată, impotența; la fel se întâmplă cu acele sunete exagerat de grave, cavernoase; de asemenea denaturează potența sexuală.

Așadar vocea bărbatului trebuie să se mențină în limitele normalului, iar vocea femeii, de asemenea, nu trebuie să fie nici exagerat de joasă, nici exagerat de ascuțită, pentru că aceasta denaturează potența sexuală datorită intimei relații existente între laringele propriu-zis și centrul sexual. S-ar putea argumenta că femeia nu are prostată; așa este; totuși ea are Chakra Prostatică, care este în relație cu uterul, și această Chakra îndeplinește sau joacă un rol foarte important, tot atât de important ca și Chakra Prostatică la bărbat; la femeie, Chakra Prostatică am putea-o numi Chakra Uterină, și știm deja importanța uterului la femeie.

O dată făcut acest scurt preambul, vom relata, spre binele fraților noștri gnostici, ceva care are importanță ca informație.

În urmă cu câtva timp, în India trăia un colonel englez retras din serviciul militar activ; era un bărbat de vreo șaptezeci de ani și avea un prieten tânăr. Acel colonel auzi vorbindu-se despre o Lamaserie care exista în Tibet, în care oamenii deveneau tineri, unde mulți soseau bătrâni și plecau tineri; dar despre aceasta vă voi povesti în formă precisă mai târziu; deocamdată vreau numai să vă explic temeiul, motivul acestor șase rituri care fac posibilă întoarcerea la tinerețe, același lucru pe care-l căuta colonelul englez.

Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să căutăm sănătatea, pentru că un corp sănătos servește pentru orice, suportă totul și răspunde la o muncă materială sau spirituală în orice moment i se cere. După cum am mai spus, primul lucru, este să ne vindecăm corpul și să-l menținem frumos pe tot timpul vieții; celălalt lucru este să-l menținem în bune condiții pentru că, ce poate face cineva cu un corp bolnav? Este evident că un esoterist, un inițiat, nu trebuie să fie bolnav niciodată; bolile și problemele chinuitoare sunt pentru persoanele care nu se află pe Drumul adevărat, nu? Dar cel care se află pe Cale nu trebuie să fie nici ramolit, nici bolnav, asta este clar.

Există o serie de exerciții esoterice foarte importante. De exemplu, în esoterism s-a vorbit mult despre Kundalini Yoga, despre Viparita Karanhi Mudra, s-a vorbit despre dervișii dansatori sau dervișii rotitori… Există derviși în India, în Pakistan etc., care știu să realizeze anumite dansuri minunate; prin intermediul acelor dansuri trezesc anumite puteri, dezvoltă anumite Chakre; dacă cineva vrea să ajungă să aibă un corp tânăr, dacă dorește dezvoltarea Chakrelor, este urgent să cunoască toate acestea; să vedem, deci, această serie de exerciții…

Tinerii nu apreciază cât valorează tinerețea pentru că sunt tineri, dar bătrânii da, apreciază această bogăție care este tinerețea; totuși, cu aceste șase rituri pe care le vom practica, un bătrân poate reîntineri. Este clar că prin aceste rituri o persoană dacă este tânără se poate menține tânără, iar dacă este bătrână, se poate întoarce la tinerețe.

Cu aceste practici, orice persoană se poate vindeca de bolile sale. Aici vom întâlni Mayurasana, poziția în genunchi, poziția mesei care se vede pe anumite ruine sacre etc. etc. etc. Este o sinteză de exerciții esoterice cu documentație în India, Persia, Pakistan, Turchistan, Yucatan, Mexic etc.

Pe aici am văzut niște publicații, dar ele nu învață formula în mod amplu echilibrată cum este necesar. Așadar, ceea ce te voi învăța, este foarte important și poți foarte bine să predai acolo în America de Sud la toți frații Mișcării Gnostice.

În primul rând, pentru ca bătrânii să redevină tineri: oameni de șaptezeci de ani, de exemplu, pot să devină persoane de treizeci și cinci sau patruzeci de ani. Mi se va spune că de ce nu arăt mai tânăr; pur și simplu pentru că nu am fost interesat în a conserva corpul meu fizic, dar acum, când sunt informat că trebuie să conserv acest corp un timp indefinit pentru a putea iniția Era Vărsătorului, este evident că trebuie să practic astfel de exerciții.

Odată, pe aici, am văzut o publicație care mi-a fost trimisă din Costa Rica, conținând astfel de rituri, deoarece aceste rituri nu sunt patrimoniul exclusiv al unora sau al altora. Există anumite Lamaserii în Himalaya și în alte locuri unde se practică aceste rituri, în special într-o Lamaserie care se numește „Izvorul tinereții”, dar este clar că, în ciuda faptului că acolo se practică multe exerciții, nu am găsit toată documentația exercițiilor în publicația citată. Am găsit niște date obținute de la aceeași Lamaserie pe care eu o cunosc foarte bine, cum cunosc și alte școli care sunt în India; nu ai decât să-ți dai osteneala să călătorești puțintel prin Turchistan, Persia, Pakistan etc.; acolo vei afla ceva despre dervișii dansatori sau rotitori etc.

Trebuie să meditezi puțin asupra a ceea ce simbolizează a sta în genunchi; unii practică inconștient anumite exerciții de când erau copii.

În orice caz, am întâlnit în acea publicație o relatare destul de interesantă: cazul colonelului englez, pe care, desigur, ți-l voi povesti acum, pentru a-ți face o idee foarte exactă și completă asupra beneficiilor care se obțin cu aceste exerciții pe care ți le voi arăta.

În această revistă cu pricina se povestea cazul unui colonel englez în vârstă de 70 de ani, din India; el a știut că undeva în Tibet exista o Lamaserie unde lumea putea să reîntinerească, și și-a invitat un prieten. Prietenul său era tânăr; desigur, el nu voia să-i acorde atenție, căci, tânăr fiind, spunea: pentru ce, cu ce scop, să plece el să caute să reîntinerească?

În ziua plecării bietului bătrân, tânărul său prieten, cum este de presupus, râse bine văzându-l pe bietul bătrânel de 70 de ani, foarte în vârstă, cu bastonul său, cu capul său chel cu câteva fire albe, călătorind spre Himalaya în căutarea tinereții; tânărul prieten gândi în sinea lui, zicând: „Ce curios, acest biet bătrân și-a trăit deja viața și vrea să o trăiască încă o dată; și evident, când l-am văzut mergând, singurul lucru pe care mi l-a stârnit, a fost râsul”.

Curiozitatea cazului este că o dată trecute vreo patru luni, tânărul prieten al colonelului a primit o scrisoare de la bătrân în care îl informa că deja se afla pe urma acelei Lamaserii numită „Izvorul tinereții”. Aceasta evident îi stârni râsul și așa rămaseră lucrurile.

Cert a fost că patru ani după aceea se întâmplă ceva care cu siguranță nu mai era motiv de râs; se prezentă la poarta casei tânărului un om care bătu, iar tânărul ieși să deschidă.

„–La dispoziția dumnitale, ce dorești?” Îi spuse noului venit, care părea un bărbat de vreo 35 spre 40 de ani.

„–Sunt colonelul cutare.”

„–Ah! –spuse tânărul– ești fiul colonelului care a fost pe undeva prin Himalaya?”

„–Nu –îi răspunse– sunt chiar colonelul.”

„–Dar cum e posibil, dacă eu îl cunosc pe colonel, este prietenul meu și este un om bătrân, iar dumneata nu ești bătrân?”

„–O repet, sunt colonelul; v-am scris o scrisoare patru luni după plecarea mea, informându-vă că am găsit deja drumul pentru a ajunge la Lamaserie.”

Îi arătă tânărului actele sale de identitate; evident, tânărul rămase uimit.

Curios este că acolo, în Himalaya, în Lamaseria numită „Izvorul tinereții”, acel colonel a văzut mulți tineri cu care s-a împrietenit; acolo nu era nici un bătrân, toți erau tineri; unicul bătrân era el, ceilalți erau persoane între 30, 35 sau 40 de ani. Dar apoi, când deja s-a împrietenit bine cu mulți, a descoperit că toți aceia aveau mai mult de o sută de ani, adică toți erau mai bătrâni decât el, dar nici unul nu arăta bătrân. Evident, colonelul rămase uimit, se supuse disciplinei esoterice a Lamaseriei și reuși să-și recâștige tinerețea.

Bine, am văzut toată această relatare în acea publicație care mi-a fost trimisă, dar eu cunosc personal acea Lamaserie, eu am stat acolo. Este un edificiu destul de mare, cu imense curți interioare; într-o curte lucrează bărbații și în alta lucrează inițiatele. În acea Lamaserie nu sunt numai femei tibetane inițiate, ci și femei engleze, franceze, germane și din diferite țări europene.

Cunosc toate acele exerciții care se învață acolo din timpuri străvechi.

La mahomedani am cunoscut Mișcările Rotitoare care fac parte din aspectele esoterice ale Mahomedanismului pe care le practică, cum am mai spus-o, dervișii dansatori.

În ceea ce privește poziția în genunchi, ea este cea a misticii esoterice, a mișcărilor tehnice speciale. Cât despre poziția mesei, ea se întâlnește în Yucatan. În ceea ce privește poziția pe care unii o numesc șopârla (un exercițiu care are scopul de a da jos burta), ea are documentație în India, în Kundalini Yoga; este numită pur și simplu Mayurasana. Poziția cu picioarele în sus are o vastă documentație, este cunoscută totdeauna ca Viparita Karanhi Mudra și o întâlnim în multe texte sacre. Și există faimoasa Vajroli Mudra care servește celibatarilor pentru transmutarea sexuală, și de asemenea îi ajută mult pe cei care lucrează cu Sahaja Maithuna.

Deci, această serie de exerciții nu este proprietatea exclusivă a unei singure persoane; după cum spuneam, au apărut multe publicații, dar foarte puține sunt cele care cunosc partea esoterică. Eu cunosc partea esoterică, nu numai din ceea ce a afirmat amintita publicație din Costa Rica sau multe altele în care se vorbea despre aceste exerciții, ci de foarte multă vreme; de fapt o cunosc din Lemuria, căci, de exemplu, am practicat intensiv Viparita Karanhi Mudra când am fost reîncarnat pe continentul Lemuriei sau Mu și știu că are mare importanță.


Vindecare prin interventia Sfantului Duh

Sa intram in partea practică. După aceea îi vei putea învăța pe frații Mișcării Gnostice toate aceste lucruri pe care le înveți aici, în Sediul Patriarhal al Mișcării, în orașul capitală al Mexicului. Și m-aș bucura mult dacă ei toți ar învăța cele șase rituri pe care ți le voi arăta, deoarece, cu siguranță sunt șase rituri; ceea ce te voi învăța nu are de a face cu o cultură exclusiv fizică, nu.

Lamașii care lucrează în acea Lamaserie numită „Izvorul tinereții” practică astfel de rituri, folosesc covorașul de rugăciune (un mic covor pe care își pot face exercițiile), se întind, îngenunchează, se așează etc.

Fiecărei poziții sau sadhane îi corespunde meditația, rugăciunea; adică fiecare schimbare de poziție implică o intensificare în oricare din aspectele mistice, în funcție de ce se urmărește.

DIVINA MAMĂ KUNDALINI este obiectul central al oricărei Sadhane; când cineva face aceste practici, se află în perfectă concentrare, în rugăciune, implorând-o, rugând-o pe Divina Mamă pentru nevoia sa cea mai stringentă; prin intermediul ei putem să-l rugăm pe Logos. Ea intervine în fața Logosului, se roagă împreună cu noi, imploră pentru noi; ea are o mare putere. Noi o implorăm pe ea, pe Divina Mamă, să intervină pentru noi în fața celui de-al TREILEA LOGOS și să-i ceară LOGOSULUI vindecarea, trezirea Conștiinței, trezirea uneia sau alteia dintre Chakre etc.

Fiecare poziție este diferită și semnifică intensificarea rugăminții, a implorării, a rugăciunii; în aceste practici de meditație, concentrare și rugăciune, putem foarte bine să-i cerem Divinei noastre Mame Kundalini să-l invoce Ea, în cont propriu, pe Divinul său Soț, cel de-al Treilea Logos Divin, Foarte Sacrul SPIRIT SFÂNT; știm bine că soțul Mamei Divine este Spiritul Sfânt.

Trebuie să o rugăm, să o implorăm cu intensitate pe Mama Divină, pentru ca ea să-l implore și să-l roage pe Divinul său Soț să ne vindece, să ne ușureze de orice boală sau durere care ne necăjește; atunci Ea se va concentra asupra Logosului, Soțul său, Arhihierofantul sau Arhimagul, cum i se spune, pentru ca să vină și să însănătoșească cutare sau cutare organ bolnav care ne împiedică să dăm randament.

În acele momente trebuie să ne identificăm cu Logosul, cu Spiritul Sfânt, și în mod imperios, intens, să-i ordonăm organului care este bolnav, zicându-i:

Vindecă-te ! Vindecă-te ! Vindecă-te !

Lucrează ! Lucrează ! Lucrează !

Să-i vorbim acelui organ cu credință adevărată, cu energie, cu curaj, deoarece trebuie neapărat să se vindece. Trebuie să ne concentrăm cu hotărâre asupra fiecărei celule a organului bolnav, asupra fiecărui atom, asupra fiecărei molecule, asupra fiecărui electron al organului bolnav, ordonându-i să lucreze, să se însănătoșească, să se vindece; și, profund concentrați asupra Logosului, complet identificați cu Spiritul Sfânt care în acele momente realizează vindecarea, însănătoșind organul bolnav, acel organ va trebui să se însănătoșească, va trebui să se vindece; aceasta este evident.

Deci, este recomandabil ca fiecare să învețe să se vindece pe sine însuși; prin intermediul forței Spiritului Sfânt, cineva poate ajunge să se vindece pe sine însuși, să se însănătoșească de orice boală; faptul de a fi bolnavi este foarte trist, foarte dureros și cel care merge pe cărare, după cum ți-am mai spus, nu are de ce să fie bolnav.

Așadar, cu aceste exerciții se dezvoltă Chakrele și, pe de altă parte, se însănătoșește organismul. Există Chakre foarte importante, de exemplu este cea din occipital, care este o poartă pe unde intră forțe în organism; cea frontală este o altă poartă pe unde forțele vitale penetrează organismul când se dezvoltă Chakrele; cea laringiană, care, după cum ți-am spus deja, are o intimă relație cu Chakra prostatică care este cea a sexului; ambele, atât cea masculină cât și cea feminină, și atât cea prostatică cât și cea laringiană sunt importante pentru sănătatea organismului; cea a ficatului – știți că ficatul este un adevărat laborator; trebuie să dezvoltăm această Chakra pentru ca ficatul să lucreze în mod corect, deoarece atunci când ficatul lucrează bine, organismul merge foarte bine; există de asemenea Chakrele de la genunchi; sunt două: una în fiecare genunchi, și sunt vitale pentru corpul uman; aceste vârtejuri de forță trebuie să se învârtească intens pentru ca viața, prana, sănătatea să intre în corpul fizic.


Primul RIT


Studentul se aseaza in picioare, cu bratele intinse in lateral, in forma unei cruci.

Apoi, incepe sa se invarte, sa se roteasca in sensul acelor de ceasornic.

gimnastica lamaserie rit1

Este clar ca chakrele , deasemenea, se vor roti cu o oarecare intensitate in timp ce realizam acest exercitiu, dupa un anumit timp de practica. Trebuie sa ne imaginam ca ne aflam in centrul unui ceas mare si ne rotim la fel ca acele lui, pana completam douasprezece rotiri. Este evident ca vom incepe cu cateva rotiri si, intr-o zi, vom ajunge sa le facem pe toate cele douasprezece.

(Ne vom invarti cu ochii deschisi, dar cand terminam) vom ramane cu ochii inchisi pana cand va disparea ameteala.

Intre timp, vom continua sa ne rugam, sa o imploram pe Mama Divina pentru ca Ea sa pledeze si sa-l roage pe Divinul Ei Sot sa ne permita vindecarea oricarui organ bolnav. Studentul trebuie sa fie complet identificat ca fiind una cu Logosul in timp ce o roaga pe Mama Divina pentru ca Ea sa intervina in favoarea studentului inaintea Logosului.

Trebuie sa ne rotim astfel de la dreapta la stanga, pentru ca la mediumurile spiritiste chakrele se invart de la stanga la dreapta, in mod negativ, si asta este inutil. Noi, gnosticii, nu suntem mediumuri sau altceva de felul acesta. Astfel, sistemul pe care il aratam aici este minunat, pentru ca permite dezvoltarea Chakrelor si vindecarea afectiunilor. Toate aceste exercitii se completeaza intre ele.

Trebuie sa incepem exercitiul, in forma practica, concentrati asupra Mamei Divine Kundalini, cu picioarele apropiate, in stil militar, drepte, mainile insinse in parti. Incepem sa ne rotim de la dreapta la stanga, rugand ceea ce dorim sa primim. Deasupra altor lucruri, cerem vindecarea organului bolnav, si, mai apoi, sa ni se roteasca Chakrele. Este clar ca, rotindu-ne in sensul acelor unui ceasornic vazut din fata, de la stanga la dreapta, Chakrele se vor invarti pozitiv. Ca urmare, rotiti-va in ritmul pe care-l considerati convenabil.

În timpul acestor rotații pe care le faci, trebuie să te concentrezi asupra Divinei tale Mame Kundalini, să-i ceri să-l cheme pe Spiritul Sfânt, rugându-l să vindece organul, implorându-l pe Logos să îl vindece.

Pe lângă aceasta, trebuie deschis acel organ bolnav, zicându-i:

Sesam deschide-te ! Sesam deschide-te ! Sesam deschide-te !

Este o mantră care figurează în „O mie și una de nopți”, dar oamenii cred că este o simplă poveste foarte agreabilă și nu acordă nici o atenție acelei mantre; însă este o mantră adevărată. Pentru ca să intre în tine forța vitală vindecătoare, ordonă-i acelui organ: „Sesam deschide-te!”; atunci forța Spiritului Sfânt pătrunde în interiorul organului și este clar că se însănătoșește, se vindecă cu forța celui de-al TREILEA LOGOS, dar acest lucru trebuie făcut cu foarte, foarte, foarte multă credință.

Acum deja ai terminat să te rotești și ți-ai deschis ochii. Trebuie să te lungești pe sol în poziția decubitus dorsal, adică cu fața în sus, cu picioarele lipite, întinse, brațele deschise în formă orizontală de o parte și de alta sub formă de cruce, privind în sus la tavanul casei.

gimnastica lamaserie rit1

Acum intensifică-ți concentrarea, intensifică-ți meditația asupra Divinei Mame Kundalini, rugând-o, implorând-o să vindece organul bolnav pe care vrei să-l însănătoșești; de asemenea, în acea clipă cei care nu au nevoie să se vindece, se pot ruga pentru orice altă necesitate, pot cere să elimine cutare sau cutare Eu, cutare sau cutare defect psihologic sau să dezvolte una sau alta dintre puterile psihice etc. Un om are dreptul să ceară; pentru aceasta sunt aceste exerciții.

Acum, întins cu spatele pe sol, se imploră și se intensifică rugăciunea, rugămintea, pe deplin identificat cu al Treilea Logos. Bine. Astfel așezat, în această poziție, acum știi deja să implori și să ceri.


Al doilea RIT


Ești deja culcat, ți-ai făcut rugămințile; acum ridică picioarele astfel încât să-ți rămână în formă verticală. Nu mai este necesar să-ți ții brațele în formă de cruce; cu mâinile poți să te ajuți să-ți susții picioarele prinzându-le de dosul genunchilor, încercând ca picioarele să-ți rămână cât mai vertical posibil, dar fără a ridica fesele de pe sol; sau, mai clar: mijlocul trebuie să stea bine așezat pe sol, lipit de pardoseală.

gimnastica lamaserie rit 2 viparita

Aceasta este ceea ce se numește în orient VIPARITA KARANHI MUDRA.

Atunci tot sângele vine spre cap, se precipită spre craniu, pentru ca să pună în activitate anumite zone ale creierului, pentru ca să fortifice simțurile, pentru ca să fortifice vederea, căci este necesar să avem o vedere foarte bună, un miros bun, un tact bun, un auz bun, un gust bun etc. etc. etc.

Rămâi acolo un răstimp în această poziție; între timp intensifică-ți rugăciunile către Divina Mamă Kundalini, implorând-o, rugând-o să te ajute să obții împreună cu Divinul său Soț, ceea ce ai nevoie: vindecarea, facultatea, dezintegrarea defectului etc.

Bine. E deja de-ajuns; ai făcut exercițiul, ai implorat-o pe Mama Divină să ți-l aducă pe al Treilea Logos și ești pe deplin identificat cu el pentru ca să te vindece sau să-ți trezească cutare sau cutare putere etc.

Acum vom continua cu aceste explicații, cu scopul de a putea apoi să-i înveți pe toți frații Mișcării Gnostice din America Centrală și de Sud, în formă corectă și eficientă, pentru ca toți să cunoască în profunzime cele ȘASE RITURI cu ajutorul cărora persoanele mai în vârstă își pot recupera tinerețea și persoanele tinere pot rămâne tinere pentru un timp indefinit.

Cum ți-am mai spus, aceste exerciții servesc, de asemenea, pentru trezirea Chakrelor; Arhatul Gnostic poate pătrunde pe drumul trezirii Conștiinței. Înainte de toate, însă, acum, trebuie să mergem la partea practică… Cunoști deja dansul dervișilor, Viparita Karanhi Mudra și alte poziții; amintește-ți că organul bolnav trebuie deschis cu imaginația, ordonându-i imperios:

Sesam deschide-te ! Sesam deschide-te ! Sesam deschide-te!

Ți-am explicat de asemenea că în fiecare exercițiu-rit trebuie să adresăm rugăminți către Mama Divină, pentru ca ea să-l roage pe Spiritul Sfânt în limba sa sacră, pentru ca să vină și să ne vindece de cutare sau cutare boală, totul în acord cu necesitățile fiecăruia etc.; unii se vor ruga pentru a se însănătoși, alții pentru a trezi cutare sau cutare putere, alții pentru a dezintegra cutare sau cutare defect.

Cum ți-am mai spus, aceste exerciții NU SUNT PUR ȘI SIMPLU FIZICE, ci sunt șase moduri de RUGĂCIUNE; sunt un sistem diferit de vindecare și reîntinerire prin intermediul rugăciunii.

Lamașii practică aceste șase rituri pe covorașul de rugăciune; bine, poate fi covoraș sau carpetă, cum vrei să-l numești; sunt atâtea cuvinte și fiecare țară are multe feluri de a denumi un obiect sau lucru; e clar că cineva se vede obligat să folosească diferiți termeni cu scopul ca lumea să-l înțeleagă.

Este clar că cineva trebuie să se obișnuiască treptat cu aceste exerciții, cu multă răbdare, domol, până când sosește ziua în care să facă exercițiile cu ușurință; aceste lucruri nu se fac dintr-o dată, nu, trebuie să obișnuiești organismul în mod progresiv, și, puțin câte puțin, vei face de fiecare dată mai bine exercițiul până la a-l face în forma corectă; cât despre a obișnui corpul, pentru unii poate dura zile, pentru alții săptămâni, pentru alții luni, pentru alții ani etc. etc. etc.

Aceste exerciții nu sunt pentru cetățenii vreunei țări, sunt pentru toți cetățenii gnostici din lume. Eu nu știu de ce lumea este îmbuteliată în așa ceva precum șovinismul; "patria mea" și "patria ta" sunt o aceeași patrie. Oamenii au împărțit Pământul în loturi și loturi, și fiecărui lot îi pun un drapel, îi ridică câteva statui ale eroilor lui, umplu frontierele cu hoarde sălbatice înarmate până în dinți etc. etc. etc.; și, chipurile, aceasta numesc ei patrie.

Este foarte trist ca Pământul să fie divizat în loturi; va sosi ziua în care Pământul va trebui să se schimbe. Din nefericire, faptul de a schimba această planetă este dificil; numai după marele cataclism vom avea planeta Pământ transformată într-o singură patrie mare… Dar să ne limităm la exercițiile pe care le înveți.


Al treilea RIT


Acum îngenunchează pe jos cu fața către orient, către locul de unde răsare soarele; înclină puțin capul în jos; doar puțin, nu mult; în continuare trebuie să faci vreo trei Pranayame astfel:

gimnastica lamaserie pranayama

Pranayama:

Pune-ți degetul arătător al mâinii drepte pe fosa nazală stângă, inspiră prin fosa nazală dreaptă; acum apasă cu ambele degete, arătătorul și degetul mare, cele două fose, ține-ți respirația câteva secunde; în continuare destupă fosa nazală stângă și expiră tot aerul; apoi inspiră prin fosa nazală stângă, astupând-o pe cea dreaptă cu degetul mare; apasă cele două fose cu cele două degete, arătătorul și degetul mare, repetând exercițiul încă de două ori până la a completa trei inspirații și trei expirații; acest lucru echivalează cu trei Pranayame; ai înțeles?

Amintește-ți că se folosesc numai cele două degete, nimic mai mult; doar arătătorul și degetul mare al mâinii drepte; se închide cu unul, se inspiră prin cealaltă fosă, se închid amândouă, se destupă cealaltă etc.; acesta este un joc: când se astupă cu unul se destupă cu celălalt și viceversa. (vezi „Pranayama Egipteană.)

Ai făcut deja acest exercițiu; acum îți apleci capul, intri în rugăciune cu Divina Mamă Kundalini Shakti, implorând-o pe Devi-Kundalini pentru ceea ce ai nevoie etc.

gimnastica lamaserie rit 3

Așa cum ești acum, înclină corpul tău în spate, păstrând poziția în genunchi; brațele trebuie să rămână lipite de-a lungul corpului. Apleacă corpul mult în spate, până unde reziști; rămâi acolo câteva secunde rugând-o, implorând-o pe binecuvântata Mamă Kundalini să intervină pentru tine în fața prea sacrului Spirit Sfânt pentru ca să-ți acorde favoarea pe care i-ai cerut-o, fie privitor la vindecare, fie de orice alt fel.

Acest exercițiu este mai degrabă scurt din cauza forței sau forțării produse, dar este foarte bun pentru a stimula corpul și a arde unele toxine; ceea ce prezintă interes este să-l faci cât mai bine cu putință. Amintește-ți foarte bine că în fiecare exercițiu este necesar să te rogi și să implori intens, dacă este necesar chiar plângând, pentru ca ea să-l cheme pe al Treilea Logos și să vindece organul pe care îl ai bolnav.

Amintește-ți că ea este mediatoarea, cea care îl poate invoca pe Logos care este Divinul său Soț, foarte sacrul SPIRIT SFÂNT, Shiva, cum i se spune în orient, Arhi-hierofantul, Arhi-magul, primul născut al creației, Lebăda cu penaj viu, Porumbelul alb, nemuritorul Hiram Abiff, Maestrul secret, cel pe care noi toți, în trecut, am comis eroarea de a-l asasina și l-am asasinat când am comis păcatul originar. De aceea trebuie să-l reînviem dintre morți, să exclamăm cu toate forțele inimii noastre: „Regele a murit, trăiască Regele”.


Al patrulea RIT


Acum vei proceda în felul următor: te vei așeza pe sol cu picioarele întinse înainte și mâinile puse în spate, pe sol, trunchiul corpului puțin înclinat înapoi, sprijinit în mâini, capul privind spre înainte, călcâiele lipite, vârfurile picioarelor deschise în formă de evantai; aici faci din nou cererea, rugămintea cu multă credință și devoțiune către Mama Divină.

gimnastica lamaserie rit 4

Acum, pentru a executa acest exercițiu este suficient doar să strângi puțin picioarele punând tălpile picioarelor pe podea și să ridici fesele și burta sau abdomenul, rămânând în poziția mesei: genunchii, burta și fața pe o singură linie orizontală.

gimnastica lamaserie rit 4

Fața trebuie să rămână privind în sus, la tavanul casei, corpul trebuie să rămână sprijinit în mâini și picioare, dar cu fața în sus, formând, după cum am mai spus, o masă umană.

În această poziție trebuie să-ți intensifici rugăciunile și rugămințile către binecuvântata Mamă Devi-Kundalini implorând-o să-l invoce pe Divinul său Soț, prea sacrul Spirit Sfânt, pentru ca să vină și să facă vindecarea de care ai nevoie; ți-am mai explicat aceasta de câteva ori, dar este bine să nu uiți pentru ca exercițiul să fie complet, pentru că nu e vorba doar de ceva pur și simplu fizic, e vorba de ceva distinct, echilibrat.


Repetare Pranayama

Vom vedea mai departe ce este Mayurasana. Înainte de toate este necesar să faci o nouă Pranayama (nota.vezi Ritul 3); aici faci un nou exercițiu de Pranayama complet, așa cum ai făcut înainte, și, după Pranayama sau cele trei Pranayame din care se compune exercițiul, te așezi în forma unei șopârle; de aceea această postură se numește poziția șopârlei .


Al cincilea RIT


Există multă lume care practică poziția șopârlei tocmai pentru a sfârși cu umflătura abdomenului, adică cu ceea ce noi numim burtă, o burtă plină de grăsime, durdulie, umflată și oribilă.

gimnastica lamaserie rit 5 pornire

Cu palmele mâinilor puse pe sol, sprijinit în maniera șopârlei, mă susțin în vârfurile picioarelor, cu picioarele întinse înapoi, fața privind înainte, păstrând capul, ceafa, spatele, fesele, picioarele până la călcâie în linie dreaptă, așa cum este o șopârlă.

cele cinci ritualuri tibetane lamaserie

Firește acum avem fața spre înainte; apoi, când vom efectua a doua mișcare, cobor capul, îl bagam în piept cât mai mult cu putință și facem această mișcare: în jos, în sus, în jos, în sus etc.

Aici o rugam pe Divina Mamă Kundalini să pună în activitate toate Chakrele noastre.

Cand coboram capul inspre piept cat mai mult, trebuie sa coboram si genunchii, coapsele si abdomenul, fara sa mutam palmele si varfurile picioarelor din pozitiile lor initiale si revenim in pozitia de plecare, apoi ne coboram, apoi revenim, sus si jos, sus si jos, ...

Acum (n.e.-dupa a zecea repetare-) terminăm de executat exercițiul și-l vom prezenta pe următorul. Chiar de aici, din acea poziție, cum avem capul bine băgat în piept –deoarece facem exercițiul șopârlei care este cu capul bine aplecat în jos– cum suntem acum, ținând mâinile nemișcate pe locul lor, avansam câțiva pași mici înainte, până când ne transformam într-un un arc uman.

exercitii lamaserie tibetana ritualuri

Acolo, în patru picioare precum calul, cu capul băgat în piept, formând un arc uman perfect, poți sau trebuie să intri în rugăciune, cerându-i, implorând-o, rugându-te cum te-am învățat deja, Mamei Divine pentru ceea ce ai mai multă nevoie; pe dedesubt pot trece mașini și căruțe, pentru că trebuie să formezi un fel de arc uman.

Acum, după ce ai rămas acolo în rugăciune, în acea poziție, cobori puțin genunchii, îi îndoi pentru a coborî corpul, apoi ridici mâinile și te ridici, adică stai în picioare, terminând exercițiul. Amintește-ți că prin această poziție a arcului uman, așa cum l-ai făcut, reușim să facem ca sângele să vină la cap, să curețe cu limfă și să irige toate zonele craniului.

Toate aceste exerciții sunt foarte speciale pentru a termina cu burta sau pântecele; nu știu de ce oamenilor le place să-și mențină burta bombată, curba fericirii; un om nu trebuie să aibă niciodată burta plină de grăsime. Cu acest exercițiu, adio burtă.


Viparita Karani Mudra


[Sa invatam acum Viparita Karani Mudra intr-o maniera speciala pentru a reintineri corpul:] Ne asezam pe spate, in decubit dorsal, pe podea, cu fesele si picioarele lipite de perete [adica, ridicam picioarele vertical sprijinite de un perete]. Pentru aceasta postura asezam fesele si picioarele foarte aproape de perete in timp de salele si spatele raman pe podea, iar mainile si palmele stau pe podea paralel cu corpul.

cele 5 ritualuri tibetane

Acest exercitiu este special pentru a realiza o mare munca ce poate fi infaptuita doar de Sacrul Sfant Duh in organismul nostru.

In creierul nostru avem o Luna care ne face cele mai lunare fapturi din aceasta lume. Ca urmare, pentru ca avem Luna in creierul nostru, actiunilemnoastre sunt negative si lunare. Pe de alta parte, avem un minunat Soare in regiunea ombilicala (plexul solar). Asadar, din timpurile cand am iesit din paradis, soarele luminos ce se afla in creierul nostru s-a mutat in regiunea ombilicala (plexul solar) si luna cea rece a urcat in creier.

Deci, cunoscand acest aspect si stand in aceasta pozitie, il rugam pe Sfantul Spirit sa efectueze acest transplant inauntrul nostru. Sa transfere Luna din creierul nostru in regiunea ombilicala si, in acelasi timp, sa mute Soarele luminos din regiunea ombilicala (plexul solar) si sa-l aseze in creierul nostru.

Este clar ca este esential sa practicam Viparita Karani Mudra intens, constrant, permanent, asa cum am aratat, si sa rugam, sa imploram Sfantul Duh sa ne acorde aceasta favoare de a face acest schimb, sa mute luna pe care o purtam in creier in regiunea ombilicala si Soarele pe care-l avem la ombilic sa ni-l ridice la creier.

Aceasta este o munca pe care doar al Treilea Logos o poate face. Trebuie sa imploram si sa ne rugam profund concentrati in al Treilea Logos, pentru ca El sa vina si sa faca acest transplant al Lunii la ombilic si al Soarelui la creier.

Aceasta Viparita Karani Mudra este un rit adevarat, minunat pentru a obtine intinerirea corpului. Este urgent si necesar sa recucerim tineretea vesnica, pentru ca corpul oricarui initiat ce merge pe calea taisului de cutit trebuie sa ramana tanar si viguros.

Cine ajunge sa faca acest exercitiu timp de trei ore va invinge moartea si va recastiga tineretea vesnica. Insa trebuie sa incepem cu durata de cinci minute si sa o prelungim treptat, lent, cu rabdare, de exemplu, prelungind-o zilnic cu un minut.

Pentru cei ce aspira la intinerirrea corpului si vindecarea tuturor bolilor, aici dam minunata formula: Viparita Karani Mudra. Ati inteles?
Materiale ANEXE :

-     Viparita Karani Mudra

.

.

-     Pranayama Egipteana

.